Едно питане за 525tds

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Алфа Ромео 159 SW
Мечтае да кара: kолело
Детайли за колата: Вагон-ресторант(РСВ)

Едно питане за 525tds

Мнение от Бобби » 13 Ное 2008, 8:33

Предложиха ми тази баварка на изгодна цена :shock:
..та искам да ви попитам, тъй като не съм запознат, какво да погледна по обстийно!?
При първият оглед забелязах, че оборотите на мотора дори и при загрял са 1000об/мин. ..малко високи ми се струват..някакъв тампон или щанга отзад в дясно тропа зверски :evil:
Скоростите са автоматични...създават ли проблеми.
Ще съм благодарен да ми кажете на какво да наблегна при следващият оглед...така и така съм се запалил по колата ;)
BMW525TDS
Важното е да си в играта!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 13 Ное 2008, 8:38

ако искаш тдс-обади ми се имам оферта за тебе ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Бобби » 13 Ное 2008, 8:52

VesoPesa написа:ако искаш тдс-обади ми се имам оферта за тебе ;)

...намерих едно на което ми допадна цената....и затуй питам !!!!
Но не е лошо да чуя и твойта оферта, ако може на ЛС с някоя снимка...да неразводняваме темата тук...
Последна промяна Бобби на 13 Ное 2008, 8:55, променена общо 1 път
BMW525TDS

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E34 /грухчо/
Мечтае да кара: E34 M5

Мнение от tahsinov » 13 Ное 2008, 8:54

Прочети тази тема, ще ти е полезна:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=103130

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Бобби » 13 Ное 2008, 8:56

tahsinov написа:Прочети тази тема, ще ти е полезна:

Благодаря ;).....това е едно на ръка....но ми се струват малко бабини девитини:).....искам инфо за по слабите места на дадения модел!
Това, кое може да ме изненада...и колко ще ми излезе след това солено!
Например първите неща, който трябва да обслужа по колата...
...имам някакво инфо за нея ...но все пак :help:
Последна промяна Бобби на 13 Ное 2008, 9:53, променена общо 1 път
BMW525TDS

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 13 Ное 2008, 9:52

Бобби написа:

Благодаря ;)

Здрасти TDS е много хубав мотор но трябва да е читав а вече трудно се намират такива!! Прочети темата която ти пусна колегата! Аз съм с TDS и мога да кажа че е супер!! Е и от кам подражка си е малко по така, трябва си го гледаш и галиш.... :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Бобби » 13 Ное 2008, 9:56

Peter Angelov написа:
Бобби написа:

Благодаря ;)

Здрасти TDS е много хубав мотор но трябва да е читав а вече трудно се намират такива!! Прочети темата която ти пусна колегата! Аз съм с TDS и мога да кажа че е супер!! Е и от кам подражка си е малко по така, трябва си го гледаш и галиш.... :D

Привт :D
При тази баварка дето гледах...скоро са сменяли главата...има забележки на първо четене....интересно ми е за някой скрити изненади, който може да се появят...защото до сега съм карал, съвсем различен автомобил!!!
BMW525TDS

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Едно питане за 525tds

Мнение от zvetiko » 13 Ное 2008, 9:59

Бобби написа:Предложиха ми тази баварка на изгодна цена :shock:
..та искам да ви попитам, тъй като не съм запознат, какво да погледна по обстийно!?
При първият оглед забелязах, че оборотите на мотора дори и при загрял са 1000об/мин. ..малко високи ми се струват..някакъв тампон или щанга отзад в дясно тропа зверски :evil:
Ще съм благодарен да ми кажете на какво да наблегна при следващият оглед...така и така съм се запалил по колата ;)

Не трябва да мени обороти на празен ход,да надува маркучи,стрелката за температурата да е на 12без1 при всякакви натоварвания-задължително я караш поне 15 мин,да пали топла.
Това ,че оборотите са на 1000 показва ,че най-вероятно плочката е свършила,колата мени обороти и затова с регулировка на плочката това е елеминирано временно.Нова плочка около 800лв,може и втора ръка,но трудно се намира изправна, около 350-400лв.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Бобби » 13 Ное 2008, 10:08

zvetiko написа:

Не трябва да мени обороти на празен ход,да надува маркучи,стрелката за температурата да е на 12без1 при всякакви натоварвания-задължително я караш поне 15 мин,да пали топла.
Това ,че оборотите са на 1000 показва ,че най-вероятно плочката е свършила,колата мени обороти и затова с регулировка на плочката това е елеминирано временно.Нова плочка около 800лв,може и втора ръка,но трудно се намира изправна, около 350-400лв.

За каква плочка иде на реч!!(извини ме за тъпия въпрос)...но съм новобранец!
Какъв е проблема, като е елеминирана?....иначе оборотите не играят, а са заковани на 1000об/мин....
Този които е предлага ми каза, че се настройвали чрез компа...колат имала 3..и т.н. ми ги разтягаше....
BMW525TDS

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 13 Ное 2008, 10:18

Бобби написа:
zvetiko написа:

За каква плочка иде на реч!!(извини ме за тъпия въпрос)...но съм новобранец!
Какъв е проблема, като е елеминирана?....иначе оборотите не играят, а са заковани на 1000об/мин....
Този които е предлага ми каза, че се настройвали чрез компа...колат имала 3..и т.н. ми ги разтягаше....

Да колегата е много прав!! Просто внимавай че да нямаш ядове после! А и доколкото разбирам със сменена глава ако питаш мене бягай!! най малкото не се знае как е направена!! а и разбрах че е автомат това човеко си е извращение на природата, нема по хубаво от ръчката това е мое мнение! най малкото ще ти гори повече давам ти пример моято градско ми гори най много 10 л. на 100 км. а навън до кам 120 км. ми пада на 7 л. на 100 км. като при мен я паля рабити поне 7-8 мин. на място и т.н.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Бобби » 13 Ное 2008, 10:40

А бе цената и е убава...не мой се пропусне:)...
Интересно ми е колко още е възможно да пръсна...за да стане добра кола! :roll:
Нещо,като наръчник за инвеститора...! :D
BMW525TDS

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 13 Ное 2008, 10:53

Бобби написа:А бе цената и е убава...не мой се пропусне:)...
Интересно ми е колко още е възможно да пръсна...за да стане добра кола! :roll:
Нещо,като наръчник за инвеститора...! :D

Колега никой не може ти каже колко!! давам ти пример апарати Брембо струват само около 5 000 $ ти смятай тогава...просто зависи какво ще я правиш тази кола, Хела фарове 900 лв. и т.н. само ако си решил да я правиш дизел много не върви макар че моята е дизел но при мен се получи така защото моята е почти направена, мислех да взема едно M5 но да го почвам от начало поне аз не мога да си го позволя....и да продам готова кола за никви пари...няма кой да го оцени в BG

един познат зема M5 92 г. на 10 000 км. цена 60 000 EUR :confused:
Последна промяна Peter Angelov на 13 Ное 2008, 12:00, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 13 Ное 2008, 10:55

Здравейте,
колега погледни подписа на колегата zvetiko, и ще разбереш за плочката. Цената явно е хубава за да се отърве от колата. Интересното е че може да пръснеш още някоколко пъти колкото си платил първоначално, плочката ти я казаха между 400лв и 800 лв, главата около 1000лв може да ти казват че е сменена но да го имаш предвит все пак. Турбини, вериги и т.н. цената може да скочи много и пак да не стане както трябва. От друга страна може и да няма сериозни проблеми но тогава не вярвам да се продаде евтино. Най добре е да я закараш на някой който е имал опит с такива коли и той да ти я прегледа за да ти е мирна главата преди да платиш каквато и да е била сума. Относно наръчника, поразрови се в отдел продава и ще видиш какви са цените горе долу, все пак да не забравиш че това са цени на втора употреба и като купиш нещо да се окаже че и то не работи, понеже и в продава раздела има много тарикати с "перфектни части".
Поздрави и успех

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 13 Ное 2008, 11:09

swh_bmw написа:Здравейте,
колега погледни подписа на колегата zvetiko, и ще разбереш за плочката. Цената явно е хубава за да се отърве от колата. Интересното е че може да пръснеш още някоколко пъти колкото си платил първоначално, плочката ти я казаха между 400лв и 800 лв, главата около 1000лв може да ти казват че е сменена но да го имаш предвит все пак. Турбини, вериги и т.н. цената може да скочи много и пак да не стане както трябва. От друга страна може и да няма сериозни проблеми но тогава не вярвам да се продаде евтино. Най добре е да я закараш на някой който е имал опит с такива коли и той да ти я прегледа за да ти е мирна главата преди да платиш каквато и да е била сума. Относно наръчника, поразрови се в отдел продава и ще видиш какви са цените горе долу, все пак да не забравиш че това са цени на втора употреба и като купиш нещо да се окаже че и то не работи, понеже и в продава раздела има много тарикати с "перфектни части".
Поздрави и успех

Колегата е много прав!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 13 Ное 2008, 11:46

Виж в продава има една кола дето аз съм пуснал. На мой приятел е. Доста пари е пръснал по нея и има доста екстри. ТДС е. Темата е e34 525 tds (седан) Мисля, че и цената му е добра предвид всичко което дава с колата като части.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Следваща

Назад към E34