Проблем-предница
Модератор: Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Barovski
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E30 biTurbo
Проблем-предница
Абе днеска ми се появи един проблем. Като карам между 90-95км. имам едно яко биене отпред. Преди и след тея километри го няма. Казаха ми,че било от крива джанта,ама не е,ходих сега да ги погледнат. Като почне биенето ако натисна спирачките се усилва и имам чувството,че колелетата ще се разчекнат. От какво може да е? Да не би това да е така нареченото "сеене"?
- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
точно от това сигурно ще е , провери си тампоните на горните кривите носачи и освен това провери баланса на гумите и при мене по едно време межди 90-100 км/ч почваше едно сеене и се оказа от баланса на предните гуми 

- Barovski
- кандидат ентусиаст
-
Това не е сеенето колега. И аз го имах този проблем и е нормално е да ти се усилва треперенето като натиснеш спирачките . И при мен беше така. При мен беше крива гума. Значи като цяло това може да се дължи на крива гума или крива джанта, а тампоните на горните носачи ако са заминали само усилват ефекта. Аз смених гумата и се оправи в голяма степен. За съжаление сега едната ми гума е лееко крива и пак го има това треперене при определена скорост само, че е много по-леко.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Аз си мисля ,че е от джанта или в краен случай крива гума
Август месец преди да си сложа новите Йокохами ,отидох при едни момчета които изправят джанти идеално и всички 4 джанти ми оправиха и качиха новите гуми.Колата спеше буквално докато неотдавна за Смолян минах през няколко дупки ,не толкова големи ,но все пак гадни и грешката ми беше ,че скочих на спирачките от стрес а се движих бързо и тогава минах през тях
Появи ми се едно леко биеене/дисбаланс между 90 и 100 км/ч и като натисна спирачките се усилва - убеден съм ,че от този случай се появи това и като ги свалям за да качвам зимните с джантите ,пак ще ги изправям всичките ,че след това и един металик ще им прасна ...
Тежки коли са и особенно когато масата е на предницата при здраво спиране ,една малко по-голяма дупка трябва и каквато и ще да е джантата става на зарче
Георги Пенчев

Август месец преди да си сложа новите Йокохами ,отидох при едни момчета които изправят джанти идеално и всички 4 джанти ми оправиха и качиха новите гуми.Колата спеше буквално докато неотдавна за Смолян минах през няколко дупки ,не толкова големи ,но все пак гадни и грешката ми беше ,че скочих на спирачките от стрес а се движих бързо и тогава минах през тях

Тежки коли са и особенно когато масата е на предницата при здраво спиране ,една малко по-голяма дупка трябва и каквато и ще да е джантата става на зарче

Георги Пенчев
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
^ Колега ,те май братушките хубаво си карат на размери 225/65/15 валяци ама как да ми ходи колата като пияна по пътя
Май си е трябвало да се родиме някъде мин. 1000 км източно
Георги Пенчев

Май си е трябвало да се родиме някъде мин. 1000 км източно

Георги Пенчев
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Penchev написа:^ Колега ,те май братушките хубаво си карат на размери 225/65/15 валяци ама как да ми ходи колата като пияна по пътя![]()
Май си е трябвало да се родиме някъде мин. 1000 км източно![]()
Георги Пенчев
Жорка, защо смяташ че с тези гуми колата ще ходи като пияна???

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
- vodach
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 1.8
- Мечтае да кара: Е39 2.5 D
биене н гума
Колега,
Щом ти бие между 90-100 км значи е задна гума. Ако беше предна щеще да го усещаш силно във волана. И понеже съм сигурен че си забравил да кажеш че над тази сокорост спира да бие, те съветвам да провериш при вуланизатор за отклконение в джантите или гумите.
Между другото много трудно се хваща тоя проблем, така, че се приготви ако не го намерят си вземи една нова какво ще джанта ипочвай да я въртиш и ще намериш прецкана гума.
Успех...
Не забравяй да се обадиш във форума за резултата, да не те търсим.

Щом ти бие между 90-100 км значи е задна гума. Ако беше предна щеще да го усещаш силно във волана. И понеже съм сигурен че си забравил да кажеш че над тази сокорост спира да бие, те съветвам да провериш при вуланизатор за отклконение в джантите или гумите.
Между другото много трудно се хваща тоя проблем, така, че се приготви ако не го намерят си вземи една нова какво ще джанта ипочвай да я въртиш и ще намериш прецкана гума.
Успех...
Не забравяй да се обадиш във форума за резултата, да не те търсим.

"Н Я М А - Н Е - В Ъ З М О Ж Н И - Н Е Щ А!"
a
аз пък залагам на горните криви носачи, понеже се усилва при допир на спирачките!
http://dobavi.info/cars/BMW/m18721.gif[/img][/url]
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Re: a
5seriq написа:аз пък залагам на горните криви носачи, понеже се усилва при допир на спирачките!
Да им смени тампона и решава проблема. После само реглаж да не забрави да направи на предницата.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Не знам дали ви се вярва, но и аз го имах този проблем
, проблема беше че самата гума беше цъфнала по грайфера имаше към 10 см. цепка и най - интересното, гумата не показа отклонения на стенда, чак когато я свали майстора, случайно му попадна пред погледа, само като се сетя с каква скорост бях половин час по - рано и с тая гума. Беше предна, тресеше между 80 -95 и това се усилваше при натискане на спирачката, но и във волана се усещаше. Първо се убеди напълно,че проблема не е в гумите и джантите и след това сменяй нещо по окачването.
успех

успех
- Barovski
- кандидат ентусиаст
-
Значи ходих да видят гумите и джантите. Всички са ок. Няма нищо криво. Биенето е отпред,но погледнаха и задните (така и така бях отишъл). Остава да се видят тампоните на носачите.
- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
Ако си сменял джанти скоро.. може да се нуждаят от рингове, мойте уж си бяха от 5ца но искаха 0.7 мм ринг и се оправи проблема и аз така ходих гледах гуми джанти предница всичко. Дано при теб е нещо леко. И пиши от какво се е оказало накрая.

E34, E38
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2