Проблем-предница

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E30 biTurbo

Проблем-предница

Мнение от Barovski » 24 Окт 2008, 14:42

Абе днеска ми се появи един проблем. Като карам между 90-95км. имам едно яко биене отпред. Преди и след тея километри го няма. Казаха ми,че било от крива джанта,ама не е,ходих сега да ги погледнат. Като почне биенето ако натисна спирачките се усилва и имам чувството,че колелетата ще се разчекнат. От какво може да е? Да не би това да е така нареченото "сеене"?

ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525 x-drive
Мечтае да кара: M6

Мнение от Sesko » 24 Окт 2008, 14:56

точно от това сигурно ще е , провери си тампоните на горните кривите носачи и освен това провери баланса на гумите и при мене по едно време межди 90-100 км/ч почваше едно сеене и се оказа от баланса на предните гуми :D
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Barovski » 24 Окт 2008, 16:04

ми тя едната ми гума (мисля че дясната беше) е леко близната от външната страна.

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 24 Окт 2008, 16:27

Това не е сеенето колега. И аз го имах този проблем и е нормално е да ти се усилва треперенето като натиснеш спирачките . И при мен беше така. При мен беше крива гума. Значи като цяло това може да се дължи на крива гума или крива джанта, а тампоните на горните носачи ако са заминали само усилват ефекта. Аз смених гумата и се оправи в голяма степен. За съжаление сега едната ми гума е лееко крива и пак го има това треперене при определена скорост само, че е много по-леко.
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 24 Окт 2008, 16:41

Аз си мисля ,че е от джанта или в краен случай крива гума :roll:
Август месец преди да си сложа новите Йокохами ,отидох при едни момчета които изправят джанти идеално и всички 4 джанти ми оправиха и качиха новите гуми.Колата спеше буквално докато неотдавна за Смолян минах през няколко дупки ,не толкова големи ,но все пак гадни и грешката ми беше ,че скочих на спирачките от стрес а се движих бързо и тогава минах през тях :evil: Появи ми се едно леко биеене/дисбаланс между 90 и 100 км/ч и като натисна спирачките се усилва - убеден съм ,че от този случай се появи това и като ги свалям за да качвам зимните с джантите ,пак ще ги изправям всичките ,че след това и един металик ще им прасна ...
Тежки коли са и особенно когато масата е на предницата при здраво спиране ,една малко по-голяма дупка трябва и каквато и ще да е джантата става на зарче :help:

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N57 3.0xd

Мнение от Hellrider » 24 Окт 2008, 16:50

в дупки винаги пускайте спирачката предварително(поне метър преди трапа) защото се изкривяват и дисковете заедно с гумите

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 24 Окт 2008, 17:05

^ Колега ,те май братушките хубаво си карат на размери 225/65/15 валяци ама как да ми ходи колата като пияна по пътя :help:
Май си е трябвало да се родиме някъде мин. 1000 км източно :mhihi:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 24 Окт 2008, 21:28

Penchev написа:^ Колега ,те май братушките хубаво си карат на размери 225/65/15 валяци ама как да ми ходи колата като пияна по пътя :help:
Май си е трябвало да се родиме някъде мин. 1000 км източно :mhihi:
Георги Пенчев

Жорка, защо смяташ че с тези гуми колата ще ходи като пияна???
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 24 Окт 2008, 21:53

Аз я карам 225/60/15 и нямам забележки към поведението й на пътя :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 1.8
Мечтае да кара: Е39 2.5 D

биене н гума

Мнение от vodach » 24 Окт 2008, 21:55

Колега,

Щом ти бие между 90-100 км значи е задна гума. Ако беше предна щеще да го усещаш силно във волана. И понеже съм сигурен че си забравил да кажеш че над тази сокорост спира да бие, те съветвам да провериш при вуланизатор за отклконение в джантите или гумите.
Между другото много трудно се хваща тоя проблем, така, че се приготви ако не го намерят си вземи една нова какво ще джанта ипочвай да я въртиш и ще намериш прецкана гума.

Успех...

Не забравяй да се обадиш във форума за резултата, да не те търсим. :mhihi: :mhihi: :winky:
"Н Я М А - Н Е - В Ъ З М О Ж Н И - Н Е Щ А!"

кандидат ентусиаст
Аватар

a

Мнение от 5seriq » 24 Окт 2008, 22:17

аз пък залагам на горните криви носачи, понеже се усилва при допир на спирачките!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Re: a

Мнение от Zubcho » 25 Окт 2008, 8:08

5seriq написа:аз пък залагам на горните криви носачи, понеже се усилва при допир на спирачките!

Да им смени тампона и решава проблема. После само реглаж да не забрави да направи на предницата.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от metatron » 25 Окт 2008, 15:44

Не знам дали ви се вярва, но и аз го имах този проблем :D, проблема беше че самата гума беше цъфнала по грайфера имаше към 10 см. цепка и най - интересното, гумата не показа отклонения на стенда, чак когато я свали майстора, случайно му попадна пред погледа, само като се сетя с каква скорост бях половин час по - рано и с тая гума. Беше предна, тресеше между 80 -95 и това се усилваше при натискане на спирачката, но и във волана се усещаше. Първо се убеди напълно,че проблема не е в гумите и джантите и след това сменяй нещо по окачването.

успех

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Barovski » 26 Окт 2008, 13:56

Значи ходих да видят гумите и джантите. Всички са ок. Няма нищо криво. Биенето е отпред,но погледнаха и задните (така и така бях отишъл). Остава да се видят тампоните на носачите.

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 26 Окт 2008, 14:09

Ако си сменял джанти скоро.. може да се нуждаят от рингове, мойте уж си бяха от 5ца но искаха 0.7 мм ринг и се оправи проблема и аз така ходих гледах гуми джанти предница всичко. Дано при теб е нещо леко. И пиши от какво се е оказало накрая.
Изображение
E34, E38

Следваща

Назад към E34