Предни горни Носачи ПОМОЩ!
Модератор: Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- joro6724
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E65 730d
Предни горни Носачи ПОМОЩ!
видях че горните носачи са заминали и реших да ги сменям,купих нови и в почивните дни реших да ги сменя!НО стана така че свалих гаики болтове и вс друго като доиде момента да сваля носача и не стана,шарнирният болт така е рапекъл че не може да излезе от главината ,от там се почна чукове,лостове,щанги и не!
Моля някои ако знае и е сменял да каже как и по какъв начин махате носача от главината че при мен е много сериозно спекъл
Моля някои ако знае и е сменял да каже как и по какъв начин махате носача от главината че при мен е много сериозно спекъл
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
взимаш едно чукче и почваш да млатиш по това чугуненото кадето влиза шарнира отстрани го мелиш
и си изпада изведнъж 

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- joro6724
- кандидат ентусиаст
-
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Mисля 5 до 20 лева, зависи на накъв сервиз попаднеш, ако не ти се занимава това наистина е най-удачния вариянт. Иначе не е зле да се пръсне наистина с WD-40, мен днес ми свалиха същите неща и пак беше заяло, но не кой знае колко.
BMW only!
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
joro6724 написа:ако знаеш колко млатене е видяло!
колко ще ми вземат в сервиз да ги махнат?
млатиш на грешното място

там където е стрелката само че от другия краи удряш странично
с не много голям чук и си излиза
другия вариант е: вземаш маслен крик, развиваш гаиката на шарнира почти докрая слагаш крика отдолу гаиката на шарнира да легне на него и почваш да вдигаш колкото може да е напрегнат шарнира и пак удряш с чук там където съм показал понякога излиза с първия път
това е когато не си ги свалил от колата носачите

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Re: Предни горни Носачи ПОМОЩ!
joro6724 написа:видях че горните носачи са заминали и реших да ги сменям,купих нови и в почивните дни реших да ги сменя!НО стана така че свалих гаики болтове и вс друго като доиде момента да сваля носача и не стана,шарнирният болт така е рапекъл че не може да излезе от главината ,от там се почна чукове,лостове,щанги и не!
Така става щото шарнира е на конус и се впива в планката

с крика не става, аз ги смених миналата седмица и излязаха с бой по болта и едновременно напъване на целия носач с тръба, а с крика се събира цялото окачване и колата остава с цялата си тежест на болта но не излиза
помеждодругото сложих възможно най-добрите тампони от е32 и съм много доволен, разликата е осезаема
искам да благодаря за съдействието на Жоро Пенчев и боя с чука на Иван - Boliviv

искам да благодаря за съдействието на Жоро Пенчев и боя с чука на Иван - Boliviv

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
E34Power написа:с крика не става, аз ги смених миналата седмица и излязаха с бой по болта и едновременно напъване на целия носач с тръба, а с крика се събира цялото окачване и колата остава с цялата си тежест на болта но не излизапомеждодругото сложих възможно най-добрите тампони от е32 и съм много доволен, разликата е осезаема
![]()
искам да благодаря за съдействието на Жоро Пенчев и боя с чука на Иван - Boliviv![]()
![]()
![]()
абе защо чукате по болта ве? не го правете в никакъв случаи

- prestige6969
- кандидат ентусиаст
-
Колега, прави се спец. приспособление което прилича на вилица с две остриета . В началото са по широки, но после се събира разтоянието и като цяло прилича на щанга , за да може да се бие накрая с чука. Максимум 3-4 удара и този клин избива конуса на болта, яко , изпитано и без да се нараняват останали детаили. Служи за избиване на всякакви шарнири, независимо колко са клеясали?
Успех с ремонта!!!!!!!!!!!!
- joro6724
- кандидат ентусиаст
-
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
prestige6969 написа:Колега, прави се спец. приспособление което прилича на вилица с две остриета . В началото са по широки, но после се събира разтоянието и като цяло прилича на щанга , за да може да се бие накрая с чука. Максимум 3-4 удара и този клин избива конуса на болта, яко , изпитано и без да се нараняват останали детаили. Служи за избиване на всякакви шарнири, независимо колко са клеясали?
Най-добре да си го купиш готово от хубава стомана-не струва милиони и сваля без отказно всякакви ябълковидни болтове,ако разбира се не те интересува здравината на маншона им.

13 мнения
• Страница 1 от 1