ЗАДЕН ДЕСЕН НОСАЧ - чукане на дупки

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

ЗАДЕН ДЕСЕН НОСАЧ - чукане на дупки

Мнение от prestige6969 » 15 Окт 2008, 7:45

Здравейте колеги, от известно време имам чукане отзад в дясно. При реглаж на предницата , компютъра хвана отклонения в съосието на задно дясно колело и Росен = Жоро, ти го познаваш много добре = изказа съмнения за крив заден носач и шенкел. някой имал ли е този проблем? Ще бъда благодарен за мнения и съвети!!!!!!!!!!!!!!! Благодаря!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 15 Окт 2008, 8:27

първо провери "черешката", и провери тампоните на носача както и тампоните на задния мост може и някой от тях да е свършил ;)

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 15 Окт 2008, 8:57

Най-вероятно е от тампоните на самия носач.При мен едната гума стоеше по-навътре след един страничен удар в бордюр с 80км.Смених целия носач направо но като ги гледах двата нямаха видима разлика само тампоните бяха отишли.Сега тоя новия къде го сложих пак съвсем леко стои навътре гумата ама и на него не са му хубави тампоните.Гледах в програмата и ги дават два вида единия е на ексцентрик другия не някой по-запознат може ли да каже по един от двата ли се купуват и кой къде стои от външния край или от вътрешния или е някак друго яче :roll:
Ей за тия става въпрос №2
http://bmwfans.info/original/E34/tou/52 ... l-33_0221/

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 15 Окт 2008, 14:54

dinozab написа:Най-вероятно е от тампоните на самия носач.При мен едната гума стоеше по-навътре след един страничен удар в бордюр с 80км.Смених целия носач направо но като ги гледах двата нямаха видима разлика само тампоните бяха отишли.Сега тоя новия къде го сложих пак съвсем леко стои навътре гумата ама и на него не са му хубави тампоните.Гледах в програмата и ги дават два вида единия е на ексцентрик другия не някой по-запознат може ли да каже по един от двата ли се купуват и кой къде стои от външния край или от вътрешния или е някак друго яче :roll:

мхмм а на реглаж заден мост карал ли си я и ако да със смотаните тампони какви стойности ти излязоха че ми е много интересен тоя въпрос :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 15 Окт 2008, 14:56

VesoPesa написа:
dinozab написа:Най-вероятно е от тампоните на самия носач.При мен едната гума стоеше по-навътре след един страничен удар в бордюр с 80км.Смених целия носач направо но като ги гледах двата нямаха видима разлика само тампоните бяха отишли.Сега тоя новия къде го сложих пак съвсем леко стои навътре гумата ама и на него не са му хубави тампоните.Гледах в програмата и ги дават два вида единия е на ексцентрик другия не някой по-запознат може ли да каже по един от двата ли се купуват и кой къде стои от външния край или от вътрешния или е някак друго яче :roll:

мхмм а на реглаж заден мост карал ли си я и ако да със смотаните тампони какви стойности ти излязоха че ми е много интересен тоя въпрос :help:

:shock:

Аватар

Мнение от dinozab » 15 Окт 2008, 15:01

VesoPesa написа:

Колега на Е34 не се прави раглаж на задния мост ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 15 Окт 2008, 15:10

dinozab написа:Колега на Е34 не се прави раглаж на задния мост ;)

имах в предвид дали си я мерил, иначе знам че не се прави ;)

Аватар

Мнение от dinozab » 15 Окт 2008, 15:25

VesoPesa написа:

Не не съм мерил нищо но гумата стоеше видимо навътре.Моето съмнение е в тия тмпани щото като гледам от тях зависи колко е навън гумата :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 15 Окт 2008, 15:37

dinozab написа:
VesoPesa написа:

Не не съм мерил нищо но гумата стоеше видимо навътре.Моето съмнение е в тия тмпани щото като гледам от тях зависи колко е навън гумата :roll:

мхммм, щото и аз имах подобен удар в бордиур, само дето беше със доста по-ниска скорост(20-30км), ама пък си беше баш странично :confused:
та сменях носач и полуоска, и после като я карах да я измерат се оказа че е отворила :shock: (май :roll: ) и то абслютни симетрично и от двете страни и пича вика че 90% от е34-те дето е мерил са със същия проблем?! :shock: :roll:
и като я загледах наистина седи малко разкрачена, което ме наведе на тампони заден мост, който се чуда какви да взема, от дару или от тия Пауърфлекс дето са :roll: и ще я карам ато ги смена пак да видя какво ще покаже.
Обаче незнам дали си въобразявам ама и на мене ми се струва че е малко навътре едната гума (злощастната) :confused:
та за тва да те питам ако си я мерил дали е имало някакви такива и при тебе :confused:
иначе на тоя носач дето го сложих и неговите тампони не са от най-добрите, и направих грешката да не ги сменя тогава, та се чудя дали ше се оправи верно с нови тампони :roll:

Аватар

Мнение от dinozab » 15 Окт 2008, 15:47

Нямам си и идея дали ще се оправи.Моята не седи разкрачена сега се сещам за кво ме питаш значи преди да го сменя носача я карах на стенд и майстора ми каза че мойта е по-пребрана от обикновенното ама това е щото бях дигнал нивомата и седеше доста висока отзад сега съм го пуснал и седи по-ниска и съответно по-разкрачена.Според мен от тия тампони би трябвало като се сменят да излезе гумата на вън но както виждаш са два вида и се чудя как се поръчват а и като се сетя че пак целия носач трябва да се сваля и лошо ми става :confused:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 15 Окт 2008, 15:50

аз накрая със сълзи на очи ще купя нов носач от дару + комплект тампони от тия английските че много ги хвалат нещо и 2 дена няма да спа и ще видим какво ще излезе :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от prestige6969 » 15 Окт 2008, 16:11

Тези тампони Пауър Флекс от къде се купуват? При смяна на носача задължително ще ги сменя всичките! А относно изменението на съосието, показа 0.14 в червената зона!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 15 Окт 2008, 16:32

пауърфлекс тамопоните можеш да ги намериш при един пич тука от форума ама не се сещам как му беше ника :confused: има обява в продава(от тия платените) ;)
колкото до съосието, аз измениене на съосието нямам :mrgreen: :have one:

едит: ето я обявата http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=95229 ;)

Аватар

Мнение от dinozab » 16 Окт 2008, 11:54

prestige6969 написа:Тези тампони Пауър Флекс от къде се купуват? При смяна на носача задължително ще ги сменя всичките! А относно изменението на съосието, показа 0.14 в червената зона!

Колега на 99% е носача би трябвало като се вгледаш да забележиш че и гумата седи малко по-навътре в калника от другата.Тампоните е желателно да ги смениш щото незнаеш състоянието на старите ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 16 Окт 2008, 19:19

VesoPesa написа:аз накрая със сълзи на очи ще купя нов носач от дару + комплект тампони от тия английските че много ги хвалат нещо и 2 дена няма да спа и ще видим какво ще излезе :confused:

Защо нов колега-вземи си втора ръка,но за мен задните носачи са практически неразрушими.

Следваща

Назад към E34