Проблем с БМВ 524 ТД

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с БМВ 524 ТД

Мнение от БобA4 » 12 Окт 2008, 9:53

:help: Колеги моля ви ако може някой да ми помогне .
Имам проблем с БМВ 524 ТД. Колата пали нормално но работи само на ниски обороти. закарах я в сервиз и от там ми казаха че помпата е перфектна а на компютъра дава грешка в потенциометъра на педала,по точно че няма маса на потенциометъра. монтирахме друг ,но нямаше никакъв ефект.Молбата ми е ако някой има ел. схема на подвързването на потенциометъра да я публикува. Предварително благодаря.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 14 Окт 2008, 10:09

От кой град си ?
Какъв е мотора М51 ли е?

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 14 Окт 2008, 13:39

Wenzy написа:От кой град си ?
Какъв е мотора М51 ли е?

:mhihi: :mhihi: :mhihi: М21 е вееее мани ги тия очила :mhihi: :mhihi: :mhihi:
По темата колега това от един път ли се появи проблема.Мотора по никакъв начин ли не реагира на педала :roll: И верно кажи от къде си за да те опътим в добар сервиз щото чесно казано до сега не съм се сблъсквал с такъв пролем :roll:

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 14 Окт 2008, 13:56

dinozab написа:
Какъв е мотора М51 ли е?

По темата колега това от един път ли се появи проблема.Мотора по никакъв начин ли не реагира на педала :roll: И верно кажи от къде си за да те опътим в добар сервиз щото чесно казано до сега не съм се сблъсквал с такъв пролем :roll:
Дани когато плочката е напред към фаровете с доста,тогава педала на газта не реагира и колата работи само на тихи
Колега дай наистина повече инфо как се е появил проблема и огледай за хлабави болтове на гнп
Изображение
by ''kompleksa''

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 14 Окт 2008, 17:15

ivan. написа:
dinozab написа:
Какъв е мотора М51 ли е?

Дани когато плочката е напред към фаровете с доста,тогава педала на газта не реагира и колата работи само на тихи
Колега дай наистина повече инфо как се е появил проблема и огледай за хлабави болтове на гнп

Да така е но ако проблема се е появил отведнъж едва ли е от плочката.Ако пък са хлабави болтовете на ГНП ще тече нафта така че :roll:

Потребител
Аватар

Мнение от БобA4 » 17 Окт 2008, 7:12

От Враца съм .Проблемът се яви както си карах. няколко дни преди това смених маслото и филтрите и заминах за морето.Там не я карах
два дни и след това я запалих , минах около един километър и отказа. Педала реагира съвсем малко, в самото начало. купих потенциометър , смених го но без ефект.Закарах го при Мито Горелия
смениха капака ,сваляха помпата,казаха че всичко е наред а техният компютър дава грешка в педала на газта , по точно че липсва маса на потенциометъра.Затова търся схема на подвързването .

Потребител
Аватар

Мнение от БобA4 » 17 Окт 2008, 7:15

Мотора е 524 1990г. с турбо. Иначе не знам кой модел е.

Назад към E34