Странно изтропване (изпукване)?!- РЕШЕНО

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B44TU
Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
Детайли за колата: DF85926

Странно изтропване (изпукване)?!- РЕШЕНО

Мнение от georgipass » 11 Окт 2008, 18:28

Колеги от известно време чувам мн странно изхлопване и то от време на време, като звук е все едно се намества пружинана :roll: Гледах пружината, и всичко друго по окачването на канал, но изглежда здраво, освен да вдигна предните колела във въздуха и да проверя за луфтове :roll: Значи чува се примерно като давам назаден,еднократен е шума и като премина през някоя по голяма неравност с ниска скорост :?: Дано да излезе нещо дребно....и лесно отстранимо :D Давайте акъл, че ме дразни това, мерси предварително ;)

П.С Чува се отпред отдясно :idea:
Последна промяна georgipass на 28 Ное 2008, 16:01, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: като простаците на бензин
Мечтае да кара: BMW 7.. IL
Детайли за колата: 520 M50 VANOS
1993. лето и 530DA комбе

Мнение от sote_1 » 12 Окт 2008, 17:14

колега това май е вирусно :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: при мен е отзад

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от georgipass » 12 Окт 2008, 17:56

sote_1 написа:колега това май е вирусно :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: при мен е отзад

Ами на канал всичко изглежда здраво... остава да е шарнир, т.е целия носач, дано само да е единия, бтв кой е по-евтин от 2-та и новите с тампоните ли вървят ? Защото при положение че са здрави , би трябвало да могат да се избият здравите стари тампони и да се набият на новия носач нали? :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: като простаците на бензин
Мечтае да кара: BMW 7.. IL
Детайли за колата: 520 M50 VANOS
1993. лето и 530DA комбе

Мнение от sote_1 » 12 Окт 2008, 20:49

колега ако е шарнир не би трябвало да тропа като пружина :winky:
а при мен се чува отзад а там няма шарнир
огледай прахооловитела на амортесиьора да не закача в пружината

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от georgipass » 12 Окт 2008, 21:02

sote_1 написа:колега ако е шарнир не би трябвало да тропа като пружина :winky:
а при мен се чува отзад а там няма шарнир
огледай прахооловитела на амортесиьора да не закача в пружината

Гледах, гледах и нищо не открих....ще я карам другата седмица да я гледа един приятел и да си каже тежкото мнение... по пружините всичко е ок, амортисьорите са нови и прахоуловителите също :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 12 Окт 2008, 21:08

Колега да си правил нещо скоро по предницата, защото имам едно съмнение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от georgipass » 12 Окт 2008, 21:13

jullydjs написа:Колега да си правил нещо скоро по предницата, защото имам едно съмнение

Ами аз не съм бутал нищо, колата я имам от 2 месеца? :roll: Проблема почна да се проявява на 3-тата седмица и сега зачести :roll: Какво съмнение имаш?

ентусиаст
Аватар

Мнение от jullydjs » 12 Окт 2008, 21:33

Ако ти липсва номер 7 от схемата се чува този звук, ако я няма таз шаиба тогава пружината на истина се размества при завои, и после като се намества се чува точно такъв звук. Доста хора, доста често не я слагат таз шаиба на точното място.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от georgipass » 12 Окт 2008, 21:40

Мерси колега, ама вече го прави и при движение направо, значи днес я вдигах на крик и като пуснах колата на земята и тръгнах назад се чу пак това изпукване :roll: Иначе има логика това за шайбата, ама защо ще почне да го прави изведнъж :roll: , а действително са сменяни предните амортисьори :!:

ентусиаст
Аватар

Мнение от jullydjs » 12 Окт 2008, 21:49

Вдигни колата от страната от кято се чува шумът, свали гумата, и откачи накраиника и се опитаи да завъртиш макверсона на ръка, и ако не можеш значи е това което ти казвам

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 М57Д30
Мечтае да кара: Е65

Re: Странно изтропване (изпукване)?!

Мнение от pantzer3 » 13 Окт 2008, 10:03

georgipass написа:Колеги от известно време чувам мн странно изхлопване и то от време на време, като звук е все едно се намества пружинана :roll: Гледах пружината, и всичко друго по окачването на канал, но изглежда здраво, освен да вдигна предните колела във въздуха и да проверя за луфтове :roll: Значи чува се примерно като давам назаден,еднократен е шума и като премина през някоя по голяма неравност с ниска скорост :?: Дано да излезе нещо дребно....и лесно отстранимо :D Давайте акъл, че ме дразни това, мерси предварително ;)

П.С Чува се отпред отдясно :idea:

Колега и при мен е така !!! Като давам на назад и пука (като на пружина) , но не мога да определя точно дали е отпред или отзад !?!?!? И на лек баир на горе на неравен терен, като я оставя на ръчна ! Веднъж като паркирвах назад и пак изпука, излязох и натиснах с крак 3-4 пъти предната лява гума(дясната не съм я пробвал) и се чува същото пукане !!! И явно въпросната шайба 7 липсва и явно се намества пружината , щото като продължих да натискам още няколко пъти , вече не пукаше !!!
Изображение Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от georgipass » 13 Окт 2008, 18:06

jullydjs написа:Вдигни колата от страната от кято се чува шумът, свали гумата, и откачи накраиника и се опитаи да завъртиш макверсона на ръка, и ако не можеш значи е това което ти казвам

Мерси много колега, посмъртно нямаше да се сетя за подобно нещо, но при това положение няма ли да се натоварва хидравлика,т. е да се върти по-трудно волана :roll:

ентусиаст
Аватар

Мнение от jullydjs » 13 Окт 2008, 19:34

Все пак пиши да видим какво ще излезне. А за проверката, има и други начини ама тоз е най сигурен

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от georgipass » 27 Ное 2008, 13:48

Проблемът се решии... оказа се разхлабена гайката на пълнитетя на амортисьора... :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 27 Ное 2008, 22:26

Тук да спомена по темата...

Ако ви се прецака тампон на заден амортесьор, и сте с нивомат (говоря за комби), тампона го има само във Вари2000, Камор, Дару. Цена 75 лв. за обикновен амортесьор тампона не става, демек Febi, Swag и подобни за 20лв. ги забравете :( просто стават само на седан или на комби ако е без нивомат.

Свалянето на амортесьора. Не е нужно да се разкачат хидравличните маркучи на нивомата. Слагат се скоби на пружината, развива се долния болт на амортесьора и като се натисне главината, амортесьора излиза с тампона. Следва смяна и зглабяне по обратния ред.

Дано съм бил полезен. Ако има въпроси пишете ми ЛС.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Назад към E34