Проблем с маслена магистрала

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с маслена магистрала

Мнение от IMPERIAL » 08 Окт 2008, 11:40

значи имам 1 фр които разбира доста от коли ими каза че на дизеловите двигатели поради запу6ване на маснетата магистрала се износват мн бурзо.казахами 4е имало добавки които са специални за това.вупросамие имали зна4ение каквае добавката и имали друг начин за отсраняването на този проблем ?????

------------------------
Колега , спазвай правилата на форума , пише се на кирилица !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 08 Окт 2008, 12:15

Добавките се продават на всяка бензиностанция или магазин за авто части, другия начин е разглобяване на ДВГ-то.

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 08 Окт 2008, 12:17

Първо, ако можеш пиши малко по-грамотно и на кирилица и второ, след като твоя приятел, който доста разбира ти е казал, че е така, нека ти даде и решение на проблема. На твое място бих започнал с въпроса: "Вярно ли е, че при дизеловите двигатели... и ако е така, какво би могло да бъде решението", че иначе някак си пренебрегваш наистина разбиращите от дизели във форума.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 08 Окт 2008, 12:19

в крайна сметка никой не му дава отговор...
ако наистина има запушена маслена магистрала, то тяя най-добре е да се смени с нова ;) не е кой знае колко скъпа.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 08 Окт 2008, 13:38

Stanchev написа:в крайна сметка никой не му дава отговор...
ако наистина има запушена маслена магистрала, то тяя най-добре е да се смени с нова ;) не е кой знае колко скъпа.
:yes:

Потребител
Аватар

Мнение от IMPERIAL » 08 Окт 2008, 16:30

МИ аз смятам че пиша на кирилица сега вие щом така смятате нз.относно по вупроса за добавките то секи знае че се продават по бензиностанциите .но би трябвало да има някакво значрние каква зимаш те са 100000 вида .и не смятам че този форум е направен за заяжданици.има грамотни хора има и неграмотни :mhihi: .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 34 TDS '94 Е 46 320 Д
Мечтае да кара: M5

Мнение от Pesho_1 » 08 Окт 2008, 18:34

Колегата IMPERIAL е прав!тука всеки може да попита за нещо конкретно което го интересува.ние като негови колеги би трябвало да му помогнем с знания а който не е компетентен просто да си замъл4и да не стават заяждания и дразнения.
ето аз например колега ще ти кайа 4е на моита като и сменям маслото и слагам една добавка за про4истване в старото масло за около 10-15 минутки.Добавката е на немсклата фирма SCT-Germany и ли4но аз съм много доволен от нея.Смело твърдя 4е изкарва бая налепи и не4истотии от мотора.струва 18 кинта но е полезно(по не за мене)!
поздрави на вси4ки колеги да но сам бил поне малко полезен!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 08 Окт 2008, 18:49

Pesho_1 написа:Колегата IMPERIAL е прав!тука всеки може да попита за нещо конкретно което го интересува.ние като негови колеги би трябвало да му помогнем с знания а който не е компетентен просто да си замъл4и да не стават заяждания и дразнения.
ето аз например колега ще ти кайа 4е на моита като и сменям маслото и слагам една добавка за про4истване в старото масло за около 10-15 минутки.Добавката е на немсклата фирма SCT-Germany и ли4но аз съм много доволен от нея.Смело твърдя 4е изкарва бая налепи и не4истотии от мотора.струва 18 кинта но е полезно(по не за мене)!
поздрави на вси4ки колеги да но сам бил поне малко полезен!

Според мен такава почистваща добавка е твърде агресивна за нашите "стари" мотори и не трябва да се ползва. От добавките много хвалят Hado. А ако имаш запушена магистрала на тдс вече отдавна да ти е счупила мотора и да си отворил за ремонт. Това си е мое мнение де. Нека и другите да кажат.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 08 Окт 2008, 19:28

Промивка при смяна на маслото е хубаво и според мен е само в +
няма значение стар или нов мотор
при стария е лошо, ако преди това е слагана тефлонова добавка за фалшиво оплътняване на детайлите,щото промивката я измива
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 08 Окт 2008, 20:38

ivan. написа:Промивка при смяна на маслото е хубаво и според мен е само в +
при стария е лошо, ако преди това е слагана тефлонова добавка за фалшиво оплътняване на детайлите,щото промивката я измива

Ванка ,ако знаеш за колко блокирали двигатели съм слушал след подобни промивки.Аз признавам само една промивка-с някакво евтино двигателно масло.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 08 Окт 2008, 20:45

zvetiko написа:

Ванка ,ако знаеш за колко блокирали двигатели съм слушал след подобни промивки.Аз признавам само една промивка-с някакво евтино двигателно масло.

+1 от мен за това мнение. Пепи кога ще си сложиш скайп МА???? Утре ще ти се обадя по тел. да знаеш!
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Аватар
Кара: e34, e36

Мнение от Kristopher » 09 Окт 2008, 14:47

zvetiko написа:

какво искаш да кажеш, че не е хубавода се промива двигателя ли?
Изображение
Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от skylord » 09 Окт 2008, 14:50

Kristopher написа:
zvetiko написа:

какво искаш да кажеш, че не е хубавода се промива двигателя ли?

хубаво е ама не с тея боклуци по бензиностанциите, както каза колегата zvetiko с някво евтино масло е по-добре...

Аватар
Кара: e34, e36

Мнение от Kristopher » 09 Окт 2008, 15:04

но аз имам изключително много нагар по двигателя и ако сложа някакво масло да мие вътре, не знам дали изобщо ще се справи защото е наистина много, не е нормална тънка коричка по капака на главата примерно, а си е дебела плътна гняс. а за да махна картера трябва да подигам двигателя..... и не ми се занимава
Изображение
Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна
Изображение

Назад към E34