Боклук в двигателя

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: много работи
Мечтае да кара: вече нищо

Боклук в двигателя

Мнение от Martini » 07 Окт 2008, 23:26

В един двигател има полепен боклук навсякъде, дайте някаква идея как може да се прочисти, някакви препарати ми казаха че се слагат в маслото преди да се смени, които разлагат полепналата гняс. :roll:
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Re: Боклук в двигателя

Мнение от Penchev » 08 Окт 2008, 15:17

Martini написа:В един двигател има полепен боклук навсякъде, дайте някаква идея как може да се прочисти, някакви препарати ми казаха че се слагат в маслото преди да се смени, които разлагат полепналата гняс. :roll:

Колега тази операция ще струва някой лев неминуемо.В сегашното масло загрято до нормална температура сипи добавката за чистене на маслени магистрали на Валволин - струва към 15 лв май и нека двигателя поработи 10-15 минути.После източете всичко от картера и с нов маслен филтър налейте вретенно масло в двигателя и следвайте обаче стриктно инструкциите на опаковката.После пак и това масло с филтър се изхвърля и ще трябва да видите дали в източеното вретенно има много боклуци ,за да слагате ново отново ...

Аз с очите съм видял как от едно Ауди А6 внос от Италия след 6 промивки една след друга чак се прочисти мотора и ... тамън стана за ремонт :mhihi:

Георги Пенчев
Изображение

Аватар
Кара: много работи
Мечтае да кара: вече нищо

Мнение от Martini » 08 Окт 2008, 18:32

а какво е това вретенно масло :?:
Изображение

Аватар
Кара: Е 39 520I 1998г.

Мнение от nikol78 » 08 Окт 2008, 19:45

веднъж имах такъв проблем с едно бмв и като му сменях маслото човека в сервиза за смяна на масла източи старото масло наля няколко литра с някакво друго което било за почистване запали мотора да работи после го источи и него наля ново и всичко приключи но не знам как се казваше това което почистваше питаи в някои гараж дето сменят масла трябва да го знаят :roll:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 08 Окт 2008, 22:02

Martini написа:а какво е това вретенно масло :?:

Ами така се казва маслото което е за промивки :idea: Така си го пише и на тубата ,но къде да го намериш точно не мога да ти кажа - мисля ,че беше на Приста :roll:

С него двигателя работи малко време на празен ход без никакво форсиране да не се размърдат лагерите по коляновия вал :mhihi:

Георги Пенчев
Изображение

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 08 Окт 2008, 22:58

Изображение

Golf killer
Аватар

Мнение от E34Power » 09 Окт 2008, 0:33

има и вретнни добавки , които се сипват в старото масло преди да го източиш за да прчистят, пак на ниски обороти, но за по-сигурно е хубаво да се свали капака на клапаните и картера да се промият, и на мен ми е идвало на акъла да го направя това ама все няма време :!:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nParMaTuK » 13 Окт 2008, 3:05

Няма много файда от тия работи. Е тоя картер съм го мил половин час с водоструйка и обезмаслител и пак осната тук там мръсотийка. Тая добавка ако се сложи ше свали съвсем повърхностно чернотията и не си струва 15лв. Да не говорим че ако е шестак трябват 6 литра и отиваме на 30лв. на вятъра :)
Изображение
Изображение

Назад към E34