Боклук в двигателя
Модератор: Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Martini
-
-
- Кара: много работи
- Мечтае да кара: вече нищо
Боклук в двигателя
В един двигател има полепен боклук навсякъде, дайте някаква идея как може да се прочисти, някакви препарати ми казаха че се слагат в маслото преди да се смени, които разлагат полепналата гняс. 

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Re: Боклук в двигателя
Martini написа:В един двигател има полепен боклук навсякъде, дайте някаква идея как може да се прочисти, някакви препарати ми казаха че се слагат в маслото преди да се смени, които разлагат полепналата гняс.
Колега тази операция ще струва някой лев неминуемо.В сегашното масло загрято до нормална температура сипи добавката за чистене на маслени магистрали на Валволин - струва към 15 лв май и нека двигателя поработи 10-15 минути.После източете всичко от картера и с нов маслен филтър налейте вретенно масло в двигателя и следвайте обаче стриктно инструкциите на опаковката.После пак и това масло с филтър се изхвърля и ще трябва да видите дали в източеното вретенно има много боклуци ,за да слагате ново отново ...
Аз с очите съм видял как от едно Ауди А6 внос от Италия след 6 промивки една след друга чак се прочисти мотора и ... тамън стана за ремонт

Георги Пенчев
- Martini
-
-
- Кара: много работи
- Мечтае да кара: вече нищо
- nikol78
-
-
- Кара: Е 39 520I 1998г.
веднъж имах такъв проблем с едно бмв и като му сменях маслото човека в сервиза за смяна на масла източи старото масло наля няколко литра с някакво друго което било за почистване запали мотора да работи после го источи и него наля ново и всичко приключи но не знам как се казваше това което почистваше питаи в някои гараж дето сменят масла трябва да го знаят 

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Martini написа:а какво е това вретенно масло
Ами така се казва маслото което е за промивки

С него двигателя работи малко време на празен ход без никакво форсиране да не се размърдат лагерите по коляновия вал

Георги Пенчев
- nParMaTuK
- младши ентусиаст
-
Няма много файда от тия работи. Е тоя картер съм го мил половин час с водоструйка и обезмаслител и пак осната тук там мръсотийка. Тая добавка ако се сложи ше свали съвсем повърхностно чернотията и не си струва 15лв. Да не говорим че ако е шестак трябват 6 литра и отиваме на 30лв. на вятъра

8 мнения
• Страница 1 от 1