Ами сега ? Как да отлключа ?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 М57Д30
Мечтае да кара: Е65

Ами сега ? Как да отлключа ?

Мнение от pantzer3 » 03 Окт 2008, 21:14

Здравейте. Днес колата се запъна малко и не пожела да запали веднага, та се наложи да повърти малко повече стартера, при което акумулатора клекна - едва запали ! И естествено преди малко го свалих да го заредя, обаче ме притеснява утре как ще отключа колата :( :dunno: След като свалих акумулатора я заключих и пробвах да я отключа - ама не можах :( :bcry: :ranting: Кажете - да няма някакъв чалъм ? Колата е с централно и се заключва с ключа - няма дистанционно ! :help: :help: :help:
Изображение Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Ами сега ? Как да отлключа ?

Мнение от палара » 03 Окт 2008, 21:24

pantzer3 написа:Здравейте. Днес колата се запъна малко и не пожела да запали веднага, та се наложи да повърти малко повече стартера, при което акумулатора клекна - едва запали ! И естествено преди малко го свалих да го заредя, обаче ме притеснява утре как ще отключа колата :( :dunno: След като свалих акумулатора я заключих и пробвах да я отключа - ама не можах :( :bcry: :ranting: Кажете - да няма някакъв чалъм ? Колата е с централно и се заключва с ключа - няма дистанционно ! :help: :help: :help:
има колега хващаш дръшката на шофьорската врата дърпаш на горе и слет това вартиш клуча

Бобо Дебелия
Аватар
Кара: E30/E36/E34

Мнение от methanol » 03 Окт 2008, 21:39

Ако нямаш газова бутилка в багажника си и имаш ски сак или поне дупка за такъв, можеш с дълга тел да отвориш 1 от задните врати. Все пак бъди по настоичив с 2-те предни и ключа че това с багажника е много яд. :mhihi: Имаше преди ~ 3 месеца подобна тема, там доста идей се дадоха ако искаш се поразтърси. :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от палара » 03 Окт 2008, 21:50

methanol написа:Ако нямаш газова бутилка в багажника си и имаш ски сак или поне дупка за такъв, можеш с дълга тел да отвориш 1 от задните врати. Все пак бъди по настоичив с 2-те предни и ключа че това с багажника е много яд. :mhihi: Имаше преди ~ 3 месеца подобна тема, там доста идей се дадоха ако искаш се поразтърси. :winky:
колега аз зимата се мъчех да влезна по този начин видях много зор и 5 часово вряне тъкато колата беше на заден ход в гаража а от горе имам стелаж и много малко се вдигаше багажника слет това един колега ми написа този вариант с повдигането на дръшката задържане в горно положение и тогава вартим ключа като го пробвах омрях от яд че се врях толкова време я тя се отключвала за две минути :mhihi: :mhihi: :mhihi: :uups: :uups: :uups:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от metatron » 03 Окт 2008, 23:06

коя точна година е колицата, някой ми беше казал, че има кабели зад лявата кора в багажника, там връзваш акумулатор. Другия вариант е на пасажерската врата дръпваш дръжката и отключваш с ключа

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 М57Д30
Мечтае да кара: Е65

Мнение от pantzer3 » 04 Окт 2008, 2:04

88-а !
Изображение Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 04 Окт 2008, 5:14

pantzer3 написа:88-а !
с дръжката може и като дигаш на горе да не изка д аотвори затва го прави синхрон и става те тава е 4алъма
ИзображениеИзображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от skylord » 04 Окт 2008, 7:17

dizelboy написа:
pantzer3 написа:88-а !
с дръжката може и като дигаш на горе да не изка д аотвори затва го прави синхрон и става те тава е 4алъма

да точно така - вкарваш ключа завъртваш в ляво както нормалното отключване, хващаш дръжката и дърпаш нагоре и трябва да ти позволи ключалката да завъртиш още една позиция наляво.. така е и по книжка а и лично съм ог пробвал няма смисъл да връзваш акумулатори и да се правиш на маймуна... ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikavashnika » 04 Окт 2008, 11:20

Отваряш пасажерската врата както обясниха колегите... завърташ ключа до където може след това дърпаш дръжката и вече е възможно да завъртиш ключа още малко.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e38

Мнение от 100letov » 04 Окт 2008, 19:41

Аз го направих номера с пасажерската врата обаче палеца остана горе и вратата си е отключена винаги дори и с работещо централно. Ше тряя са по маистори да се ходи.
Honda CBR 954RR
BMW e38 730d

Назад към E34