Чип за 520i или моят опит в упражнението
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Чип за 520i или моят опит в упражнението
Колеги ще споделя и моят опит, не за друго, но на някой от Вас може да му е от полза. След като проучих различните варианти, в крайна сметка реших и си купих чипа от Ибей-я, а именно:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&item=380060618484
Цената дойде точно 86 лева с транспорта, чипа пристигна за една седмица от ю ес ей, направо в пощенската ми кутия, опакован както си трябва и в пластмасова кутийка. Цената няма какво да я коментирам-тук с "промоциите" им искат по 150лв.
Сега за ефекта: основната ми идея да си поръчам такъв за куция кон, беше не тъсенето на динамика, а намаляване разхода на гориво: мамка му Е38-цата ми харчи 17/100 на градско а 20-ката не пада под 13.5/100, ама да не се отклонявам. Значи, миналия уикенд ходих до Пампорово и умишлено го монтирахме там. До Пампорово ми даде среден разход 8.8/100 при 130 км/ч на магистралата и 70-90 по другите пътища. На връщане при същата скорост, с монтиран чип и горе-долу същия трафик разхода падна с 0.5/100. Що се отнася до динамиката: ами подобри се риспонса в диапазона 1000-3000 оборота и колата набира малко по-добре.
Надявам се да съм бил полезен някому. Поздрави на всички!
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&item=380060618484
Цената дойде точно 86 лева с транспорта, чипа пристигна за една седмица от ю ес ей, направо в пощенската ми кутия, опакован както си трябва и в пластмасова кутийка. Цената няма какво да я коментирам-тук с "промоциите" им искат по 150лв.
Сега за ефекта: основната ми идея да си поръчам такъв за куция кон, беше не тъсенето на динамика, а намаляване разхода на гориво: мамка му Е38-цата ми харчи 17/100 на градско а 20-ката не пада под 13.5/100, ама да не се отклонявам. Значи, миналия уикенд ходих до Пампорово и умишлено го монтирахме там. До Пампорово ми даде среден разход 8.8/100 при 130 км/ч на магистралата и 70-90 по другите пътища. На връщане при същата скорост, с монтиран чип и горе-долу същия трафик разхода падна с 0.5/100. Що се отнася до динамиката: ами подобри се риспонса в диапазона 1000-3000 оборота и колата набира малко по-добре.
Надявам се да съм бил полезен някому. Поздрави на всички!
"If everything seems under control, you're just not going fast enough"
- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
justboy написа:Казваш промяната е осезаема, но нищо особено?
Точно така! Но пък разхода при спокойно каране е по-добър определено. Пампорово-Асеновград (около 70 км) ми даде 6.6

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
къв е двигателя 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Здравейте,
колега засичи си разхода по обикновения начин(пълниш караш,пак пълниш и т.н.), понеже имам няколко чипа а този който реално харчи много повече от другите, в София над 6 лт/100(градско) не ми показва на борда, а реално е около 13.
Поздрави
Peicho написа:...Пампорово-Асеновград (около 70 км) ми даде 6.6на борда, все пак има доста нанадолнища там, но после качи разхода на магистралата....
колега засичи си разхода по обикновения начин(пълниш караш,пак пълниш и т.н.), понеже имам няколко чипа а този който реално харчи много повече от другите, в София над 6 лт/100(градско) не ми показва на борда, а реално е около 13.
Поздрави
swh_bmw написа:Здравейте,Peicho написа:...Пампорово-Асеновград (около 70 км) ми даде 6.6на борда, все пак има доста нанадолнища там, но после качи разхода на магистралата....
Поздрави
Абе не мисля, че чипа има отражение върху показанията на борда, той все пак би тябвало да отчита това, което реално е изтекло през дюзите. Средния разход, който ми даде за 220-те км, горе-долу се покри с това което имах в резервоара...
- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
то това засичане до пампорово ми се струва много относително, щото в едната посока изкачваш а в другата спускаш

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Sesko написа:колега с къв двигател си 129 к.с. или 150 к.с
Явно е М50 де, не виждате ли, че пише, че колата е '91 - тогава вече няма М20 !
BMW only!
10 мнения
• Страница 1 от 1