За акумулаторите EXIDE -питане
Модератор: Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
За акумулаторите EXIDE -питане
Здравейте колеги,
повод за да напиша тази тема е, студеното време навън ...Слизам одеве до колата, качвам се вътре и гледам термометъра показва 10 градуса ....Направо не повярвах на очите си ! После въртя за да запаля и в първият момент май нещо акумулатора се зачуди ,но запали ..Явно тази зима ще трябва да сменям акумулатора или си мисля дали първо да не го заредя и тогава ако е свършил да се бъркам за нов. Уж съм с ''Бош силвър'' и е точно на две години ама май толкова е БОШ ....Мисля да си взема ''EXIDE'' само дето вече не знам кой ги разпространява .Иначе веднага ще ви кажа защо искам такъв - защото такъв си бях взел на 3-ката още 2003 и трябва да ви кажа ,че и до сега баща ми го кара макар, че той кара 3-ката само събота и неделя -когато не е на работа .ТОва не му пречи като врътне и още от първият път да запали , а аз уж с тоя Бошовски и колата е карам всеки ден, въртя по 45-50 000 км за сезон пък за 2 години и нещо и май сдаде багажа
(...
Другото ,което знам за тези EXIDE ,е че всички електрокари и разни колички на '' Linde'' които са в ''МЕТРО'' и ''Кауфланд'' са именно с акумулатори от гореспоменатата фирма, а именно EXIDE ! Ще попитате от къде знам ли? Ами достатъчно време бях техни4ески сътрудник и ръководител техническа поддръжка и имах досег точно с тези акумулаторни батерии ... Спомням си ,че имаше някаква фирма в София ,MARPEX чиито офис се намираше на ул.''ЧЕРНИ ВРЪХ No43,която се занимаваше с тяхната продажба и дистрибуция из страната , но не знам дали все още съществува ...Ще бъда благодарен ако някой колега от София провери и ми даде повече инфо или пък някой който си е купувал такъв акумулатор да ме ориентира в цената и от къде си го е купил .Предварително ВИ благодаря !
повод за да напиша тази тема е, студеното време навън ...Слизам одеве до колата, качвам се вътре и гледам термометъра показва 10 градуса ....Направо не повярвах на очите си ! После въртя за да запаля и в първият момент май нещо акумулатора се зачуди ,но запали ..Явно тази зима ще трябва да сменям акумулатора или си мисля дали първо да не го заредя и тогава ако е свършил да се бъркам за нов. Уж съм с ''Бош силвър'' и е точно на две години ама май толкова е БОШ ....Мисля да си взема ''EXIDE'' само дето вече не знам кой ги разпространява .Иначе веднага ще ви кажа защо искам такъв - защото такъв си бях взел на 3-ката още 2003 и трябва да ви кажа ,че и до сега баща ми го кара макар, че той кара 3-ката само събота и неделя -когато не е на работа .ТОва не му пречи като врътне и още от първият път да запали , а аз уж с тоя Бошовски и колата е карам всеки ден, въртя по 45-50 000 км за сезон пък за 2 години и нещо и май сдаде багажа

Другото ,което знам за тези EXIDE ,е че всички електрокари и разни колички на '' Linde'' които са в ''МЕТРО'' и ''Кауфланд'' са именно с акумулатори от гореспоменатата фирма, а именно EXIDE ! Ще попитате от къде знам ли? Ами достатъчно време бях техни4ески сътрудник и ръководител техническа поддръжка и имах досег точно с тези акумулаторни батерии ... Спомням си ,че имаше някаква фирма в София ,MARPEX чиито офис се намираше на ул.''ЧЕРНИ ВРЪХ No43,която се занимаваше с тяхната продажба и дистрибуция из страната , но не знам дали все още съществува ...Ще бъда благодарен ако някой колега от София провери и ми даде повече инфо или пък някой който си е купувал такъв акумулатор да ме ориентира в цената и от къде си го е купил .Предварително ВИ благодаря !
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Re: За акумулаторите EXIDE -питане
sineok_pi4_ написа:Здравейте колеги,
повод за да напиша тази тема е, студеното време навън ...Слизам одеве до колата, качвам се вътре и гледам термометъра показва 10 градуса ....Направо не повярвах на очите си ! После въртя за да запаля и в първият момент май нещо акумулатора се зачуди ,но запали ..Явно тази зима ще трябва да сменям акумулатора или си мисля дали първо да не го заредя и тогава ако е свършил да се бъркам за нов. Уж съм с ''Бош силвър'' и е точно на две години ама май толкова е БОШ ....Мисля да си взема ''EXIDE'' само дето вече не знам кой ги разпространява .Иначе веднага ще ви кажа защо искам такъв - защото такъв си бях взел на 3-ката още 2003 и трябва да ви кажа ,че и до сега баща ми го кара макар, че той кара 3-ката само събота и неделя -когато не е на работа .ТОва не му пречи като врътне и още от първият път да запали , а аз уж с тоя Бошовски и колата е карам всеки ден, въртя по 45-50 000 км за сезон пък за 2 години и нещо и май сдаде багажа(...
Брат ти да не си некъв дистрибутор на ЕХИДЕ...

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
не е ама ми стана интересно и на мен
може ли да се намери някаква тънкана или ще трябва да си търся сам?
може ли да се намери някаква тънкана или ще трябва да си търся сам?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
http://www.didi94.com/batteries/contacts.htm
Ето ги ,но за мен най-добрите акумулатори са българските-по евтини са и издържат повече или поне колкото сухите.
Ето ги ,но за мен най-добрите акумулатори са българските-по евтини са и издържат повече или поне колкото сухите.

- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
zvetiko написа:http://www.didi94.com/batteries/contacts.htm
Благодаря колега за информацията ! Пенчев, може да заключваш темата !
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Егати "златните" акумулатори, тия да не правят от оловото злато като работят?!?
260 лв. средна цена...., аз съм си на Монтански, правя му профилактика на всеки 6 месеца и си имам гаранция 3 години
па ако ще да се скапва 50 пъти до тогава, ще го сменят щом трябва, нали те подписват профилактиките

Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

7 мнения
• Страница 1 от 1