дали е пружина?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар

дали е пружина?

Мнение от @2bar » 12 Сеп 2008, 0:02

пускам две снимки на едно парче, което според мен е част от пружина. единственият проблем е, че ми се вижда малко малък диаметъра (не на тела, а външният), сравнявайки го с диаметъра на амортесьора. пределно ми е ясно, че така е трудно да се каже, но ако има някой с по - набито око, ще се радвам да чуя и неговото мнение.

колата е е34, към края на 1995, лимузина. мотора е 2 литра бензин.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=284405
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=284405

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 12 Сеп 2008, 1:35

ми вземи един стар чувал или картон пък легни на него под колата и погледни. Тука не сме гадатели нито пък ясновидката Светлина, носителка на златна значка от конкурска Иист-Уест Евро Интелект, посещава форума за да ти каже. :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Сега сериозно , без лоши чуства но погледни по детайлно, качи я някъде на естакада колата и погледни, не е задължително да е от твоята кола
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

пружина

Мнение от bbratcheda » 12 Сеп 2008, 7:12

99% e част от пружина , както писа колегата по-горе може да не е от твоите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 12 Сеп 2008, 7:36

100 % е част от пружина. Наддаванията започнаха.

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 12 Сеп 2008, 7:43

NikiNikolov написа:100 % е част от пружина. Наддаванията започнаха.

идеята на въпросът ми беше друга, ама карай....

за мен си е 100 % част от пружина, но не съм сигурен дали е от мен. единият край на парчето е отрязан, другият край е счупен, т.е. ако е от мен ще е или в началото на някоя пружина или в края. колкото можах да видя в тъмното, всичко си е наред. така или иначе днес или утре ще я погледна по - сериозно.

единствено се надявах, че все някой, който е сменял пружини ще намине да хвърле едно око.

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 12 Сеп 2008, 8:39

Като гледам колко е голяма е от задните пружини погледни тях ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 12 Сеп 2008, 8:43

е много ми се малее за да е от там ???

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 12 Сеп 2008, 8:47

От там е колега, таз задните имат навика да се чупат, имам две такива случки

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 12 Сеп 2008, 9:00

_65536_kb_sec_ написа:е много ми се малее за да е от там ???

аслъ....

значи, че ще трябва да погледна по - обстойно, съмнение за това няма.
както казах, колкото можах в тъмното, погледнах, пипнах уж всичко е наред. но докато не я кача на подемник, са само съмнения. и те са породени от факта, че ми се вижда малко малък външният диаметър.

проблемът е, че в нета има само примерни снимки, скици и т.н. на пружини, но не и нещо реално за да мога да преценя горе - долу диаметъра. по - принцип, гледайки снимките и скиците, които намерих, няма начин това парче да е от нормална пружина за е34, остава единствено някой да правил някакви комбинации или да е сменяно цялото окачване.

цялата работа стана спирайки плавно на червено, при което се чу (поне според мен) едно изтропване от пред в дясно, което единствено го оприличавам като чупене на пружина - отчетлив, кратък и ясен звук и последващо падане на асфалта. съществува и вариант, да съм настъпал това парче с гумата, обаче тогава ще го чуя като стържене, или поне така си мисля аз.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 12 Сеп 2008, 9:04

а ако просто си го натиснал с ръба на гумата и то е издрънчало??? :winky: :winky:
варианти много
за най-сигурно провери как са твойте и ако има за смяна сменяй ги двете

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 12 Сеп 2008, 9:19

_65536_kb_sec_ написа:а ако просто си го натиснал с ръба на гумата и то е издрънчало??? :winky: :winky:

ми тогава би трябвало да чуя звук само от падането. абе варианти много......честно казано и малко ме помързява пък и времето ми е точно сега малко кът....

абе, аз си знам, че доста се замислям и заслушвам, което в повечето случаи само ми пречи, отколкото да помага, ама карай.

учудва ме и това, че това парче е повече от чисто, т.е. нито има кал по него, нито прах. освен това го гледам, че е от двете страни е доста ожулено, което при положение,че пружината е фиксирана и не се върти уж трудно може да стане.

Назад към E34