теч на антифриз!ПОМОЩ

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E65 730d

теч на антифриз!ПОМОЩ

Мнение от joro6724 » 31 Авг 2008, 20:03

имам странен проблем с антифриза,нямам течове от никаде,всичко е както трябва освен че след като долея антифри до норната след като карам цял ден и колата истине на сутринта пак липсва от антифриза.Липсващото количество е много малко но липсва ,чудя се каде отова тази вода след като нямам теч от никаде?аз мисля че колата е обезваздушена!
моля накои да помогне!И ако можете да обесните как се обезвъздушава!

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 31 Авг 2008, 20:33

Може да имаш много малък пробив в системата някаде и като загрее колата и охлаждащата течност вдигне налягане да "изтича" под формата на пара... ако е малко по-трудно ще го "хванеш" от къде е... Като загрее мотора, вдигни капака и огледай внимателно.
Успех!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drmirchev » 31 Авг 2008, 20:47

При мене теча беше в краката ми от радиатора на парното или по точно от тръбичките към него щото не потеше прозорците.Беше много незначителен но го имаше и се стигна до най-гадния проблем(пукната глава).Оправих си мотора както трябва но сега карам с прескочено парно докато не намеря време да разглобя барчето на колата и да сменя течащите части.Лесно можеш да видиш поне от къде диша системата като отвориш капачката и стиснеш колкото можеш тръбата затвория плътно и пусни тръбата. Трябва да е доста тихо около тебе и там от където имаш пробив ще чуеш как влиза въздух ако има проблем.Може и гарнитурата да ти е заминала, тогава като е запалена и отвориш капачката(а дори и да е угасена, след като е работила) ще смърди на изгорели газове от казанчето и по стените ще има едно като грес такова мазно.И ако някой майстор ти вика както на мене че няма проблеми да я караш така, не дей слуша, ако усещаш нещо опрей го че няма да ти кажа кви пари и колко време ще си без кола.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от joro6724 » 01 Сеп 2008, 21:42

мерси много ще проверя всичко както казвате,не е от гарнитурата според мен защото няма мирис или мазнотия по казанчето може да е от някои маркуч,ще го проверя с стискането на маркуча както казва колегата,като разбера какво е ще ви кажа!междувременно приемам други савети!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drmirchev » 02 Сеп 2008, 0:43

Вдигни стелката и натисни мокета дето ти е в краката , и леко да е влажен няма от де да има вода там ако всичко ти е наред.При мене кофтито беше че бях разлял бира в краката си и от там си мислех че е мокрото и се се чудех що не съхне. :mhihi: :mhihi: :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от joro6724 » 02 Сеп 2008, 13:46

в краката е сухо,а нормално ли е капачката на радиатора да има нещо като дупчица?Защото като я махна и стисна маркучите и запуша с рака не влиза въздух в системата и маркуча остава згунат но като я сложа и стисна маркуча и се чува че от нея влиза вуздух и тои се изпъва!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drmirchev » 02 Сеп 2008, 17:35

Ми тя си има клапа да пуска, а замислял ли си се да не ти изхвърля от там антифриза щото е възможно, по принцип има малък процент който се изпарява след време.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38

теч на антифриз ПОМОЩ

Мнение от Dino » 03 Сеп 2008, 21:43

Преди месец имахме сьщия проблем-няма теч при проверка под налягане пак нищо но губи 200-300гр през ден В сервиза само ни смениха капачката на радиатора заради някакьв клапан вграден в нея и до днес в тия жеги всичко е наред
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от joro6724 » 03 Сеп 2008, 22:14

моят проблем е същият КАПАЧКА!А от каде да вэема нова

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drmirchev » 04 Сеп 2008, 20:47

30 и нещо струваше моята. От магазин за части я вземи, може и от БМВ да си я купиш на М50 трябва да е до 2 бара налягане, на м20 май беше на 1,4.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 E39 M52B20

Мнение от Gemar » 05 Сеп 2008, 7:55

От Дарукар най-добре да се поръча, защото аз имах една афтърсток, която накрая блокира в затворено положение и спука един маркуч, та не си струва спестяването на 10-тина лева.

А за М50 колега капачката може да е на 1.4 или 2 бара... трябва да се провери по VIN с коя капачка излиза.
Изображение

Назад към E34