проблем в резервоара ТДС

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 325 ТД

проблем в резервоара ТДС

Мнение от matros » 29 Авг 2008, 19:41

Здр. колеги карам Е36 но пиша тука щот дизел-разбирачите са повече тук. :mhihi:

За проблема:Отварям вчера двете дупки на резервоара където на нивомерите,(под задната седалка), и кво да видя в единият гюм :mhihi: нивото на нафтата е до полвината, а в другия няма почти никаква 2-3 литра.И от там ми идва един проблем сутрин като е студена пали от раз за 2-3 сек. гасне и после едно въртене се почва..... не е истина.Незнам какъв е проблема... :shock: .Не ми се пресипва постоянно с канчето :mhihi: нафта.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: проблем в резервоара ТДС

Мнение от zvetiko » 29 Авг 2008, 20:09

matros написа:Здр. колеги карам Е36 но пиша тука щот дизел-разбирачите са повече тук. :mhihi:

За проблема:Отварям вчера двете дупки на резервоара където на нивомерите,(под задната седалка), и кво да видя в единият гюм :mhihi: нивото на нафтата е до полвината, а в другия няма почти никаква 2-3 литра.И от там ми идва един проблем сутрин като е студена пали от раз за 2-3 сек. гасне и после едно въртене се почва..... не е истина.Незнам какъв е проблема... :shock: .Не ми се пресипва постоянно с канчето :mhihi: нафта.

Колега ,аз имах tds ,но подобно устройство на резероара не съм виждал.:shock:

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 29 Авг 2008, 20:17

Пепи с е36 е колегата-там резервора е така някак
Колега когато има над 20литра в резервоара има ли го проблема :?:
Така както го описваш може да е и помпата в резервоара или цедката да е много запушена
От това,че резервата ти е два литра ме учудва да ти гъсне веднага щом си я запалил :roll:
Изображение
by ''kompleksa''

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от matros » 29 Авг 2008, 20:54

Да с Е36 съм резервоара е разделен с преграда посредата.Но интересното е че когато ми намалее много нафтата по 10 литра проблема изчезва....Иначе помпата в резервоара си работи.И друго интересно има когато колата е спряна нагоре(смисъл все едно да качвам стръмен наклон)припалва само и е много тръдно да се запали.А при обратния случай по надолнище си пали от раз.Аз си мисля да си сложа едно клапанче след горивния филтър да не ми връща нафтата в резервоара....Ама това че едната страна е пълна а другата празна ме обърка тотално.....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 29 Авг 2008, 22:41

Резервоара е разделен така за да не се плиска горивото из него и да не ти загасне някъде колата. Явно някъде от долу ти се е запушил някой отвор през който циркулира течноста из резервоара и едната страна ти остава празна. Съвета ми е да хванеш и да почистиш резервоара, демек сваляне измиване и връщане. И си почисти цетката на нафтовата помпа която е в резервоара, че и там може да има гняс 100% съм сигурен.

Успех!
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от matros » 30 Авг 2008, 13:02

Zubcho написа:Резервоара е разделен така за да не се плиска горивото из него и да не ти загасне някъде колата. Явно някъде от долу ти се е запушил някой отвор през който циркулира течноста из резервоара и едната страна ти остава празна. Съвета ми е да хванеш и да почистиш резервоара, демек сваляне измиване и връщане. И си почисти цетката на нафтовата помпа която е в резервоара, че и там може да има гняс 100% съм сигурен.

Успех!

Ми тя нафтата циркулира по тръбопровода за обратната нафта има 2 троника и те разделят нафтата на двата отвора,ама са на моо гадно място и немога да ги видя.....А иначе и аз това мисля да надупча няколко дупки на тази преграда и ще се изравни нивото от двете страни.Но защо да се връщаме в древността :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 30 Авг 2008, 15:06

Не съм много сигурен, но вчера като гледах една 36-ца дигната на подемник ми се струва, че между двете половини на резервоара има маркуч - отдолу ниско.... (пак казвам, че несъм много сигурен) ако има такъв маркуч, то той ти е затиснат на 100%... провери все пак и успех :) Напиши какво е станало...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

Назад към E34