проблем в резервоара ТДС
Модератор: Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- matros
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 ТД
проблем в резервоара ТДС
Здр. колеги карам Е36 но пиша тука щот дизел-разбирачите са повече тук.
За проблема:Отварям вчера двете дупки на резервоара където на нивомерите,(под задната седалка), и кво да видя в единият гюм
нивото на нафтата е до полвината, а в другия няма почти никаква 2-3 литра.И от там ми идва един проблем сутрин като е студена пали от раз за 2-3 сек. гасне и после едно въртене се почва..... не е истина.Незнам какъв е проблема...
.Не ми се пресипва постоянно с канчето
нафта.

За проблема:Отварям вчера двете дупки на резервоара където на нивомерите,(под задната седалка), и кво да видя в единият гюм

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: проблем в резервоара ТДС
matros написа:Здр. колеги карам Е36 но пиша тука щот дизел-разбирачите са повече тук.![]()
За проблема:Отварям вчера двете дупки на резервоара където на нивомерите,(под задната седалка), и кво да видя в единият гюмнивото на нафтата е до полвината, а в другия няма почти никаква 2-3 литра.И от там ми идва един проблем сутрин като е студена пали от раз за 2-3 сек. гасне и после едно въртене се почва..... не е истина.Незнам какъв е проблема...
.Не ми се пресипва постоянно с канчето
нафта.
Колега ,аз имах tds ,но подобно устройство на резероара не съм виждал.

- matros
- младши ентусиаст
-
Да с Е36 съм резервоара е разделен с преграда посредата.Но интересното е че когато ми намалее много нафтата по 10 литра проблема изчезва....Иначе помпата в резервоара си работи.И друго интересно има когато колата е спряна нагоре(смисъл все едно да качвам стръмен наклон)припалва само и е много тръдно да се запали.А при обратния случай по надолнище си пали от раз.Аз си мисля да си сложа едно клапанче след горивния филтър да не ми връща нафтата в резервоара....Ама това че едната страна е пълна а другата празна ме обърка тотално.....
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Резервоара е разделен така за да не се плиска горивото из него и да не ти загасне някъде колата. Явно някъде от долу ти се е запушил някой отвор през който циркулира течноста из резервоара и едната страна ти остава празна. Съвета ми е да хванеш и да почистиш резервоара, демек сваляне измиване и връщане. И си почисти цетката на нафтовата помпа която е в резервоара, че и там може да има гняс 100% съм сигурен.
Успех!
Успех!
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- matros
- младши ентусиаст
-
Zubcho написа:Резервоара е разделен така за да не се плиска горивото из него и да не ти загасне някъде колата. Явно някъде от долу ти се е запушил някой отвор през който циркулира течноста из резервоара и едната страна ти остава празна. Съвета ми е да хванеш и да почистиш резервоара, демек сваляне измиване и връщане. И си почисти цетката на нафтовата помпа която е в резервоара, че и там може да има гняс 100% съм сигурен.
Успех!
Ми тя нафтата циркулира по тръбопровода за обратната нафта има 2 троника и те разделят нафтата на двата отвора,ама са на моо гадно място и немога да ги видя.....А иначе и аз това мисля да надупча няколко дупки на тази преграда и ще се изравни нивото от двете страни.Но защо да се връщаме в древността

- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Не съм много сигурен, но вчера като гледах една 36-ца дигната на подемник ми се струва, че между двете половини на резервоара има маркуч - отдолу ниско.... (пак казвам, че несъм много сигурен) ако има такъв маркуч, то той ти е затиснат на 100%... провери все пак и успех
Напиши какво е станало...

Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

7 мнения
• Страница 1 от 1