Много запазено 525 IX 92г. И малко въпроси за него?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 540 ///M-paket 2003

Много запазено 525 IX 92г. И малко въпроси за него?

Мнение от lubenti » 27 Авг 2008, 8:22

Значи имам молба първо да ми кажете каква му е реалната цена на този автомобил.Колата е перфекна с леки козметични забележки.Двигател скорости и окачване са супер ;) Колата се взима от първи собственик и е с абсолютно всички екстри включително кожа,климатроник и тн.
Питам за цената защото ще я взема за колкото му дам,но нито искам да го преебавам човека нито и аз да се набалбукам с нещо с което не мога после да се разделя.
И другия ми въпрос е. Това 4Х4 малко ме притеснява.В смисъл чувал съм че хич не е евтина за подръжка тази кола не че Е46-цата която карам е евтина,но да чукам на дърво до сега тя ядове не ми е давала защото е нов автомобил.
Та дали е така и има ли части за тази ламичка :?: :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E34 /грухчо/
Мечтае да кара: E34 M5

Мнение от tahsinov » 27 Авг 2008, 11:07

Виж в търсачката, има достатъчно писано.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 27 Авг 2008, 12:39

tahsinov е прав ,има доста изписано по този въпрос.Колега , имай впредвид ,че тази Е34-ка ще е с по-скъпи части от твойта актуална кола.Знай също така ,че ако наистина е читава колата ,ако е поддържана и всичко й е сменяно навреме с качествени части ще ти бъде много гот с нея :!:

Желателно е да я закараш да я погледне майстор по ходовата част ,двигателя и изобщо за да се знае в общия случай какво е що е :) Ако наистина колата е супер ,знай ,че почти неминуемо ще загубиш интерес към актуалната кола :twisted:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Много запазено 525 IX 92г. И малко въпроси за него?

Мнение от zvetiko » 27 Авг 2008, 13:08

lubenti написа:Значи имам молба първо да ми кажете каква му е реалната цена на този автомобил.Колата е перфекна с леки козметични забележки.Двигател скорости и окачване са супер ;) Колата се взима от първи собственик и е с абсолютно всички екстри включително кожа,климатроник и тн.
Питам за цената защото ще я взема за колкото му дам,но нито искам да го преебавам човека нито и аз да се набалбукам с нещо с което не мога после да се разделя.
И другия ми въпрос е. Това 4Х4 малко ме притеснява.В смисъл чувал съм че хич не е евтина за подръжка тази кола не че Е46-цата която карам е евтина,но да чукам на дърво до сега тя ядове не ми е давала защото е нов автомобил.
Та дали е така и има ли части за тази ламичка :?: :D

Хубавите Е34 94-96г. са по 5-5500.Всяка друга цена е мечта на продавача. :mhihi:

За подръжката-ще ти е скъпа,трудно ще намираш части втора ръка и ще трябва да купуваш почти всичко само ново.Някъде бях чел ,че предните калници са различни от другите Е34.От монтьори съм чувал ,че не биха си взели такава кола.Но пък тръпката да караш ix е голяма така ,че ти си прецени.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lubenti » 27 Авг 2008, 14:06

Благодаря на отговорилите колеги :D
Преди да напиша поста по прочетох доста но като цена на самия автомобил не успях да се ориантирам :roll: . А да ви призная цената за която смятам да я купа и тои е съгласен да ми я даде е 4000лв.Принципно човека от които я взимам е личност с доста възможности и това му е било 1-то бмв и купено чисто ново от него а в момента от месеци събира прахта защото никои не го кара.Преди поне охраната от време на време го подкарваше да купат нещо за офиса,а сега просто е не нужно. Колата е подържана със сигуност само в Дару ,но и да го питам какви пари е давал за подръжка на дали може да ми каже защото има доста коли и други хора се занимават с това да му карат колите на сервиз.Истината е че нито дрънка нито тропа нито стърже и тн.но за сметка на това външния вид е леко поиспуснат и ако го взема със сигурност ще го пребоядисам.
Дори не знам за какво ми е това бмв но визуално много ми допада колата а и мъка ми става да гледам как седи пред офиса на човека и не се кара.
По принцип за подържано такова бмв много ли са 250-300000км :?:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 27 Авг 2008, 16:20

lubenti написа:Благодаря на отговорилите колеги :D
Преди да напиша поста по прочетох доста но като цена на самия автомобил не успях да се ориантирам :roll: . А да ви призная цената за която смятам да я купа и тои е съгласен да ми я даде е 4000лв.Принципно човека от които я взимам е личност с доста възможности и това му е било 1-то бмв и купено чисто ново от него а в момента от месеци събира прахта защото никои не го кара.Преди поне охраната от време на време го подкарваше да купат нещо за офиса,а сега просто е не нужно. Колата е подържана със сигуност само в Дару ,но и да го питам какви пари е давал за подръжка на дали може да ми каже защото има доста коли и други хора се занимават с това да му карат колите на сервиз.Истината е че нито дрънка нито тропа нито стърже и тн.но за сметка на това външния вид е леко поиспуснат и ако го взема със сигурност ще го пребоядисам.
Дори не знам за какво ми е това бмв но визуално много ми допада колата а и мъка ми става да гледам как седи пред офиса на човека и не се кара.
По принцип за подържано такова бмв много ли са 250-300000км :?:

Километрите са страшно малко-М20В25 го продадох на 900К с двигател и скорости в идеално състояние ;) 4К е добра цена.Купувай. :yes:

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 27 Авг 2008, 17:44

zvetiko е прав , колега :arrow: ИЗКУПУВАЙ :twisted:

Щом като е поддържана там колата ,значи има сервизна история.Отиди до Дару кар с колата направо за основен преглед.Кажи ,че я гледаш за купуване и ,че е купена и поддържана от тях да ти извадят каратата й :!: Там ще прочетеш абсолютно всичко 8)

Напречния наклон на макферсоните й е по-голям от на нормалните е34 със задно предаване за да се спечели още малко клиренс (разстоянието межди най-ниската точка на автомобила и пътното платно).Ако на нормалните са "разчепени" макферсоните един вид на тази са почти отвесни и оттам има разлики по калниците.
Този автомобил ако е на тези километри ,просто представа си нямаш какъв ресурс има в него ;)

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lubenti » 28 Авг 2008, 8:18

Пак благодаря и при това положение смятам да ви се доверя ;) Ще я прегледам колата и до дни ако всичко е наред ще ви я покажа ;)

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 28 Авг 2008, 8:23

Колега , успех :yes:
Идва зима все пак , като има сняг по Витоша и Плана планина се качваме да караме ,ще ми е приятно ако я вземеш да се качваш с нас да дереш :twisted: Само едни яки зимни гуми 8)

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lubenti » 11 Сеп 2008, 10:54

Penchev написа:Колега , успех :yes:
Идва зима все пак , като има сняг по Витоша и Плана планина се качваме да караме ,ще ми е приятно ако я вземеш да се качваш с нас да дереш :twisted: Само едни яки зимни гуми 8)

Георги Пенчев

;) Там съм със сигурност
От днес вече съм щастлив собственик на поредната бима :D
Утре офицялно ще си я взема да я ръчкам :mhihi:

А относно колата и тя си имаше собствените забележки,но нищо притеснително за да ме откаже. Има съвсем леки забележки по боята които с едно полиране ще изчезнат, едно задно гърне за смяна и една блокирала врата незнаино защо :!: Иначе технически колата е супер както и динамиката на двигателя е като на кола на 50000км.Просто много доволен останах :D

Снимки съвсем скоро ;)

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 12 Сеп 2008, 17:57

Честито колега :D

Със здраве да я караш и поддържаш ,много доволен ще си 8)
Можеш да дойдеш на сбирките в Дружба всеки вторник към 21.00 часа или на ОМВ Бояна в четвъртък отново по същото време да се похвалиш на живо да я видим с колегите :)

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lubenti » 15 Сеп 2008, 9:38

Penchev написа:Честито колега :D

Със здраве да я караш и поддържаш ,много доволен ще си 8)
Можеш да дойдеш на сбирките в Дружба всеки вторник към 21.00 часа или на ОМВ Бояна в четвъртък отново по същото време да се похвалиш на живо да я видим с колегите :)

Георги Пенчев

С най-голямо удоволствие бих присъствал на следващото събиране. :D

Назад към E34