Странен шум в диференциала-525 ТДС
Модератор: Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Странен шум в диференциала-525 ТДС
Преди около месец смених маслото на диференциала.В сервиза специално обърнаха внимание,че дифа бил с блокаж и уж сложиха точното масло.......Точно два дни след това се появи скърцане САМО при завой.Ако леко подам газ в завоя и всичко утихва.Какъв според Вас може да е проблема?Възможно ли е ,ако са объркали маслото да се появи този шум?И още нещо да попитам,при по-дълъг път до София примерно(аз съм от Варна)загрява доста сериозно местото около скоростния лост(автоматик,ако има значение),а металната част на лостчето буквално не може да се пипне.Едва ли е нормално.А?
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
И аз имам едно скърцъне отзад, когато бавно правя маневра с много завит волан и аз незнам от кво е, и аз съм със шпер и автоматик 

- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
LongmAn написа:Значи ставаме тримаИ един приятел с,който говорих днес има същия проблем.......Звука се появява точно при маневра и бавен завой....Опитай да подадеш съвсем леко газ и кажи какъв е резултата........При мен скърцането спира.......
И при мен скърцането спира при подаване на газ
Ако може някой компетентен да се намеси

- Djelebov
- младши ентусиаст
-
LongmAn написа:Djelebov,а относно със загряването около скоростния лост?Има ли го при теб?Добре,че климатика работи,защото иначе не се стои в купето....
Не
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Загряването може да е от меката връзка (или някоя си връзка на генерацията - да изпуска) или пробито средно гърне ...... най - логично е
Тракането се молете да не е вътрешно каре, само един случай съм чувал такъв да се строши вътрешно каре - толкова често се случва
Тракането се молете да не е вътрешно каре, само един случай съм чувал такъв да се строши вътрешно каре - толкова често се случва

- Djelebov
- младши ентусиаст
-
Djelebov написа:LongmAn написа:Djelebov,а относно със загряването около скоростния лост?Има ли го при теб?Добре,че климатика работи,защото иначе не се стои в купето....
Не
Греша, металната част на лоста за скотостите (лоста) е топла, изобщо не мога да кажа, че е гореща, но си е топъл лоста отдолу.

9 мнения
• Страница 1 от 1