Странен шум в диференциала-525 ТДС

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Странен шум в диференциала-525 ТДС

Мнение от LongmAn » 19 Авг 2008, 20:24

Преди около месец смених маслото на диференциала.В сервиза специално обърнаха внимание,че дифа бил с блокаж и уж сложиха точното масло.......Точно два дни след това се появи скърцане САМО при завой.Ако леко подам газ в завоя и всичко утихва.Какъв според Вас може да е проблема?Възможно ли е ,ако са объркали маслото да се появи този шум?И още нещо да попитам,при по-дълъг път до София примерно(аз съм от Варна)загрява доста сериозно местото около скоростния лост(автоматик,ако има значение),а металната част на лостчето буквално не може да се пипне.Едва ли е нормално.А?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible

Мнение от Djelebov » 19 Авг 2008, 21:17

И аз имам едно скърцъне отзад, когато бавно правя маневра с много завит волан и аз незнам от кво е, и аз съм със шпер и автоматик :dunno:

Потребител
Аватар

Мнение от LongmAn » 19 Авг 2008, 21:30

Значи ставаме трима :D И един приятел с,който говорих днес има същия проблем.......Звука се появява точно при маневра и бавен завой....Опитай да подадеш съвсем леко газ и кажи какъв е резултата........При мен скърцането спира.......

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Djelebov » 19 Авг 2008, 22:06

слязам да видя, че ми стана интересно

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Djelebov » 19 Авг 2008, 22:13

LongmAn написа:Значи ставаме трима :D И един приятел с,който говорих днес има същия проблем.......Звука се появява точно при маневра и бавен завой....Опитай да подадеш съвсем леко газ и кажи какъв е резултата........При мен скърцането спира.......

И при мен скърцането спира при подаване на газ
Ако може някой компетентен да се намеси :help:

Потребител
Аватар

Мнение от LongmAn » 20 Авг 2008, 7:28

Djelebov,а относно със загряването около скоростния лост?Има ли го при теб?Добре,че климатика работи,защото иначе не се стои в купето.... :shock:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Djelebov » 20 Авг 2008, 7:40

LongmAn написа:Djelebov,а относно със загряването около скоростния лост?Има ли го при теб?Добре,че климатика работи,защото иначе не се стои в купето.... :shock:

Не

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 20 Авг 2008, 9:39

Загряването може да е от меката връзка (или някоя си връзка на генерацията - да изпуска) или пробито средно гърне ...... най - логично е

Тракането се молете да не е вътрешно каре, само един случай съм чувал такъв да се строши вътрешно каре - толкова често се случва :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Djelebov » 26 Авг 2008, 23:44

Djelebov написа:
LongmAn написа:Djelebov,а относно със загряването около скоростния лост?Има ли го при теб?Добре,че климатика работи,защото иначе не се стои в купето.... :shock:

Не

Греша, металната част на лоста за скотостите (лоста) е топла, изобщо не мога да кажа, че е гореща, но си е топъл лоста отдолу. :confused:
Изображение

Назад към E34