Датчик за ниво на течността в казанчето за чистачките

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Датчик за ниво на течността в казанчето за чистачките

Мнение от Vasko » 17 Авг 2008, 0:24

Колеги, питането ми е дали при вас някога ви светва някаква лампичка за недостатъчно ниво на течността в казанчето за чистачките, че при мен вече на няколко пъти се оказва че течността е свършила и като пусна да пръскам и чистачките стържат напразно.Много е досадно примерно след по-дълъг преход или повече от 200 пръскания винаги преди път да вдигаш капака за да проверяваш дали имаш течност в казанчето или нямаш .Ако има такъв датчил и такава лампичка на таблото при мен защо никога не ми е светвала при положение ,че ми свършва течността ...И другото ми питане е как е възможно казанчето за течността за измиване на стъклото да е толкова малко -само 2.5 литра? На е30-ката е цели 4 литра и отгоре ,а тук е само 2.5 литра :(( Това е съвсем недостатъчно особено ако се движиш по-бързо в тези жеги и вечер стъклото става ужасно от тези мухички .След един преход до морето се налага да отваряш и да доливаш казанчето ,защото за следващият път може да се окаже ,че нямаш с какво да пръснеш .....Споделете мнения си ! Предварително Ви благодаря !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 17 Авг 2008, 10:22

Колите с чек контрол имат подобен датчик-предишното ми имаше и беше голямо удобство.Мисля ,че проблема може да се реши с 5 литрова туба,вързана са основното казанче. ;)

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 17 Авг 2008, 18:20

Или просто намираш казанче за интензивно миене на фаровете ,там водата е поне 8 литра и габаритите са му почти колкото М40 в коша на Е34 :mhihi:

Георги Пенчев
Изображение

Назад към E34