Нестабилност в предния мост

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Нестабилност в предния мост

Мнение от dinozab » 14 Авг 2008, 8:54

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Много ми е нестабилна предницата ,бяга недозавиване ли се викаше :mhihi: :mhihi: :mhihi: Старото М50В20 седанче не беше така беше просто отпред все едно по релси се движеше а беше с нормалните гуми 205 15-ки а сега съм с 235 17-ки :roll: .Интересното е че предните са в пъти по-добре от задните :mhihi: :mhihi: :mhihi: а пък бяга предницата :roll: .Въпроса ми е комбитата така ли са или дизилите са така незнам :help: или проблема е някъде в окачването.Много е неприятно положението.Иначе по принцип колата си е що годе устойчива и стегнато вози нямам разбито нито отпред нито отзад.Пробвах с повдигнат и свален нивомат се същия у*.Споделета как е при вас и седани и комбита.

:help: :help: :help:

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 14 Авг 2008, 8:57

явно трее антифриз да се долее :mhihi: :mhihi: ми поолекнала е предницата-така де :mhihi: :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от dinozab » 14 Авг 2008, 9:06

bmwfena написа:явно трее антифриз да се долее :mhihi: :mhihi: ми поолекнала е предницата-така де :mhihi: :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Тва го правя сяка сутрин бре фенчоо нема да е от тва :mhihi: :mhihi: :mhihi:

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 14 Авг 2008, 9:13

ми мисля тогава 4е недозавиването го прави нощно време когато след дневна употреба и в тия жеги коли4ество антифриз е преминало по незнаино някак си през цилиндара на твоя мощен дизелов турбо мотор :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: а сутрин след доливката пак ли недозавива :?: :?: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Мнение от Tod » 14 Авг 2008, 9:41

Според мен недозавива щото е тежка отпред, 80л нафта и сложи и пробвай нагоре към Върховръх! :idea: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 14 Авг 2008, 9:59

иди на стенд преден мост ;) и им кажи да ти я отворят максимално в допустимите граници :) в автосвят пича слуша и изпълнява. ако искаш ела си свериш часовника с мойто комби :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 14 Авг 2008, 11:12

Добре че задния мост ти е добре :P :mhihi:

Аватар

Мнение от dinozab » 14 Авг 2008, 15:21

Вий ма захте за мезе тука :mhihi: :mhihi: :mhihi: Иво не ми се вярва да е от стенд щото не яде гумите.Говоря за че го прави в някой по-остри завои просто гумите са навити а колата си тръгва направо все едно е на лед отдолу :shock: добре че на ръчната накладките са ми чистак нови иначе щеше да има фарове решетки сичко на сърма отпред.Между другото едно аверче има 524td и той се оплаква от същото даже ми вика на пълен навит волан и с пълна газ от място че колата му тръгва напред :shock: Питам комбитата ли са така или сички дизели щот направих малка справка и се оказа че М21 и М51 са по-леки от М50 :shock:

Аватар

Мнение от dinozab » 14 Авг 2008, 15:50

bmwfena написа:ми мисля тогава 4е недозавиването го прави нощно време когато след дневна употреба и в тия жеги коли4ество антифриз е преминало по незнаино някак си през цилиндара на твоя мощен дизелов турбо мотор :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: а сутрин след доливката пак ли недозавива :?: :?: :mhihi:

Виж верно сутрин не съм я пробвал утре ще кажа :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Tod написа:Според мен недозавива щото е тежка отпред, 80л нафта и сложи и пробвай нагоре към Върховръх! :idea: :mhihi:

А бре шишмански юрдек :mhihi: :mhihi: :mhihi: що съ обаждаш неподготвен нали ако тежка предницата нема да тръгне направо при завити гуми :shock: а и резервоара има се по 60 кила нафта много добре знаеш ;)
///peter написа:Добре че задния мост ти е добре :P :mhihi:

То заради едно такова отказване да завие колата единия заден носач остана на бордюра :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: T-34

Мнение от rdvr_burgas » 14 Авг 2008, 16:09

М50 е по-лек от дизел повер-ите :mhihi:
Това недозавиване може да е от опечени гуми :!:
R6 - Was sonst?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 14 Авг 2008, 16:31

rdvr_burgas написа:М50 е по-лек от дизел повер-ите :mhihi:

На дизела двигателите изглеждат по-големи ,но са кухи и за това са по-леки. :mhihi:

Дино ,аз нямам такъв проблем-нещо не е наред при теб,възможно ли е от по широките гуми. :?:

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 14 Авг 2008, 16:51

dinozab написа: Питам комбитата ли са така или сички дизели щот направих малка справка и се оказа че М21 и М51 са по-леки от М50 :shock:

:mhihi: TDS комби 1600 кила
М50 комби 1500 кила
:mhihi:

Аватар

Мнение от dinozab » 14 Авг 2008, 17:05

М50 е 137 кила гол а М51 е 132, М21 е 127 кила разликата не е голяма но все пак :roll: Кво ще рече опечени гуми :roll:
zvetiko написа:...Дино ,аз нямам такъв проблем-нещо не е наред при теб,възможно ли е от по широките гуми. :?:

Тва мисля че също няма логика от широки гуми да е така.Странното е че ако тръгва да поднася в завои назависимо с какво скорост и радиус на завоя тръгва предницата а задния мост досега никога не е тръгнал на някъде :roll:

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 14 Авг 2008, 17:16

Не го настипвай чак толко,че да се изправя на задните гуми,като моторист :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Сега сериозно -мисля,че проблема ти е в гумите
Дани направо ги махай или ги сложи задни ако имат още грайфер
Изображение
by ''kompleksa''

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 14 Авг 2008, 17:22

dinozab написа:

М50 е 137 кила гол а М51 е 132, М21 е 127 кила разликата не е голяма но все пак :roll: Кво ще рече опечени гуми :roll:
zvetiko написа:...Дино ,аз нямам такъв проблем-нещо не е наред при теб,възможно ли е от по широките гуми. :?:

Тва мисля че също няма логика от широки гуми да е така.Странното е че ако тръгва да поднася в завои назависимо с какво скорост и радиус на завоя тръгва предницата а задния мост досега никога не е тръгнал на някъде :roll:
има логика-в тия ''буквички''дет ги пишат по самите гуми и ги делят на скоростни,някъде пишеше че за най-добро вцепление гумата трябва да е загряла,а студена е все едно е пластмасова-шейна и ако си набарал такъв тип
Много не ги разбирам,ако има гумаджий нека те да кажат,но не е защото си комби
Изображение
by ''kompleksa''

Следваща

Назад към E34