525 тдс загря. Хелп плиййз
Модератор: Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- D_U_D_E_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 TDS
- Мечтае да кара: M5 с гуми за горене
525 тдс загря. Хелп плиййз
колеги много странна ситуация се получи снощи. Карам си на ниски обороти на висока скорост и по едно време взе да ми прекъсва, гледам стрелката почти влязла в червеното. Спирам и оставям да работи, но стрелката не пада и изгасих, обаче нищо нито ври антифриза нито кипи от някаде, а стрелката беше на ръба да влезе на червено, само перката си върти. оставям на контакт малко да върти перката и чакам да изстине. Стрелката застана на 12:00 и аз тръгвам че е 2:00 часа. Карам 100-200 метра и стрелката както си стой на 12:00 запична да тръгва нагоре изведнъж и стигна пак до червеното. Така на няколко пъти докато се прибера. Някой ако може да ми помогне да пише, че съм много стресиран още!
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
Водна помпа ,термостат или въздух в водната с-ма.Виското трябва да не е причина щом е станало в движение.
Пуши ли бял дим от ауспуха?
Би трябвало преди червената зона колата да мине в защитен режим-или електрониката да загаси мотора сама(при Е34 тдс) или да ти блокира педала на газта(да стои на обороти 'при е38тдс)
Пуши ли бял дим от ауспуха?
Би трябвало преди червената зона колата да мине в защитен режим-или електрониката да загаси мотора сама(при Е34 тдс) или да ти блокира педала на газта(да стои на обороти 'при е38тдс)

by ''kompleksa''
- D_U_D_E_
- младши ентусиаст
-
дано да е само това. Днеска цял де сам на работа и не мога да си видя количката. Изчетох полвината форум и като гледам колко пукнати глави има напрао се отчаях. Иначе как мога да установя бързо и сигурно ако на главата и има нещо?
Без паника само,провери нещата едно по едно;D_U_D_E_ написа:дано да е само това. Днеска цял де сам на работа и не мога да си видя количката. Изчетох полвината форум и като гледам колко пукнати глави има напрао се отчаях. Иначе как мога да установя бързо и сигурно ако на главата и има нещо?
провери за въздух и пипни радиатора дали е топъл по цялата си дължина,виж дали надува марку4ите
Преди имаше тема за черен пушек и ако не пуши бяло и не надува маркучите,маслото не е пресечено (след случилото се)-тогава нямаш повод за притеснение

by ''kompleksa''
- D_U_D_E_
- младши ентусиаст
-
гледах маслото и не ми е струва пресечено, маркучите ги пипах обаче не знам дали така трябва(изчаках да поработи малко изгасих го и тогава). а дима си е черен само като го запаля и форсирам(и преди си беше така). Да проверя нещо още да съм сиурен, и после да гледам вече за причината.
- ///milko way
- ентусиаст
-
- Кара: не кара пил-ама пий карал
като свалиш водната помпа ще видиш,че лопатките (пластмасови) са чупени---дано се разминеш само с това

Bcu4ko cBъP|_|_|Ba Do5pe.Ako He|_|_|_o cBъP|_|_|u 3/\e,To npocTo He e cBъp|_|_|u/\o!
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Или водната помпа е сдала багажа .... , но по - вероятно си мисля термостата си е загубил бързината
Ако маслото не е боза, не пуши бяло като я форсираш и маркуча не е кокал - всичко друго е бял кахър
Ако маслото не е боза, не пуши бяло като я форсираш и маркуча не е кокал - всичко друго е бял кахър

- D_U_D_E_
- младши ентусиаст
-
Значи да знаеш при мене как се пукна главата(само че бензин), загря до червено веднъж и готово,причината мисля че беше комплексна, първо лоши съвети за подръжкаот сорта:"да го сменя ли това?" , "не не го сменяй няма смисъл" и така.
Термостата ми беше задържал, просто ей така изведнъж, и добре че беше гаджето до мене да каже че и студено и гледам парното на макс, пък вътре в колата студ
.може и прослувутите ел клапани да са ме издънили но не се знае кое от двете е по голямата причина.Но по принцип ако не ти е влязла в червеното и не си променил рязко температурата няма причина главата да е спукана, но ако имаш глава си приготви доста парички.
Термостата ми беше задържал, просто ей така изведнъж, и добре че беше гаджето до мене да каже че и студено и гледам парното на макс, пък вътре в колата студ

- D_U_D_E_
- младши ентусиаст
-
сложих новата помпа(италянка за 100 кинта със смяната) и смятам че всичко е ОК, но някой ако може да ми каже как да проверя дали ми е изкривена главата. Гледах маслото, черно като мазут, гледах маркучите от радиатора- сравнително меки, за друго не знам дайте идеи. Или да отида да ми я измерят, какви пари ще ми струва.
- Nasic
- Манчестър Юнайтед Фен
-
- Местоположение: София Местожителство: Sir Matt Busby Way, Old Trafford, Manchester M16 0RA
- Кара: E39 525d с много кончета
- Мечтае да кара: GT5
- Детайли за колата: Е39
Aaaaaaa пак тема за TDS
Моля модераторите да прекръстят подфорума на :
Тук става като във подфорума продава, там само за Е30, Е36 и чат пат за Е39
Без лоши чуства, само се шегувам !

- Код: Избери целия код
E34/E32
Живата история!
5-та серия ('88-'95) TDS
7-ма серия ('86 - '94)
Тук става като във подфорума продава, там само за Е30, Е36 и чат пат за Е39

| 89' E34 520i |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Nasic написа:Aaaaaaa пак тема за TDS![]()
- Код: Избери целия код
E34/E32
Живата история!
5-та серия ('88-'95) TDS
7-ма серия ('86 - '94)
А не е ли по-добре да го разделят на:
- Дизел форум
- Газ форум

- Nasic
- Манчестър Юнайтед Фен
-
- Местоположение: София Местожителство: Sir Matt Busby Way, Old Trafford, Manchester M16 0RA
- Кара: E39 525d с много кончета
- Мечтае да кара: GT5
- Детайли за колата: Е39

| 89' E34 520i |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |