дразнещо проблемче

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

дразнещо проблемче

Мнение от nikavashnika » 08 Юли 2008, 13:19

Колеги от известно време колата ми цвили като от разръфан ремък. Звука се чува крайно ясно и отчетливо в предната част на двигателя!
Миналата седмица смених всички ролки и ремъци отпред но досадното цвилене остана! Да поясня - като запаля колата двигателя мърка като коте и нищо не се чува, но след няколко километра започва да вие на умряло. Майсторът който ми смени ремъците и ролките ми каза че амортисьорчето което опъва ремъка на климатика било заминало и трябвало да си го сменя... работа за 5 минути според него.
Та въпросът ми е що за животно е това амортисьорче и откъде да си го купя за да си го сменя (сам ако мога щото на майстори много-много вяра нямам). Давайте съвет защото цвилежа ми убива удоволствието от шофирането и вече почти не карам колата... докато не намеря решение на проблема!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E34 /грухчо/
Мечтае да кара: E34 M5

Мнение от tahsinov » 08 Юли 2008, 13:41

http://static.bmwfans.info/images/epc/NTUzNjJfcA==.png
Това под номер 7 което е, обтегач се води, в Дару струва 154 лв.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E34 /грухчо/
Мечтае да кара: E34 M5

Мнение от tahsinov » 08 Юли 2008, 13:43

Каталожен № 11281717210

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 08 Юли 2008, 14:13

tahsinov написа:http://static.bmwfans.info/images/epc/NTUzNjJfcA==.png
Това под номер 7 което е, обтегач се води, в Дару струва 154 лв.

Заместител е между 50-70лв ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikavashnika » 08 Юли 2008, 16:36

Благодаря колеги. Понеже в момента съм леко скъсан с кинтите ще се наложи да потърся заместител.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от iv444o » 08 Юли 2008, 19:07

Колега и аз го имам този проблем:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=86877&highlight=
Ако щеш ми вярвай ама още не мога да разбера от каде идва - смених ролки, свалях да почистя хидравличната помпа, компресора на климата - само алтернатора още не съм свалял :mhihi: и пак си го има този шум м......та му!
Последно когато ми сваляха компресора за смяна на лагер и обслужване на климата, установиха, че т.нар. "лапа" на обтягащата ролка има аксиален луфт, което при вкл.на компресора влияе на ремака (леко го измества) и това вероятно е довело до разбиването на лагера, а ми разби и новата ролка :evil:
Та и от него идва някакъв шум, а като го натискам към двигателя изчезва. Лошото е, че тази лапа се продава заедно с амортисюрчето - 260 лв. (неоригинална :mhihi: )
Нека кажат колегите наистина ли този шум може да е от аморт., защото според мен няма как да го издава, а и ремаците са ми перфектно опънати!

Назад към E34