демонтаж и устройство пръскалка заден джам Touring

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

демонтаж и устройство пръскалка заден джам Touring

Мнение от Stanchev » 06 Юли 2008, 17:23

айде колеги, помагайте как се демонтира пръскалката и какви части има, че май на тази схема не е пълния набор от джажди 18,19, 20 и 21 :roll: 2-те пъпки от които пръска на капачката ли са (21-номер)
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HG51&mospid=47392&btnr=61_0079&hg=61&fg=45
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 06 Юли 2008, 17:45

Иво ,вкарваш някой на шофьорската седалка ,който да натисне лостчето за пръскане на стъклото отзад и когато се повдигне дюзата я хващаш с ръка и започваш да развиваш в стандартната посока :idea:

ДА , 21 е декоративната капачка ,която е боядисана в цвета на купето :idea:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 06 Юли 2008, 17:52

искаш да кажеш докато пръска някой да развива обратно на часовниковата стрелка? а от самата капачка ли пръска или под нея?
също ме интересува като се развие какво остава, някаква ос стърчи ли? аз искам да демонтирам цялата система :roll:
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 06 Юли 2008, 17:59

за демонтаж на цялата система със сигурност ще трябва да свалиш капака с помощнисте инструменти :idea: Пръскането става под боядисаната чистачка ,както е на Е31 :idea: ос не мисля ,че стърчи ами тази част - основата ,която според мен ще се демонтира ,сл;ед като се свали въпросния декоративен капак ...

Защо искаш да сваляш системата ?

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 06 Юли 2008, 21:05

щото като пръсках задния дажам в движение ми хвръкна капака и кой знае какво още :mhihi: намерил съм цяла система, но не знам как се демонтира да си я прехвърля на моята/
някаква подробна схема да има някой :uups:
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 07 Юли 2008, 0:46

Ей ако е само капака , говори с Фен-а ,нали той продава един ТДС-ов туринг нау :mhihi:

Георги Пенчев
Изображение

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 07 Юли 2008, 8:47

Penchev написа:Иво ,вкарваш някой на шофьорската седалка ,който да натисне лостчето за пръскане на стъклото отзад и когато се повдигне дюзата я хващаш с ръка и започваш да развиваш в стандартната посока :idea:

ДА , 21 е декоративната капачка ,която е боядисана в цвета на купето :idea:

Георги Пенчев

Гошка ти пробвал ли си го тва нещо щото аз езин път се опитах да го фана така ма то съ опита да ме захапе :mhihi: :mhihi: :mhihi: бая яко ми си видя :roll:

ПсихопатVANIO
ПсихопатVANIO
Аватар
Кара: BMW - DARK SIDE OF THE FORCE
Мечтае да кара: BMW E24

Мнение от MadVanio » 07 Юли 2008, 9:51

пробва го на моито на сбирката на върховръх,задържа го моито в отворено положение и аз го гледах еи така :shock: ама то ставало :)

Потребител
Аватар

Мнение от obsessed » 07 Юли 2008, 11:03

аз на мойто комби докато разбера че от там пръска един ден както си бях зад колата и го фанах с пръсти и го издърпах нагоре и тогава разбрах това за какво е.не е чак толкова трудно предполагам че има някаква пружина щото докато ги наглася и двете пъпки да мият стъклото бая пъти го дигах и свалях
Bratochka Racing Team!

Знам лайната са дълбоки,но ги обичай!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 07 Юли 2008, 12:19

obsessed написа:аз на мойто комби докато разбера че от там пръска един ден както си бях зад колата и го фанах с пръсти и го издърпах нагоре и тогава разбрах това за какво е.не е чак толкова трудно предполагам че има някаква пружина щото докато ги наглася и двете пъпки да мият стъклото бая пъти го дигах и свалях

а как ги нагласи колега, както си беше прибран капака и ти го издърпа с пръсти ли?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от obsessed » 07 Юли 2008, 18:21

точно така един седи вътре и чака,аз седя от вън щото ако ги счупя да не го гона да го бия,дигам с пръсти пръскалката и с една игла ги нагласям двете пъпки,пускам пръскалката и оня от вътре пръска и те така докато не ги наглася да пръскат както ми хареса на мене
Bratochka Racing Team!

Знам лайната са дълбоки,но ги обичай!!!

Назад към E34