Инфо за 525 IX

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е66
Мечтае да кара: M5

Инфо за 525 IX

Мнение от apostolov_m » 06 Юли 2008, 11:29

ЗДравейте колеги, харесал съм си едно 525IX и моля който знае да сподели нещо повече за този дзвер - как е от към горене, ходовата част, има ли проблеми с 4х4 и разни такива, абе общо взето плюсове и минуси сравнено с 520 с М50.Благодаря ви предварително.
Бързите риби изяждат бавните...

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 06 Юли 2008, 11:41

На времето и аз имах такива мераци, ама се разубедих. Много скъпи са му частите- поне по две са в сравнение с тези на обикновеното. Поддръжката и тя мамата си трака- раздатки, сложнотии и т.н. Дори калниците са различни- раздути са. Не те разубеждавам- казвам ти какво разбрах навремето. За разхода- не гори много повече от 525, 24 клапана. Ако имаш повечко пари и колата е читава, скачай :D
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA

Мнение от IAV » 06 Юли 2008, 18:59

Значи като цяло IX е нещо страхотно но ако е читаво -предимно боледуват раздатките на тези коли от лоша поддръжка!Като цяло тези коли в българия не са много и преди да се хвърлиш в покупката на такъв екземпляр силно ти препоръчам да отидеш до представителството на BMW в градът от който идва колата и да видиш сервизната история на колата,никой няма да откаже такава справка!
Разхода по книга е 1 литър повече от на нормалното 525 192 коня- градско на чисто 525 му дават 13,5 л а на това 13,8 или и13,9 беше не съм сигурен!
Но ако е читаво и се грижиш за него проблем няма да види,а както каза колегата до предните врати купето няма нищо общо с това на нормалната 5 ца -калници ,носачи преден мост нямат нищо общо само капака е същия!

Успех!

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 07 Юли 2008, 16:34

Само ми е чудно откъде разбрахте че калниците и вратите са различни :roll: Иначе като цяло колата е супер много стабилна благодарение на 4х4 и върви колкото 520-ката пак благодарение на 4х4-то :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е66
Мечтае да кара: M5

Мнение от apostolov_m » 07 Юли 2008, 20:48

dinozab написа:Само ми е чудно откъде разбрахте че калниците и вратите са различни :roll: Иначе като цяло колата е супер много стабилна благодарение на 4х4 и върви колкото 520-ката пак благодарение на 4х4-то :mhihi: :mhihi: :mhihi:

E стига де - ако върви колкотно 520-та го неща :(
Бързите риби изяждат бавните...

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 07 Юли 2008, 20:55

apostolov_m написа:
dinozab написа:Само ми е чудно откъде разбрахте че калниците и вратите са различни :roll: Иначе като цяло колата е супер много стабилна благодарение на 4х4 и върви колкото 520-ката пак благодарение на 4х4-то :mhihi: :mhihi: :mhihi:

въри ама малко повече..ве с два моста не е лесно ве.Представи си грабваш некво гаже 46 кила и бегаш Ставаааа...Ама ако е неква годзила 80 и нагоре-почва да ти се припотява дупето при опита ти за бягство :mhihi: :mhihi: :mhihi: с ИХ е същото :!:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 07 Юли 2008, 21:13

bmwfena написа:
apostolov_m написа:

въри ама малко повече..ве с два моста не е лесно ве.Представи си грабваш некво гаже 46 кила и бегаш Ставаааа...Ама ако е неква годзила 80 и нагоре-почва да ти се припотява дупето при опита ти за бягство :mhihi: :mhihi: :mhihi: с ИХ е същото :!:

ама кат идиш на баиря с него :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA

Мнение от IAV » 07 Юли 2008, 21:14

Абе навървява си повечко от 20ка да ви кажа!Особено на 4 та и 5 та разликата е коренна!!!

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 08 Юли 2008, 9:50

stambo_81dg написа:
bmwfena написа:
apostolov_m написа:

ама кат идиш на баиря с него :mhihi: :mhihi:

Къртиш мивки лепиш плочки тогава :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Назад към E34