Пусти фарове ...

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Пусти фарове ...

Мнение от pesho » 30 Юли 2010, 21:21

Zubcho написа:...Може да се съберем някъде да видим какво що и да сравним коя бира е по-студена :mhihi:

+1
Освен ако вече не сте си ги сравнявали.... бирите де :D

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 31 Юли 2010, 1:49

Реглажа го направих в D&N сервиза в "Сухата река" ,защото имат оригинален стенд на Hella.Нещо не останах доволен обаче :confused: Много ми беше интересно как го позиционират спрямо фара така,че да се знае ,че реглажа "наляво-надясно" ще е коректен...на уреда има лазерен прибор който насочват в центъра на лупата за да започнат с реглажите на късите фарове.Е всичко хубаво , но на фара от към шофьорската страна не си дадоха зор да намерят средата на фара и го регулираха както намериха за добре.На другия къс фар аз обаче се заврях при тях и като видях ,че червената точка отново е някъде в страни и се намесих посочвайки с пръст къде трябва да попадне а майстора ми вика "Изобщо не ми сочи , тука някой друг микрон не оказва никакво значение" :evil: настроиха после и дългите ,платих си и тръгнах.
Дойде ноща ... ходих на Гара Искър при брат ми и Алекс покрай Е30-ските и на тъмно видях ,че фаровете вече се събират както трябва в едно общо светлинно поле ,но фара от към шофьорската страна е малко ниско и до там докъдето свети сигурно макс.40 метра е супер ,но след кът-оффа и 100% мрак и имах нужда от още светлина.Като спрях при брат ми и другите момчета я насочих към една стена на 30 метра горе долу и в тъмницата светнах фаровете.Принципа на фаровете е ,че този от шоф.страна свети ниско и там където светлината започва да се изкачва от водоравната й линия в лявата страна се застъпва точно с диагонала на другия къс фар.Това супер но пред шофьора няма светлина на достатъчно разстояние.Вдигнах го малко фара нагоре,после вдигнах малко и този от към пасажерската страна - да обаче точно той взе да заслепява колите насреща особенно когато завивам надясно и те попадат във високата светлина която се праща за пешеходците и табелите :confused: Нито така , нито иначе :confused:
Помислих малко и реших ,че ще преместя шоф.къс към другия малко и тогава ще го вдигна нагоре за да се изравнят пак двете кът-офф диагонални линии за да си е концентриран общия светлинен сноп.Сега се получи супер защото фаровете ми светят сигурно с едно 30 метра поне повече без да заслепяват никого.Светлината си я имам навсякъде ,като може би съвсем мъничко се е свила най-вляво , но е напълно пренебрежимо а отпред всичко стана както искам :)
Дългите фарове ги настроиха да са мъничко над късите и това на практика не ми хареса.Техния сноп реално попадаше поне 70% в светлинното петно на късите а при скорост от 190+ км/ч със сигурност няма да ми стигат.Вдигнах малко и тях нагоре ...

Изобщо както са казали хората "и най-скъпия инструмент в невежи ръце е само едно желязо" , дадоха ми някаква обща база с реглажа ,но в никакъв случай не си свършиха работата както трябва и ако така трябваше сега да пътувам нанякъде през ноща веднага щях да съм добре с до 90 км/ч на къси и 150 км/ч на дълги :roll:

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от forevera » 31 Юли 2010, 17:44

как не те е страх да караш кола на 16-17 години с такива скорости незнам :mrgreen: :mrgreen:
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 31 Юли 2010, 17:50

Как може да ме е страх когато всичко се проверява почти постоянно и когато има да се сменя нещо по нея се сменя навреме още в най-начален стадии а специално спирачната система , износени - неизносени спирачните дискове и течност се сменят веднъж годишно :) не бива човек да го е страх от тези автомобили ,когато се поддържат в изправност ,те са направени да се карат здраво

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 01 Авг 2010, 21:47

Жорка, постфактум искам да напиша само, че Бош фаровете са много по добро решение тъй като рефлекторите са с метален корпус, който много по добре топлоотвежда, и предотвратява изгарянето на рефлектора.
Апропо си търся такива защото мойте след няма и шест месеца време, отново са скапани макар и с 55W крушки :evil: .
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 01 Авг 2010, 23:13

Стоянчо , търси лошо няма ,но да ти кажа ,че Бош само през БМВ ще намериш нови и там цената ще гони 2 бона за пълния комплект.Общото е ,че фаровете на тия коли се скапват след 15 години ,което на фона на новите е ужасно дълъг период ,така ,че аз съм спокоен ,че и следващия собственик ще се види в Е34 с фарове 8)

Ако няма Бош фарове с "усмивка" изобщо не се занимавай с тях.Сега разбрах ,че определено си има нужда и от този сектор пък и на вид изглеждат много по-добре.Те не случайно мисля ,че на късните не им слагат такива

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 02 Авг 2010, 1:01

Penchev написа:Стоянчо , търси лошо няма ,но да ти кажа ,че Бош само през БМВ ще намериш нови и там цената ще гони 2 бона за пълния комплект.Общото е ,че фаровете на тия коли се скапват след 15 години ,което на фона на новите е ужасно дълъг период ,така ,че аз съм спокоен ,че и следващия собственик ще се види в Е34 с фарове 8)

Ако няма Бош фарове с "усмивка" изобщо не се занимавай с тях.Сега разбрах ,че определено си има нужда и от този сектор пък и на вид изглеждат много по-добре.Те не случайно мисля ,че на късните не им слагат такива

Георги Пенчев

Е да ти каже Стоян защо иска бош,щото мойте са на 20 години като ги свали Стоян да ги зачисти,рефлектора беше в не по-лошо състояние от твоите чисто нови хелички. Това иска да ти каже той.
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 09 Окт 2010, 14:08

Да се похваля, вече имам фарове от 750, Бош и мога да кажа само че съм изумен колко добри фарове имат тези коли.
Виждам добре дори в дъждовно време, а фаровете са от 88-ма година и нямат грам износване изгаряне и тн... :twisted: :twisted: :twisted:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 13 Окт 2010, 7:33

bace_martu написа:
ZLATEN написа:
bace_martu написа:Аз пък карам с некъв уникален 55W китайски и фаровете ми светят страхотно. Дори не съм го очаквал :mhihi:

я кажи марка и цена ;)

viewtopic.php?f=63&t=125973 Това е колегата от където си ги купих. Също така и такива с тънки баласти за халогените си взех ама те не са много сполучливи и вече 2 пъти ми горят баластите. Иначе късите 55W са чук, много съм доволен. Ще ти покажа някоя вечер как е :yes:

Сложих на късите от същите ксенони (55W баласт и 50W лампа, поне според етикетите) и за първи път откакто имам колата имам и фарове. 12 месеца гаранция, 120 лв. Взех 5000К, които светят доста жълто, каквато именно светлина исках.

ентусиаст
Аватар
Кара: колело

Мнение от bace_martu » 13 Окт 2010, 7:44

.
Последна промяна bace_martu на 18 Юни 2011, 16:45, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34
Мечтае да кара: М5 Е34 Touring

Мнение от Bavariqtamniska » 29 Май 2011, 19:03

Да не правя нова тема да се задръстваме, проверих къде ли не из нета но не намерих да се продават рефлектори за късите. На мен фаровете са ми добре но рефлекторите не стават за въстановяване защото имат огромни дупки и не приличат на нищо, че някой ако знае, праодават ли се само рефлектори???
Вземи туй кръгово на вратиииииииии! Изображение
http://farm3.static.flickr.com/2722/442 ... 853709.jpg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 29 Май 2011, 21:58

Купувай цели фарове бре човек. Кой ще ти продаде само рефлектор на 2-ра ръка??? Те по 20лв целите ги продават.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е55

Мнение от ZLATEN » 29 Май 2011, 22:48

Те е34 ките са по зле и от москвичите вече ... Ако може само с тел и скоч да ги ремонтираме, и два лева за нищо не трябва да се дават ... Да си припомним темата за лайсната на мволана :confused:
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34
Мечтае да кара: М5 Е34 Touring

Мнение от Bavariqtamniska » 30 Май 2011, 18:38

ZLATEN написа:Те е34 ките са по зле и от москвичите вече ... Ако може само с тел и скоч да ги ремонтираме, и два лева за нищо не трябва да се дават ... Да си припомним темата за лайсната на мволана :confused:

Да ти припомня лайсната за М волана, първо тя няма нищо общо с темата за фаровете, второ не спряхте да я дъвчете тази лайсна а тя си стана доста добре и както съм писал сега в темата няма да ходя като идиот в магазин на БМВ да си поръчвам този чеп за зеле. Колега, Zubcho, не съм казал че искам рефлектори втора ръка, защото както каза ти ще струват поне 20 лева и дори и да са без дупки ще трябва да се поправят в някоя фирма. Ако се предлагат нови ще си взема, не ми трябват нови фарове на моите нищо им няма освен дупките по рефлектора на късите светлини всичко е наред.
Вземи туй кръгово на вратиииииииии! Изображение
http://farm3.static.flickr.com/2722/442 ... 853709.jpg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 30 Май 2011, 19:11

Bavariqtamniska написа:
ZLATEN написа:Те е34 ките са по зле и от москвичите вече ... Ако може само с тел и скоч да ги ремонтираме, и два лева за нищо не трябва да се дават ... Да си припомним темата за лайсната на мволана :confused:

Да ти припомня лайсната за М волана, първо тя няма нищо общо с темата за фаровете, второ не спряхте да я дъвчете тази лайсна а тя си стана доста добре и както съм писал сега в темата няма да ходя като идиот в магазин на БМВ да си поръчвам този чеп за зеле. Колега, Zubcho, не съм казал че искам рефлектори втора ръка, защото както каза ти ще струват поне 20 лева и дори и да са без дупки ще трябва да се поправят в някоя фирма. Ако се предлагат нови ще си взема, не ми трябват нови фарове на моите нищо им няма освен дупките по рефлектора на късите светлини всичко е наред.

Има колеги от форума, които ще ти продадат само късият фар. Гледай внимателно обявите. А и не е задължително да са преебани рефлекторите. Мойте са като нови. Само ги забърсах леко и толкова.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ПредишнаСледваща

Назад към E34