някой нaмерил ли е тоя смотан лентов кабел
Модератор: Технически модератори
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Написал съм, че не съм виждал как е... при мен на органайзера можеше да се пои а тука... нз, но ако е платка при дисплея... сигурно щв стане, но трябва да видя... така не се наемам да гадая
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Вдигам темата от праха. Дали някой не измисли нещо???
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Колега мисля да си взема контактно лепило да махна стария хартиеен кабел и да пробвам с контактното лепило да залепя обикновен лентов кабел ако всичко е ОК ще пиша само се притеснявам да не повредя пистите при махането на стария кабел.Zubcho написа:Вдигам темата от праха. Дали някой не измисли нещо???
- momo81
- Потребител
-
- Кара: BMW e46 '04
- Детайли за колата: 320i/170hp
Привет колеги,
Вчера във форума на SAAB разбрах че колегите собственици на тази марка също имат проблеми с лентовия кабел и са намерили сервиз в студентски град, в който да им ги презалепват(имали си технология за презалепване). Сервизът се казва ПУЛСАТОР. Ето линк към темата: http://saab-club.com/forum/viewtopic.php?t=2526 . Не зная дали биха могли да оправят и лентовия кабел на Е34, но може да се пита поне.
Вчера във форума на SAAB разбрах че колегите собственици на тази марка също имат проблеми с лентовия кабел и са намерили сервиз в студентски град, в който да им ги презалепват(имали си технология за презалепване). Сервизът се казва ПУЛСАТОР. Ето линк към темата: http://saab-club.com/forum/viewtopic.php?t=2526 . Не зная дали биха могли да оправят и лентовия кабел на Е34, но може да се пита поне.
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Колега при нас проблема е че този кабел не е разлепен а е напукан и нацепен при което не прави добър контакт и не всички цифри се виждат и се нуждае от подмяна това е единственото спасение.momo81 написа:Привет колеги,
Валери дисплея,показващ ми на коя скорост съм и е със същия кабел само че с по-малко пинове-ВЕчЕ РАБОТИpredel написа:Предварително се извинявам.. не съм чел цялата тема, но общи взето имам предложение:
Навремето имах 1 организатор (електронен тефтер) и наскоро моя син решил да го ползва, но се оказало, че лентовия кабел между дисплея и платката е отишъл "на кино" - прекъснал се (може би от старост нз.) та ми го донесе и аз реших да му направя една операция (така и така си е заминал).
1. Отлепих кабела от двете страни.
2. Почистих хубаво със разредител.
3. Калайдисах с поялника![]()
4. Изрезах си от кабел за флопи необходимата дължина и внимателно заголих краищата, като също така и малко ги "кръцнах" по дължина така, че да ненаруша изолацията (защото стъпката небеше същата а по-широчка).
5. Взех 1 пинсетка и внимателно започнах да припоявам кабелче след кабелче.... разбира се изчаквах достатъчно време между спойките за да не повредя платките...
6. Накрая, след като залепих и от двата края монтирах по 1 твърда пластмасова пластина над спойките (защото кабела се движи и може да се разлепи) и нещата заспаха...
Сина и до днес го носи тоя органайзер....
Написах това, защото видях снимката с кабелчето (лентовото)... незнам как е захващането но иначе е абсолютно същото като на органайзера...

Как ли не съм го прочел това мнение по-рано
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
за улеснение при действията става с калаена паста и същия кабел мажеш дисплея с калаената паста подреждаш кабелче по кабелче и с поялника минаваш леко отгоре,поялника като докосне пастата тя се втвърдява и става спойка
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
golov_bg написа:за улеснение при действията става с калаена паста и същия кабел мажеш дисплея с калаената паста подреждаш кабелче по кабелче и с поялника минаваш леко отгоре,поялника като докосне пастата тя се втвърдява и става спойка
Е аз когато преди 10 год. правих органайзера, нямаше от къде да взема паста

Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Иване ти ремонтираш ли ги бре??? Лелее ако можеш да ми оправиш и двата дисплея ще те разцелувам бре. 

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Zubcho написа:Иване ти ремонтираш ли ги бре??? Лелее ако можеш да ми оправиш и двата дисплея ще те разцелувам бре.
давате ми лоши идеи.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
Slavi_m написа:_65536_kb_sec_ написа:Zubcho написа:Иване ти ремонтираш ли ги бре??? Лелее ако можеш да ми оправиш и двата дисплея ще те разцелувам бре.
давате ми лоши идеи.
Изобщо не са лоши...давай давай...че и без по някое време трябва да се възползвам от услугите ти,срещу...ще се разберем
малко гориво с което да те повозя после

- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
отговора е:калаена паста и лентов кабел обикновен и издръжливи нерви нанася се пастата кабелчетата се заголват и се нагласят едно по едно поставяш кабелчето и отгоре леко с поялника и така едно по едно........нямам снимков материал за да го покажа
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
golov_bg написа:отговора е:калаена паста и лентов кабел обикновен и издръжливи нерви нанася се пастата кабелчетата се заголват и се нагласят едно по едно поставяш кабелчето и отгоре леко с поялника и така едно по едно........нямам снимков материал за да го покажа
то хубаво а върху стъкления дисплей какво правим????