някой нaмерил ли е тоя смотан лентов кабел

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 03 Яну 2009, 15:08

Написал съм, че не съм виждал как е... при мен на органайзера можеше да се пои а тука... нз, но ако е платка при дисплея... сигурно щв стане, но трябва да видя... така не се наемам да гадая
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 25 Яну 2009, 22:48

Вдигам темата от праха. Дали някой не измисли нещо???
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 26 Яну 2009, 18:37

Zubcho написа:Вдигам темата от праха. Дали някой не измисли нещо???
Колега мисля да си взема контактно лепило да махна стария хартиеен кабел и да пробвам с контактното лепило да залепя обикновен лентов кабел ако всичко е ОК ще пиша само се притеснявам да не повредя пистите при махането на стария кабел.

Потребител
Аватар
Кара: BMW e46 '04
Детайли за колата: 320i/170hp

Мнение от momo81 » 11 Фев 2009, 14:43

Привет колеги,
Вчера във форума на SAAB разбрах че колегите собственици на тази марка също имат проблеми с лентовия кабел и са намерили сервиз в студентски град, в който да им ги презалепват(имали си технология за презалепване). Сервизът се казва ПУЛСАТОР. Ето линк към темата: http://saab-club.com/forum/viewtopic.php?t=2526 . Не зная дали биха могли да оправят и лентовия кабел на Е34, но може да се пита поне.

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 11 Фев 2009, 15:45

momo81 написа:Привет колеги,
Вчера във форума на SAAB разбрах че колегите собственици на тази марка също имат проблеми с лентовия кабел и са намерили сервиз в студентски град, в който да им ги презалепват(имали си технология за презалепване). Сервизът се казва ПУЛСАТОР. Ето линк към темата: http://saab-club.com/forum/viewtopic.php?t=2526 . Не зная дали биха могли да оправят и лентовия кабел на Е34, но може да се пита поне.
Колега при нас проблема е че този кабел не е разлепен а е напукан и нацепен при което не прави добър контакт и не всички цифри се виждат и се нуждае от подмяна това е единственото спасение.

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 19 Мар 2009, 20:04

predel написа:Предварително се извинявам.. не съм чел цялата тема, но общи взето имам предложение:
Навремето имах 1 организатор (електронен тефтер) и наскоро моя син решил да го ползва, но се оказало, че лентовия кабел между дисплея и платката е отишъл "на кино" - прекъснал се (може би от старост нз. :roll: ) та ми го донесе и аз реших да му направя една операция (така и така си е заминал).
1. Отлепих кабела от двете страни.
2. Почистих хубаво със разредител.
3. Калайдисах с поялника :D
4. Изрезах си от кабел за флопи необходимата дължина и внимателно заголих краищата, като също така и малко ги "кръцнах" по дължина така, че да ненаруша изолацията (защото стъпката небеше същата а по-широчка).
5. Взех 1 пинсетка и внимателно започнах да припоявам кабелче след кабелче.... разбира се изчаквах достатъчно време между спойките за да не повредя платките...
6. Накрая, след като залепих и от двата края монтирах по 1 твърда пластмасова пластина над спойките (защото кабела се движи и може да се разлепи) и нещата заспаха...
Сина и до днес го носи тоя органайзер....
Написах това, защото видях снимката с кабелчето (лентовото)... незнам как е захващането но иначе е абсолютно същото като на органайзера...
Валери дисплея,показващ ми на коя скорост съм и е със същия кабел само че с по-малко пинове-ВЕчЕ РАБОТИ :D
Как ли не съм го прочел това мнение по-рано

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 20 Мар 2009, 19:08

за улеснение при действията става с калаена паста и същия кабел мажеш дисплея с калаената паста подреждаш кабелче по кабелче и с поялника минаваш леко отгоре,поялника като докосне пастата тя се втвърдява и става спойка
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 20 Мар 2009, 21:18

golov_bg написа:за улеснение при действията става с калаена паста и същия кабел мажеш дисплея с калаената паста подреждаш кабелче по кабелче и с поялника минаваш леко отгоре,поялника като докосне пастата тя се втвърдява и става спойка

Е аз когато преди 10 год. правих органайзера, нямаше от къде да взема паста ;)
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 20 Мар 2009, 22:17

Иване ти ремонтираш ли ги бре??? Лелее ако можеш да ми оправиш и двата дисплея ще те разцелувам бре. :)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 20 Мар 2009, 22:22

Zubcho написа:Иване ти ремонтираш ли ги бре??? Лелее ако можеш да ми оправиш и двата дисплея ще те разцелувам бре. :)

давате ми лоши идеи.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavi_m » 20 Мар 2009, 23:45

_65536_kb_sec_ написа:
Zubcho написа:Иване ти ремонтираш ли ги бре??? Лелее ако можеш да ми оправиш и двата дисплея ще те разцелувам бре. :)

давате ми лоши идеи.

Изобщо не са лоши...давай давай...че и без по някое време трябва да се възползвам от услугите ти,срещу...ще се разберем ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 20 Мар 2009, 23:46

Slavi_m написа:
_65536_kb_sec_ написа:

давате ми лоши идеи.

Изобщо не са лоши...давай давай...че и без по някое време трябва да се възползвам от услугите ти,срещу...ще се разберем ;)

малко гориво с което да те повозя после :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavi_m » 20 Мар 2009, 23:48

:yes: Искам да разбера как вози още по-големият кораб :)
Само да не ми се прииска 7 вече :confused:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 25 Мар 2009, 22:25

отговора е:калаена паста и лентов кабел обикновен и издръжливи нерви нанася се пастата кабелчетата се заголват и се нагласят едно по едно поставяш кабелчето и отгоре леко с поялника и така едно по едно........нямам снимков материал за да го покажа
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 25 Мар 2009, 23:29

golov_bg написа:отговора е:калаена паста и лентов кабел обикновен и издръжливи нерви нанася се пастата кабелчетата се заголват и се нагласят едно по едно поставяш кабелчето и отгоре леко с поялника и така едно по едно........нямам снимков материал за да го покажа

то хубаво а върху стъкления дисплей какво правим????
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E34