BMW E34 OBC или т.нар. "големия борд"
Модератор: Технически модератори
- Maratilov e34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 525i
Re: BMW E34 OBC или т.нар. "големия борд"
Колеги гледам коментарите по вапросната тема за борд компиутара.Аз на моита провериь имамги сичките кабелчета 26 броия и ако си намеря големия борд ште станели и колко пари струва горе доло Благодаря предварително.
И един мармот завиваше шоколада в калници от Опел
- Methodius
- Митоди яде мисо
-
Maratilov e34 написа:Колеги гледам коментарите по вапросната тема за борд компиутара.Аз на моита провериь имамги сичките кабелчета 26 броия и ако си намеря големия борд ште станели и колко пари струва горе доло Благодаря предварително.
Разгледай още веднъж темата, има всичката нужна информация в нея .. Знам, че е досадно да четеш 50 страници, но е още по -досадно да пишеш едно и също 50 страници ..
Единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо ...
- ZLATEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е55
може автора да събере най важната информация в първото мнение за да е по пригледно всичко, и да не се налага да се четат 50 страници
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg
- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
всичко необходимо го има в pdf-a, описано е стъпка по-стъпка какво се прави.

Здравей те вчера ми остана малко време и си монтирах лостчето.Та накратко махнах борда изкарах буксата и там намерих съштия жълто-червен кабел(непогледнах кой ПИН еBMW5820iA написа:dinozab написа:BMW5820iA написа:djojko написа:здравей те колеги. Попадна ми едно лостче за мигачите което управлява борда,различното в него от това което имам на кола е че на този има два кабела повече, единят е кафяв(който е ясен) а другият е жълто с червено.Въпросът ми е къде да вържа жълто-червения кабел и друго трябва ли да направя за да направя за да си управлявам бордчето от лостчето. Благодаря предварително. (пс колата е е34 и борда съм го слагал аз ако това е от значение)
ако имаш чек контрол на таблото, там се връзват кабелчетата... Без него лостчето е безполезно...
Не е така лосчето натискай ки го навътре сменя показанията на борда според реда който желаеш.А ако имаш чек ще ти ги сменя и на таблото така че не е безполезно щото аз си го имам пък нямам чек контрол
аз си мислих че е нрвъзможно да се върже без чек
![]()
реда на показване на функциите не се ли задава от чек модула ?

- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
ми дайте и на мен едно такова лостче де 

"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
djojko написа:Здравей те вчера ми остана малко време и си монтирах лостчето.Та накратко махнах борда изкарах буксата и там намерих съштия жълто-червен кабел(непогледнах кой ПИН еBMW5820iA написа:dinozab написа:BMW5820iA написа:djojko написа:здравей те колеги. Попадна ми едно лостче за мигачите което управлява борда,различното в него от това което имам на кола е че на този има два кабела повече, единят е кафяв(който е ясен) а другият е жълто с червено.Въпросът ми е къде да вържа жълто-червения кабел и друго трябва ли да направя за да направя за да си управлявам бордчето от лостчето. Благодаря предварително. (пс колата е е34 и борда съм го слагал аз ако това е от значение)
ако имаш чек контрол на таблото, там се връзват кабелчетата... Без него лостчето е безполезно...
Не е така лосчето натискай ки го навътре сменя показанията на борда според реда който желаеш.А ако имаш чек ще ти ги сменя и на таблото така че не е безполезно щото аз си го имам пък нямам чек контрол
аз си мислих че е нрвъзможно да се върже без чек
![]()
реда на показване на функциите не се ли задава от чек модула ?)проследих го до буксата кадето се включва лостчето само че на буксата на лостчето на този ПИН одговаряше друг кабел на който се закача някакво реле(може би е било нешто за чека на колата донор
)одрязах го и на негово място вързах жълто-червения кабел вкарах буксата и готово вече си сменям показанията на борда от лостчето на мигачите
(малко неразбераемо го написах
но се надявам да съм бил полезен на някого
)
можеш ли да програмираш реда на показване на функциите?

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Може да се програмира и реда и кои функции да се редуват от лосчето.
Е това незнам как ставаdinozab написа:Може да се програмира и реда и кои функции да се редуват от лосчето.

- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
Колеги имам един въпрос за борда! Днес го сложих и ми показва много странни работи!
1. Разхода ми е прекалено голям дори и за моята кола,не пад под 25/6 на светофар а като си карам нормално си играе около 30/40 интересното е че не се влияе много от това дали давам газ или не! Например не давам газ а той се качва с по 5/6 литра.
2. Скороста която отчита много бавно падна! Примерно ако от 80 намаля бързо до 10 км/ч скороста пада на 10 чак след около минута две!
Кажете ми тези неща нормални ли са?
п.п. Ламбдата ми е много зле и ще пробвам утре да видя как ще стоят нещата без нея!
1. Разхода ми е прекалено голям дори и за моята кола,не пад под 25/6 на светофар а като си карам нормално си играе около 30/40 интересното е че не се влияе много от това дали давам газ или не! Например не давам газ а той се качва с по 5/6 литра.
2. Скороста която отчита много бавно падна! Примерно ако от 80 намаля бързо до 10 км/ч скороста пада на 10 чак след около минута две!
Кажете ми тези неща нормални ли са?
п.п. Ламбдата ми е много зле и ще пробвам утре да видя как ще стоят нещата без нея!

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
тези които ти показва борда са усреднени стойности на база на някакъв пробег в км.
Т.е. ако спреш на едно място разхода ще ти се увеличава защото гориш бензин, а колато стои на място ( не навърта км). Същата работа е и със скоростта която показва-тя е средна скорост на база на някакъв изминат път.
Ако искаш да си видиш в момента разхода и скоростта, просто погледни на таблото - там имаш скоростомер и моментен разходомер. Ако пътуваш Русе-София примерно и искаш да си видиш средната скорост и средния разход тогава зануляваш борда с кобчето "сет" преди да тръгнеш, и като пристигнеш проверяваш какво пише, ако тогава пак ти изглеждат странни показанията най-вероятно не ти е подходящ кодинг плуга...
Т.е. ако спреш на едно място разхода ще ти се увеличава защото гориш бензин, а колато стои на място ( не навърта км). Същата работа е и със скоростта която показва-тя е средна скорост на база на някакъв изминат път.
Ако искаш да си видиш в момента разхода и скоростта, просто погледни на таблото - там имаш скоростомер и моментен разходомер. Ако пътуваш Русе-София примерно и искаш да си видиш средната скорост и средния разход тогава зануляваш борда с кобчето "сет" преди да тръгнеш, и като пристигнеш проверяваш какво пише, ако тогава пак ти изглеждат странни показанията най-вероятно не ти е подходящ кодинг плуга...

- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
една от скритите функции даваше и моментния разход 

"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
kraininski написа:една от скритите функции даваше и моментния разход
тест 03
- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
те скритите функции дават доста информация,
аз говорех само за нормалните функции
аз говорех само за нормалните функции

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Моля за малко внимание към всички.
Голям борд си имам откак това е кола, но за съжаление никога не ми е показвала коретно оставащото разстояние с настоящия бензин.
Например имам по малко от 20л а на борда се мъдри невероятната цифра от +658км
До колкото попрочетох това може да се дължи на кофти бензиномер - еми моя е сменен с друг работещ, и нещата са непроменени.
Какво да го правя ?
Голям борд си имам откак това е кола, но за съжаление никога не ми е показвала коретно оставащото разстояние с настоящия бензин.
Например имам по малко от 20л а на борда се мъдри невероятната цифра от +658км

До колкото попрочетох това може да се дължи на кофти бензиномер - еми моя е сменен с друг работещ, и нещата са непроменени.
Какво да го правя ?