BMW E34 OBC или т.нар. "големия борд"
Модератор: Технически модератори
- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
евала колега.
радвам се че си намерил начин да си решиш проблема
това ми се струва по-добро решение от колкото превключването от едно захранване на друго ...
радвам се че си намерил начин да си решиш проблема

това ми се струва по-добро решение от колкото превключването от едно захранване на друго ...

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
BMW5820iA написа:евала колега.
радвам се че си намерил начин да си решиш проблема![]()
Няма какво да го коментираме-но досега не се бях докосвал до програматор и ми беше нещо доста чуждо,но когато ножа опре до кокала...

- crazy_d
- младши ентусиаст
-
- Кара: e34
- Мечтае да кара: BMWта
- Детайли за колата: хубавелка
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
е тва е
взимам тези дни програматор макар че вече се сдобих с чип от дару....все пак някой ден може и да дойде PPPP на моята улица 

"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

Намирам си от някаде (купувам) големия борд, после си поръчвам Coding plug - а за моя модел кола (E34 525tds M51 Manual After 09/1993 - 65818360999)
Най-вероятно ще трябва да си запоя допълнително крачета а после и да пусна ток към пин 17
Нали така

Ето снимки:
отзад

отвътре

(Това е стария да поясня)
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
1-во не е нужно да поръчваш чип. Все някой ще ти направи от форума. Само трябва да помолиш учтиво
2-ро "малкия" и "големия" борд нямат нищо общо един с друг от вътре като ги отвориш
Поздрави

2-ро "малкия" и "големия" борд нямат нищо общо един с друг от вътре като ги отвориш

Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Is.
- ентусиаст
-
- Кара: Едно М60 и някви М-ки
- Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....
Така,а,а , след като изчетох цялата тема , мисля че е време и аз да драсна някой и друг ред.
Отдавна се каня да бодна един '' голям борд '' на моята красавица Е34 М50Б20 1991 и днес се сдобих с такъв , който предполагам е от Е34 525
и ми е нужен , до колкото разбрах , кодинг . Реших преди да проверя при дилъра на БМВ за Русе да попитам : Някой колега има ли въпросната джаджа и какво ще ми струва да придобия собственост върху нея ?
Благодаря предварително !!!
Отдавна се каня да бодна един '' голям борд '' на моята красавица Е34 М50Б20 1991 и днес се сдобих с такъв , който предполагам е от Е34 525
и ми е нужен , до колкото разбрах , кодинг . Реших преди да проверя при дилъра на БМВ за Русе да попитам : Някой колега има ли въпросната джаджа и какво ще ми струва да придобия собственост върху нея ?
Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
цената в дару на борда е 1663лв така че заеби тея дилъри ами търси в "продава"
иначе тъпия майстор махнал акумолатора на моята и сега ще ми купи един програматор...поръчах го пък да видим дали ще се справя със заниманието
иначе тъпия майстор махнал акумолатора на моята и сега ще ми купи един програматор...поръчах го пък да видим дали ще се справя със заниманието
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
Re: .
nikolloff написа:Хайде кажете и как се запоява де
отиваш в някой сервиз за електроника и срещу сумата от около 5 лв. ще имаш запоени крачета...
Is написа:Така,а,а , след като изчетох цялата тема , мисля че е време и аз да драсна някой и друг ред.
Вече доста колеги препрограмирват, все някой ще ти направи един кодинг.Няма смисъл да даваш 100-тина лв.
Ако имаш нужда от помощ при монтажа обади се ...

- Is.
- ентусиаст
-
- Кара: Едно М60 и някви М-ки
- Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....
Re: .
BMW5820iA написа:
Вече доста колеги препрограмирват, все някой ще ти направи един кодинг.
Можеш ли да ме насочиш към някого ?
П.С. Писах на Зак на ЛС , но не ми отговори .

Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия