насаждане на клима в е34 м20
Модератор: Технически модератори
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: насаждане на клима в е34 м20
Не разбрах каква кола кара колегата но ако е В20 директно да се откаже от монтажа на климатика и както Живко казва да се насочи най-напред към двигателя,защото при всяко изпреварване ще си рискува живота,също така ще си разбие нервната система от това разни малолитражки от всякъде да фучат около него и да му свиркат ,че се влачи.
Да добавя и мъката с катеренето на баир. 

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Абе за много хора м20б20 е един добре вървящ и балансиран двигател .особено с климатик , 4 човека и новата магистрала 
Истината е че с парите за мотор , качествена направа и обслужване на същия +парите за климатика + парите от продажбата на старата кола може да си вземеш нов приличен автомобил.
Идеята е да вдъхнем свежа сила на старата барака , да не казвам кошара ,че се сърди мода
.
Ако си искаш точно тази кола си струва иначе е безмислено.

Истината е че с парите за мотор , качествена направа и обслужване на същия +парите за климатика + парите от продажбата на старата кола може да си вземеш нов приличен автомобил.
Идеята е да вдъхнем свежа сила на старата барака , да не казвам кошара ,че се сърди мода

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:Абе за много хора м20б20 е един добре вървящ и балансиран двигател .особено с климатик , 4 човека и новата магистрала
Идеята е да вдъхнем свежа сила на старата барака , да не казвам кошара ,че се сърди мода.
Да де но тук всеки смята ,че ще вземе точно той ,защото е голям късметлия, съвършената и запазена Е34-ка за 1500лв. после ще вземе няколко неща за 20-30лв и с безплатни съвети от форума ще ги монтира за няколко часа пред блока.
А последният ,който ми обясняваше ,че Б20 върви много добре май си сложи компресор на двигателя.

- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
zvetiko написа:Не разбрах каква кола кара колегата но ако е В20 директно да се откаже от монтажа на климатика и както Живко казва да се насочи най-напред към двигателя,защото при всяко изпреварване ще си рискува живота,също така ще си разбие нервната система от това разни малолитражки от всякъде да фучат около него и да му свиркат ,че се влачи.Да добавя и мъката с катеренето на баир.
ще моля всякакви коментари от този тип да ми ги спестявате

Живко го каза много добре - просто мен тая кола си ме кефи и си и слагам нещица дето искам да и ги насадя, колко върви и колко не - не я карате вие. В града има ограничение 50км/ч, извън града 90 км/ч магистралите 140км/ч навсякъде си имам достатъчно повер за да пътувам. Ако искам да се състезавам - няма да насаждам 2.8 или 3.0 или 3.5 - ще сменя мотора с нещо ///М
п.с. успях да се сдобия и с модул за управлението на климатика, остава стойка за компресора, една тръба за зареждачката и нови О пръстени

п.с. 2 допреди 2 години някъде и ти караше м20б20 ако не се лъжа

без лоши чувства, ама ми писна да плюете м20ките - не съм искал мнение за мотора - искам помощ за насаждане на климатика... има ОСОБЕНА разлика.
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Turbo_Ted написа:zvetiko написа:Не разбрах каква кола кара колегата но ако е В20 директно да се откаже от монтажа на климатика и както Живко казва да се насочи най-напред към двигателя,защото при всяко изпреварване ще си рискува живота,също така ще си разбие нервната система от това разни малолитражки от всякъде да фучат около него и да му свиркат ,че се влачи.Да добавя и мъката с катеренето на баир.
ще моля всякакви коментари от този тип да ми ги спестявате4 години я карам тая кола и съм жив и здрав, а годишно правя над 40 000км
това че твойто м20 не си бил доволен от него - аз съм си доволен
![]()
Живко го каза много добре - просто мен тая кола си ме кефи и си и слагам нещица дето искам да и ги насадя, колко върви и колко не - не я карате вие. В града има ограничение 50км/ч, извън града 90 км/ч магистралите 140км/ч навсякъде си имам достатъчно повер за да пътувам. Ако искам да се състезавам - няма да насаждам 2.8 или 3.0 или 3.5 - ще сменя мотора с нещо ///М
п.с. успях да се сдобия и с модул за управлението на климатика, остава стойка за компресора, една тръба за зареждачката и нови О пръстени
п.с. 2 допреди 2 години някъде и ти караше м20б20 ако не се лъжа![]()
без лоши чувства, ама ми писна да плюете м20ките - не съм искал мнение за мотора - искам помощ за насаждане на климатика... има ОСОБЕНА разлика.
Още 440 хиляди да я караш

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Turbo_Ted написа:zvetiko написа:Не разбрах каква кола кара колегата но ако е В20 директно да се откаже от монтажа на климатика и както Живко казва да се насочи най-напред към двигателя,защото при всяко изпреварване ще си рискува живота,също така ще си разбие нервната система от това разни малолитражки от всякъде да фучат около него и да му свиркат ,че се влачи.Да добавя и мъката с катеренето на баир.
ще моля всякакви коментари от този тип да ми ги спестявате4 години я карам тая кола и съм жив и здрав, а годишно правя над 40 000км
това че твойто м20 не си бил доволен от него - аз съм си доволен
![]()
п.с. 2 допреди 2 години някъде и ти караше м20б20 ако не се лъжа![]()
Нямам никакви лоши чувства към теб и колата-просто искам да ти спестя някои разочарования,защото В20 наистина буквално почти спира като включи компресора-това го сърбам 3-та година при това не е само мое мнение.Не ти говоря за големи скорости а имам в предвид да кажем едно елементарно изпреварване на тир,колона от 2 автомобила и т.н.-или ще рискуваш много или ще чакаш с километри да се изчисти всичко за да изпревариш..Карах М20но В25 и бях много доволен,после тдс,сега В20 с климатик-преди да я купя бях чел много мнения колко зле става като се включи климатика,но не очаквах да е чак толкова.Не знам ако не си карал В20 с климатик пробвай да видиш как е и после разчаствай колата-за мен БМВ с В20 и особено с климатик се държи като всичко друго но не и като БМВ.
Добре де след толкова приказки някой реално сменял ли го е този дехидратор?В дару чисто нов е 350лв
Аз днес го свалих моя и гледам,че е запечатан та явно трябва да се подмени целия.

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Какво означава ,че си го свалил
Не ти работи еъркандишъна или просто си решил да пуснеш фреона във въздуха.Няма разглобяем дехидратор и не е аналогичен с маслен фитър на М50В20.
Вътре има специални субстанции,които поглъщат влагата от фреона,за да не замръзне в капилярната тръбичка и образува ледена тапа.Към тия 350 лв. може да добавиш и още около 170 за пълнене.Ако системата е стоялла дълго време празна,добре е да се сменят и уплътнителните пръстени на връзките.Хубаво е във фреона да се добави и пигмент за още 20-30лв. за да си сигурен ,че отникъде не тече.

Смених компресора,че беше блокирал и доколкото разбрах трябва и дехидратора да заминава,та така.А иначе фреон нямаше в системата и не съм пускал в атмосферата,съвестта ми е чиста

- Breyton
- ентусиаст
-
- Кара: E34
zvetiko написа:Какво означава ,че си го свалилНе ти работи еъркандишъна или просто си решил да пуснеш фреона във въздуха.Няма разглобяем дехидратор и не е аналогичен с маслен фитър на М50В20.
Вътре има специални субстанции,които поглъщат влагата от фреона,за да не замръзне в капилярната тръбичка и образува ледена тапа.Към тия 350 лв. може да добавиш и още около 170 за пълнене.Ако системата е стоялла дълго време празна,добре е да се сменят и уплътнителните пръстени на връзките.Хубаво е във фреона да се добави и пигмент за още 20-30лв. за да си сигурен ,че отникъде не тече.
Какви са тия цени за пъленене?На мен в Хасково ми взеха 50-60лв за пълнене на изцяло суха система като ми сложиха и масло.
Breyton написа:zvetiko написа:Какво означава ,че си го свалилНе ти работи еъркандишъна или просто си решил да пуснеш фреона във въздуха.Няма разглобяем дехидратор и не е аналогичен с маслен фитър на М50В20.
Какви са тия цени за пъленене?На мен в Хасково ми взеха 50-60лв за пълнене на изцяло суха система като ми сложиха и масло.
за 50-60 най-много да са ти сложили пропан-бутан, вместо фреон... (историята знае за много такива случаи)
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Хаос написа:Breyton написа:zvetiko написа:Какво означава ,че си го свалилНе ти работи еъркандишъна или просто си решил да пуснеш фреона във въздуха.Няма разглобяем дехидратор и не е аналогичен с маслен фитър на М50В20.
за 50-60 най-много да са ти сложили пропан-бутан, вместо фреон... (историята знае за много такива случаи)
После като вземе да изпуска само гледаш гаража ти да не е с канал че става интересно.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Breyton написа:... Какви са тия цени за пъленене?...
83190143177 ФРЕОН R134 150G - 6.76 лв.
83190144126 MAСЛО КОМПРЕСОР R134 10ML 11 - 1.66 лв.
645009 ЕВАКУИРАНЕ И ПЪЛНЕНЕ КЛИМАТИК - 28.00 лв.
Това са цени на Дару без ДДС от м. Март
Толкова е,на мен едно приятелче ми предлага за 45лв цялостно пълнене с всичките глупости с автоматична машина.Всичко по-скъпо е пари на вятъра или по-точно в нечий джоб 

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Само дето пак не четете добре колеги.
Фреон:
150 грама = 6,76 лв
1920 грама = х = 86,53 лв
Масло:
10 милилитра = 1,66 лв
500 милилитра = у = 83,00 лв
Труд: 28,00 лв
Сметката става:
86,53
+
83,00
+
28,00
----------------
197,53 лв
ДДС 20%
237,04 лв с ДДС
То не става само с четене на книжки, трябва и ... още нещо.
Фреон:
150 грама = 6,76 лв
1920 грама = х = 86,53 лв
Масло:
10 милилитра = 1,66 лв
500 милилитра = у = 83,00 лв
Труд: 28,00 лв
Сметката става:
86,53
+
83,00
+
28,00
----------------
197,53 лв
ДДС 20%
237,04 лв с ДДС
То не става само с четене на книжки, трябва и ... още нещо.