Окачване на е34 - вьпрос и мнение!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Окачване на е34 - вьпрос и мнение!

Мнение от Postman » 09 Фев 2010, 11:47

Аз съм поръчвал оттам и цялата ни кореспонденция беше на английски. Няма от какво да се притесняваш, и аз дотогава не бях поръчвал съвсем сам от интернет...

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 09 Фев 2010, 11:54

има и стриит коилоувъри,возил съм се в такава е36,возията не се различаваше по нищо от обикновенно спортно окачване,дефакто целта им е просто да може да се променя височинатакогато пожелаеш,ако се намерят качествени коилоувъри с реглаж на амортисьора могат да се поръчат и пружини с желаните килограми и возията почти няма да се промени.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 09 Фев 2010, 11:58

И ако не се промени возията откъде ще дойде стабилността?!? Трябва да бъде едно постоянно натягане когато ще се дава газ и разхлабване когато се возим слушайки Шаде примерно... непрактично е според мен.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 09 Фев 2010, 12:00

kirililiev написа:има и стриит коилоувъри,возил съм се в такава е36,возията не се различаваше по нищо от обикновенно спортно окачване,дефакто целта им е просто да може да се променя височинатакогато пожелаеш,ако се намерят качествени коилоувъри с реглаж на амортисьора могат да се поръчат и пружини с желаните килограми и возията почти няма да се промени.

Кире за Е36 май има доста вариянти но за Е34 май доста куца работата намерих и на KW но цената е 2500 лв. мисля че е прекалено :paranoid: Ако знае някой марка, модел и от къде може да се вземе да е като качество добро и на що годе добра цена да каже...

Малейй много земам се бъркам то наистина вариянти бол :conf: :(

Благодаря

ентусиаст
Аватар

Мнение от kirililiev » 09 Фев 2010, 12:46

Postman написа:И ако не се промени возията откъде ще дойде стабилността?!? Трябва да бъде едно постоянно натягане когато ще се дава газ и разхлабване когато се возим слушайки Шаде примерно... непрактично е според мен.

ами избират се пружини които са оптимален вариант по твърдост,регулира се височината,и амортисьорите се настройват оптимално спрямо твърдостта на пружината.повечето коилоувери които са без реглаж на амортисьора са си в комплект с пружини.а стабилността и по малкото накланяне идват пряко от понижаването на центъра на тежеста,различния ъгъл на рамената на окачването,и скъсяването на хода му.само по себе си понижаването на колата води до драстични промени,обаче няма как са напълно ефективни,щото една от особенностите на е34 е че при понижаване страничния наклон и сходимоста няма как да се коригират,особенно на задния мост.като си сложих преди време 4 оригинални сини пружини бмв,колата слезе с 40мм,возията се запази почти непроменена(освен в големите ями естествено)няма как с по къс ход да компенсираш големи неравности,но основната разлика беше че колата започна да се накланя доста по малко,без почти това да се отрази на комфорта.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pesho » 09 Фев 2010, 13:17

Peter Angelov написа:....

Аз ако бях на твое място щях да пробвам Б12то.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 09 Фев 2010, 13:21

pesho написа:
Peter Angelov написа:....

Аз ако бях на твое място щях да пробвам Б12то.

Добре но просто ще ми е малко искам да бъде малко по ниска...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 09 Фев 2010, 13:23

kirililiev написа:....

Не знам, може и така да е... аз до момента на съм чул никой да казва, че е сложил койловър и е запазил комфорта... не че съм питал някой де, ама вероятно ако имаше такъв, щеше да се е похвалил, а досега ти си първият. Аз не го вярвам, но не ми се спори, защото темата е за друго.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kirililiev » 09 Фев 2010, 13:30

Postman написа:
kirililiev написа:....

Не знам, може и така да е... аз до момента на съм чул никой да казва, че е сложил койловър и е запазил комфорта... не че съм питал някой де, ама вероятно ако имаше такъв, щеше да се е похвалил, а досега ти си първият. Аз не го вярвам, но не ми се спори, защото темата е за друго.

еми при едното и другото окачване целта е една и съща,има пак два фактора,твърдост на пружина и скорост на гасене на резонанса,просто конструкцията е различна и създадена за да се олеснят някой манипулации в дадена ситуация. http://www.ground-control-store.com/pro ... =744/CA=68
има подобно описание отдолу.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 09 Фев 2010, 14:02

Някой ако има желание може ли да пусне снимки на колата си и да сподели размер на пружини, марка, амортисьори и разбирасе с колко е паднала от преди. Може по тоя начин да се получи по добре че аз лично доста се :conf: а и ще бъде интересно и на други колеги. Може би трябва да се спомене дали има разлика между седан и комби...

Благодаря

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 09 Фев 2010, 14:50

Вземи си пружините на АР за предният мост и приключвай с мисленето. Така или иначе след още две страници постове, пак си до никъде.

Не виждам смисъл при положение,че търсиш само по - добра оптика да се впускаш на екзотични амортисьори, пружини и т.н. Както не виждам смисъл да сменяш и самите амортисьори при положение, че твоите са на 40 000 км.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 09 Фев 2010, 20:07

Така за момента съм се спрял на пружини AP - 40/00 и амортисьори BILSTEIN B8 Sprint Gasdruck. Возихсе на едно Е34 535 и стопанина е много доволен от пружините а и височината при него е тази - 40/00

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 09 Фев 2010, 20:24

грешно разсъждаваш като си мислиш, че като сложиш пружини 30/00, то колата ще ти падне с 30 мм спрямо тези, с които си в момента :!:
ще стане като Е36 мечта - стойка КЛИН :lol:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 09 Фев 2010, 23:33

Stanchev написа:грешно разсъждаваш като си мислиш, че като сложиш пружини 30/00, то колата ще ти падне с 30 мм спрямо тези, с които си в момента :!:
ще стане като Е36 мечта - стойка КЛИН :lol:

Е защо бре човек, на предните имам близо 8 см. между калника и гумата а задните ми са точно 4 см. би трябвало да се получи равенство е мъничко може да има разлика но и това ще бъде за проба...

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 09 Фев 2010, 23:42

kirililiev написа:
Postman написа:И ако не се промени возията откъде ще дойде стабилността?!? Трябва да бъде едно постоянно натягане когато ще се дава газ и разхлабване когато се возим слушайки Шаде примерно... непрактично е според мен.

ами избират се пружини които са оптимален вариант по твърдост,регулира се височината,и амортисьорите ................

Кире, пак изпадна в словесна ерекция, ама обърка човека дето да му разясняваш :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E34