някой нaмерил ли е тоя смотан лентов кабел
Модератор: Технически модератори
- AceMF
- младши ентусиаст
-
- Кара: 94' 525тдс
- Мечтае да кара: совалка
На мен спряха да ми работят стрелките на уредите, иначе броячите за пробега и всички показания на долния ред си действат. Това от лентов кабел ли ще да е, или трябва да се сменят онези 3 кондензатора, или пък е в нещо друго проблемът?
- crazy_d
- младши ентусиаст
-
- Кара: e34
- Мечтае да кара: BMWта
- Детайли за колата: хубавелка
AceMF написа:На мен спряха да ми работят стрелките на уредите, иначе броячите за пробега и всички показания на долния ред си действат. Това от лентов кабел ли ще да е, или трябва да се сменят онези 3 кондензатора, или пък е в нещо друго проблемът?
Не е от кабела!
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
crazy_d написа:Не е от кабела!
И от какво е? Като *******************************************.
Zubcho, недей с лошо, на никого не помага това!
Postman
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
georgipass написа:С контактен спрей дали няма да стане? Не видях някой да е пробвал
Пробвал съм. Резултат - още по зле.

Сега мисля да прескоча до Бриколаж за една бургия, и да разглабям моето, надявам се до вечерта да постна резултата.
Стискайте палци.

- skylord
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
_65536_kb_sec_ написа:skylord написа:няма как да стане със спрей, тъй като кабела е хартиен с графитни писти и като го пръснеш му се разказва играта...![]()
няма решение още...
след като смяташ че е графитен пробвай да го нарисуваш с молив и кажи дали е станало
аз поне пробвам някви варианти.. и наистина е графитен така му е дефинициата и не няма да стане с молив...

- skylord
- младши ентусиаст
-
AceMF написа:На мен спряха да ми работят стрелките на уредите, иначе броячите за пробега и всички показания на долния ред си действат. Това от лентов кабел ли ще да е, или трябва да се сменят онези 3 кондензатора, или пък е в нещо друго проблемът?
виж във важните теми имаше за амнезията на таблото т.е. кондензаторите.. тук си говориме именно за показанията на долния ред....
- skylord
- младши ентусиаст
-
badsharki написа:georgipass написа:С контактен спрей дали няма да стане? Не видях някой да е пробвал
Пробвал съм. Резултат - още по зле.![]()
Сега мисля да прескоча до Бриколаж за една бургия, и да разглабям моето, надявам се до вечерта да постна резултата.
Стискайте палци.
не ти трябва бургия, тези нитчета, които държат платката са пластмасови - става със отверка звезда като натиснеш леко и се разпадат...

- crazy_d
- младши ентусиаст
-
- Кара: e34
- Мечтае да кара: BMWта
- Детайли за колата: хубавелка
Zubcho написа:crazy_d написа:Не е от кабела!
И от какво е? Като *******************************************.
Zubcho, недей с лошо, на никого не помага това!
Postman
Изтървал съм кво си писал,прати ми го на лично!

- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
badsharki написа:Сега мисля да прескоча до Бриколаж за една бургия, и да разглабям моето, надявам се до вечерта да постна резултата.
Стискайте палци.
Пичове след близо 5 часа, операцията беше успешна, пикселите бяха заминали отпуска за Хаваите и сега всички са налице. Проблема е в лентовия кабел към платката на таблото, а не към дисплея, За съжаление, май като чета тук, захващането не е едно и също при Е34 и Е39. При Е34, май се със щипки, при Е39 е със винтове както е описано в упътването.
Ето и резултата:
Преди:
Светнаха ..... мамка им

Последна промяна badsharki на 15 Дек 2008, 7:11, променена общо 1 път
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
сега трябва някой ентусиаст с Е34 да направи подобна интервенция и да сподели какво е станало по възможност със снимков материал.
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Предварително се извинявам.. не съм чел цялата тема, но общи взето имам предложение:
Навремето имах 1 организатор (електронен тефтер) и наскоро моя син решил да го ползва, но се оказало, че лентовия кабел между дисплея и платката е отишъл "на кино" - прекъснал се (може би от старост нз.
) та ми го донесе и аз реших да му направя една операция (така и така си е заминал).
1. Отлепих кабела от двете страни.
2. Почистих хубаво със разредител.
3. Калайдисах с поялника
4. Изрезах си от кабел за флопи необходимата дължина и внимателно заголих краищата, като също така и малко ги "кръцнах" по дължина така, че да ненаруша изолацията (защото стъпката небеше същата а по-широчка).
5. Взех 1 пинсетка и внимателно започнах да припоявам кабелче след кабелче.... разбира се изчаквах достатъчно време между спойките за да не повредя платките...
6. Накрая, след като залепих и от двата края монтирах по 1 твърда пластмасова пластина над спойките (защото кабела се движи и може да се разлепи) и нещата заспаха...
Сина и до днес го носи тоя органайзер....
Написах това, защото видях снимката с кабелчето (лентовото)... незнам как е захващането но иначе е абсолютно същото като на органайзера...
Навремето имах 1 организатор (електронен тефтер) и наскоро моя син решил да го ползва, но се оказало, че лентовия кабел между дисплея и платката е отишъл "на кино" - прекъснал се (може би от старост нз.

3. Калайдисах с поялника

4. Изрезах си от кабел за флопи необходимата дължина и внимателно заголих краищата, като също така и малко ги "кръцнах" по дължина така, че да ненаруша изолацията (защото стъпката небеше същата а по-широчка).
5. Взех 1 пинсетка и внимателно започнах да припоявам кабелче след кабелче.... разбира се изчаквах достатъчно време между спойките за да не повредя платките...
6. Накрая, след като залепих и от двата края монтирах по 1 твърда пластмасова пластина над спойките (защото кабела се движи и може да се разлепи) и нещата заспаха...
Написах това, защото видях снимката с кабелчето (лентовото)... незнам как е захващането но иначе е абсолютно същото като на органайзера...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
predel написа:Предварително се извинявам.. не съм чел цялата тема, но общи взето имам предложение:
Навремето имах 1 организатор (електронен тефтер) и наскоро моя син решил да го ползва, но се оказало, че лентовия кабел между дисплея и платката е отишъл "на кино" - прекъснал се (може би от старост нз.) та ми го донесе и аз реших да му направя една операция (така и така си е заминал).
3. Калайдисах с поялника![]()
Колега кабелчето е хартиено със графитни писти ако не се лъжа към платката има възможност за запояване но към дисплея май е залепен защото не се виждат пистите на дисплея.