Разлика м/у чип тунинг и нагласяне на помпа на ТДС
Модератор: Технически модератори
- methanol
- Бобо Дебелия
-
- Кара: E30/E36/E34
Re: Разлика м/у чип тунинг и нагласяне на помпа на ТДС
Никъде не е споменато от теб че става въпрос за автоматик, дори колегата Петър Ангелов е написъл че става въпрос за ръчни скорости при него. Когато говорите глупости поне гледайте да не ви хващат от къде си ги вадите.
- IAV
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528iA
methanol написа:Никъде не е споменато от теб че става въпрос за автоматик, дори колегата Петър Ангелов е написъл че става въпрос за ръчни скорости при него. Когато говорите глупости поне гледайте да не ви хващат от къде си ги вадите.
а ти колко си заблуден!
BMW Service Team
- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
methanol написа::ahah: Абе земе си купя и аз тдс бе 170 на 3-та, без лоши чувства ама това няма как да стане
Незнам какво чакаш.

- methanol
- Бобо Дебелия
-
- mitko525tds
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34 525TDS///E38 728IA
- Мечтае да кара: E34 M5
ми колега незнам автомата какви са му възможностите обаче,ако автомата ти е с диф 2.65 който се слага на ръчната скоростна кутия колко календара ти трябват за да ги вдигнеш?
icaka_88 написа:искам да питам нещо вие да не сте с бензинови табла бре хора тва ТДС на 3500-600 оборота да дигне 220 км. требе да е неква совалка най-страшна поне карам ТДС тава ако дигне толкова ще се разпадне бе стегнете се не говорете глупости някой ще ви се смее много.И друго как не ти е преврел чайника. Сори за спама ама си е така вие маи много сънувате ми се струва на мене.
бензиновото табло ще скопи колата само

by ''kompleksa''
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
icaka_88 написа:искам да питам нещо вие да не сте с бензинови табла бре хора тва ТДС на 3500-600 оборота да дигне 220 км. требе да е неква совалка най-страшна поне карам ТДС тава ако дигне толкова ще се разпадне бе стегнете се не говорете глупости някой ще ви се смее много.И друго как не ти е преврел чайника. Сори за спама ама си е така вие маи много сънувате ми се струва на мене.
Много силно изказване!

Май на теб ще ти се смеят много хора, защото май ти говориш глупости...

Ако твоя ТДС не може да вдига повече от 120 км/ч., не означава, че всички са в това състояние. Не виждам какво чудно има в това, да вдигат 220 км/ч. Аз съм с ръчни скорости и съм пробвал до 200 (с недостатъчен дебит на водата при това, поради счупена водна помпа). Както се вижда от снимката, оборотите са 4300, а колата въобще не се мъчеше и продължаваше да ускорява, но не съм си правил експерименти, въпреки че бях на магистрала. При автомата оборотите са по-ниски, така че не виждам абсолютно нищо смешно, сънувано или каквото и било различно от нормалното. По-скоро хвани си прегледай ти колата, вместо да даваш такива квалификации на хората.
- naki4a
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 TDS
- Мечтае да кара: E31 M60B40
Ето една примерна; ръчни скорости на 5 предавка. Не знам с какъв диф съм като предавателно число, единственото което знам за него е, че е шпер
А автоматиците с колко скорости са 4 или 5. Ако са с 4ск. има голяма разлика в това колко ще прави на 3-та

А автоматиците с колко скорости са 4 или 5. Ако са с 4ск. има голяма разлика в това колко ще прави на 3-та

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- methanol
- Бобо Дебелия
-
и пак не видях 170 на 3-та или 220 на 3500 оборота
нямам нищо против ТДС-ите, читавите доста 20-ки дори и 25-ци разплакват но това което казаха колегите по горе са пълни глупости 
повече няма да пиша в темата щото само черни точки трупам
И за всички фенове на 12 клапановите 20-ките

повече няма да пиша в темата щото само черни точки трупам

И за всички фенове на 12 клапановите 20-ките

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Сърши й бензина на тази
И все пак по темата бутане на плочка или чип тунинг. Мнения препоръки и тн моля.
Поздрави

И все пак по темата бутане на плочка или чип тунинг. Мнения препоръки и тн моля.
Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
naki4a написа:Ето една примерна; ръчни скорости на 5 предавка. Не знам с какъв диф съм като предавателно число, единственото което знам за него е, че е шпер![]()
Тя тая кола ври, бе колега!
Какво я даваш за пример?
Я, първо си виж температурата...
И преди да напишеш, че е от натоварването виж снимката на 20-ката къде и е оборотомера и температурата

Поздрави,
Д

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
naki4a имаш сериозен проблем с колата и скоро ще роди да знаеш. Виж си охладителната система да няма рев после.
А може и както е завряла водата да тури някой картоф да се свари, поне да му хапне като спре.

А може и както е завряла водата да тури някой картоф да се свари, поне да му хапне като спре.

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
methanol написа:и пак не видях 170 на 3-та или 220 на 3500 оборотанямам нищо против ТДС-ите, читавите доста 20-ки дори и 25-ци разплакват но това което казаха колегите по горе са пълни глупости
...

- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Охххх от кога има толкова големи капацитети в тоя форум
До вчера караха и се возиха на ладички сега сме специалисти. До колегата специалист един въпрос
Колко снимки и постове трябва да ти се пуснат за да разбереш някой неща

P.S. И като последен бонус
TDS с 530-ка от 40 км./ч. TDS на втора полвин кола пред 530-ката, на трета на равно, продължение нямаше
само да вметна 520-ка анус се явява като трета кола
лошо думи на водача на 520-ката: олеее как се стрелнахте почти се изгубихте
Няма нищо пипано по TDS, нормални заводски настройки, няма чипове и т.н. е големия плюс една доста гледана кола...
Не ми отговаряй....

P.S. И като последен бонус

Не ми отговаряй....
- naki4a
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 TDS
- Мечтае да кара: E31 M60B40
Zubcho написа:naki4a имаш сериозен проблем с колата и скоро ще роди да знаеш. Виж си охладителната система да няма рев после.
![]()
Не, че нещо ама на снимката си има дата, и до сега дертове не ми е давала, ама това си е моя работа, като стрижа по магистралата август пълен към морето.
Идеята беше просто да ми се видят оборотите на 5-та спрямо скоростта, а не датчика на задните накладки ако някой не е разбрал

Подрави!