Разлика м/у чип тунинг и нагласяне на помпа на ТДС

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Бобо Дебелия
Аватар
Кара: E30/E36/E34

Re: Разлика м/у чип тунинг и нагласяне на помпа на ТДС

Мнение от methanol » 05 Юни 2010, 13:54

Никъде не е споменато от теб че става въпрос за автоматик, дори колегата Петър Ангелов е написъл че става въпрос за ръчни скорости при него. Когато говорите глупости поне гледайте да не ви хващат от къде си ги вадите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA

Мнение от IAV » 05 Юни 2010, 14:56

methanol написа:Никъде не е споменато от теб че става въпрос за автоматик, дори колегата Петър Ангелов е написъл че става въпрос за ръчни скорости при него. Когато говорите глупости поне гледайте да не ви хващат от къде си ги вадите.

а ти колко си заблуден!
BMW Service Team

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Мнение от \MITETO\ DSB » 05 Юни 2010, 15:08

methanol написа::ahah: Абе земе си купя и аз тдс бе 170 на 3-та, без лоши чувства ама това няма как да стане :mhihi:

Незнам какво чакаш. :mhihi:
Изображение

Бобо Дебелия
Аватар

Мнение от methanol » 05 Юни 2010, 15:56

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E34 525TDS///E38 728IA
Мечтае да кара: E34 M5

Мнение от mitko525tds » 05 Юни 2010, 21:54

ми колега незнам автомата какви са му възможностите обаче,ако автомата ти е с диф 2.65 който се слага на ръчната скоростна кутия колко календара ти трябват за да ги вдигнеш?
Изображение
Внимание...имам нафта в кръвта ;)

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 06 Юни 2010, 12:32

icaka_88 написа:искам да питам нещо вие да не сте с бензинови табла бре хора тва ТДС на 3500-600 оборота да дигне 220 км. требе да е неква совалка най-страшна поне карам ТДС тава ако дигне толкова ще се разпадне бе стегнете се не говорете глупости някой ще ви се смее много.И друго как не ти е преврел чайника. Сори за спама ама си е така вие маи много сънувате ми се струва на мене.

бензиновото табло ще скопи колата само ;) или казваш ,че с него повече ще върви :roll:
Изображение
by ''kompleksa''

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 06 Юни 2010, 13:27

icaka_88 написа:искам да питам нещо вие да не сте с бензинови табла бре хора тва ТДС на 3500-600 оборота да дигне 220 км. требе да е неква совалка най-страшна поне карам ТДС тава ако дигне толкова ще се разпадне бе стегнете се не говорете глупости някой ще ви се смее много.И друго как не ти е преврел чайника. Сори за спама ама си е така вие маи много сънувате ми се струва на мене.

Много силно изказване! :clap:
Май на теб ще ти се смеят много хора, защото май ти говориш глупости... :nono:
Ако твоя ТДС не може да вдига повече от 120 км/ч., не означава, че всички са в това състояние. Не виждам какво чудно има в това, да вдигат 220 км/ч. Аз съм с ръчни скорости и съм пробвал до 200 (с недостатъчен дебит на водата при това, поради счупена водна помпа). Както се вижда от снимката, оборотите са 4300, а колата въобще не се мъчеше и продължаваше да ускорява, но не съм си правил експерименти, въпреки че бях на магистрала. При автомата оборотите са по-ниски, така че не виждам абсолютно нищо смешно, сънувано или каквото и било различно от нормалното. По-скоро хвани си прегледай ти колата, вместо да даваш такива квалификации на хората.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 TDS
Мечтае да кара: E31 M60B40

Мнение от naki4a » 06 Юни 2010, 22:19

Ето една примерна; ръчни скорости на 5 предавка. Не знам с какъв диф съм като предавателно число, единственото което знам за него е, че е шпер :winky:
А автоматиците с колко скорости са 4 или 5. Ако са с 4ск. има голяма разлика в това колко ще прави на 3-та :roll:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Бобо Дебелия
Аватар

Мнение от methanol » 07 Юни 2010, 3:51

и пак не видях 170 на 3-та или 220 на 3500 оборота :repost: нямам нищо против ТДС-ите, читавите доста 20-ки дори и 25-ци разплакват но това което казаха колегите по горе са пълни глупости :weed:
повече няма да пиша в темата щото само черни точки трупам :mhihi:
И за всички фенове на 12 клапановите 20-ките :have one:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 07 Юни 2010, 7:26

Сърши й бензина на тази :mhihi:

И все пак по темата бутане на плочка или чип тунинг. Мнения препоръки и тн моля.

Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 07 Юни 2010, 8:08

naki4a написа:Ето една примерна; ръчни скорости на 5 предавка. Не знам с какъв диф съм като предавателно число, единственото което знам за него е, че е шпер :winky:
А автоматиците с колко скорости са 4 или 5. Ако са с 4ск. има голяма разлика в това колко ще прави на 3-та :roll:

Тя тая кола ври, бе колега!
Какво я даваш за пример?
Я, първо си виж температурата...

И преди да напишеш, че е от натоварването виж снимката на 20-ката къде и е оборотомера и температурата ;)

Поздрави,
Д
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 07 Юни 2010, 8:40

naki4a имаш сериозен проблем с колата и скоро ще роди да знаеш. Виж си охладителната система да няма рев после.

:OT:

А може и както е завряла водата да тури някой картоф да се свари, поне да му хапне като спре. :mhihi:
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 07 Юни 2010, 8:52

methanol написа:и пак не видях 170 на 3-та или 220 на 3500 оборота :repost: нямам нищо против ТДС-ите, читавите доста 20-ки дори и 25-ци разплакват но това което казаха колегите по горе са пълни глупости :weed:
...

Изображение

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 07 Юни 2010, 8:59

Охххх от кога има толкова големи капацитети в тоя форум :roll: До вчера караха и се возиха на ладички сега сме специалисти. До колегата специалист един въпрос :?: Колко снимки и постове трябва да ти се пуснат за да разбереш някой неща :?: :?:

:D

P.S. И като последен бонус :ok: TDS с 530-ка от 40 км./ч. TDS на втора полвин кола пред 530-ката, на трета на равно, продължение нямаше :angel: само да вметна 520-ка анус се явява като трета кола :oops: лошо думи на водача на 520-ката: олеее как се стрелнахте почти се изгубихте :D Няма нищо пипано по TDS, нормални заводски настройки, няма чипове и т.н. е големия плюс една доста гледана кола...

Не ми отговаряй....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 TDS
Мечтае да кара: E31 M60B40

Мнение от naki4a » 07 Юни 2010, 12:34

Zubcho написа:naki4a имаш сериозен проблем с колата и скоро ще роди да знаеш. Виж си охладителната система да няма рев после.

:OT:

А може и както е завряла водата да тури някой картоф да се свари, поне да му хапне като спре. :mhihi:

Не, че нещо ама на снимката си има дата, и до сега дертове не ми е давала, ама това си е моя работа, като стрижа по магистралата август пълен към морето.

Идеята беше просто да ми се видят оборотите на 5-та спрямо скоростта, а не датчика на задните накладки ако някой не е разбрал :winky:

Подрави!

ПредишнаСледваща

Назад към E34