M50 B20 Не върви..
Модератор: Технически модератори
Трябва да кажеш какво ще излезе че май имаме сходни проблеми.
Кат сменя гарнитурата на главата тез дни ще кажа има ли разлика.
Аз на същата магистрала преди по нагорнището 200 ги правех сега и по надолнището не мога даже, де да знам проблема ми дали е психологически ама си го има.
И при мене няма мощ във високите....

Аз на същата магистрала преди по нагорнището 200 ги правех сега и по надолнището не мога даже, де да знам проблема ми дали е психологически ама си го има.
И при мене няма мощ във високите....

- ///Mpower6967
- кандидат ентусиаст
-
drmirchev написа:Трябва да кажеш какво ще излезе че май имаме сходни проблеми.
И при мене няма мощ във високите....![]()
![]()
Проблема далеч не е психологически.

Слабите се стремят към порядъка,силните владеят хаоса.
- mirko0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 320A
и при мен маи има някакъв проблем аз много не съм по високите скористи ама нормално ли е при 140 да държи 4000 оборота
520 24v kombi 150ps '96 e kolata
520 24v kombi 150ps '96 e kolata
Последна промяна mirko0 на 06 Юни 2008, 15:22, променена общо 1 път
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
mirko0 написа:и при мен маи има някакъв проблем аз много не съм по високите скористи ама нормално ли е при 140 да държи 4000 оборота
520 16v kombi 150ps '96 e kolata
Колега, нормално е ако си с много къс диференциял

///Mpower6967 , изпуснал съм темата ...
Провери си дебита на бензиновата помпа , ако не ти вдига достатъчно налягане няма да върви тая кола ,сменял ли си бензинов филтър ,как се форсира на място ?
Георги Пенчев
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
mirko0 написа:и при мен маи има някакъв проблем аз много не съм по високите скористи ама нормално ли е при 140 да държи 4000 оборота
Аз моята не съм я забелязал при 4000, но при 3000 движи с 110км...
ПС: колега не е ли 24, а не 16 клапана?
Penchev написа:mirko0 написа:и при мен маи има някакъв проблем аз много не съм по високите скористи ама нормално ли е при 140 да държи 4000 оборота
Колега, нормално е ако си с много къс диференциял![]()
///Mpower6967 , изпуснал съм темата ...
Провери си дебита на бензиновата помпа , ако не ти вдига достатъчно налягане няма да върви тая кола ,сменял ли си бензинов филтър ,как се форсира на място ?
Георги Пенчев
Нормално си е това. Само твоята държи по-малко

как да разбера какъв е дебита на помпата има ли лесен начин примерно маркуча да извадя и да видя колко силно тече???
Как трябва да е форсирането на място струва ми се че не е много бързо вдигането на обороти на празен ход.
Казвайте нали за това са по опитните за да помагат на новобранците като мене.

Как трябва да е форсирането на място струва ми се че не е много бързо вдигането на обороти на празен ход.
Казвайте нали за това са по опитните за да помагат на новобранците като мене.
- ///Mpower6967
- кандидат ентусиаст
-
Колега дебита ще го проверя тия дни също така съм взел една бензинова помпа от 2.5 да я пробваме (макар че са същите доколкото знам) колата на място си се форсира добре малко мудно но защото е шестак сигурно.Бензиновия филтър този месец го сменях 2-пъти със надеждата да се е запушил той но уви. Penchev какво ще кажеш за бензинов регулатор от 2.5 ще правя тестове със такъв на 3.5 бара да видим какво ще стане.Във високите само се форсира и никава тяга..
До 4-хиляди горе доло добре и после само пълни оборотомера и не върви..
drmirchev за налягането за помпата има един уред обаче сега му забравих името,може би във някой сервиз за диагностика имат такива но знам ли? Тоя начин да видиш как тече мисля че няма смисъл да го пробваш изобщо.
А двигането на обороти на празен ход според мен е нормално да се форсира по-бавно а не като 4-цилиндров опел кадет 1.4 моно

drmirchev за налягането за помпата има един уред обаче сега му забравих името,може би във някой сервиз за диагностика имат такива но знам ли? Тоя начин да видиш как тече мисля че няма смисъл да го пробваш изобщо.

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
///Mpower6967 написа:... До 4-хиляди горе доло добре и после само пълни оборотомера и не върви..:
Как така бе колеги... да не й буксува съединителя на тази кола?
Щом оборотомера показва 6000, значи мотора върти с 6000, къде се губят тогава? Освен в съединителя, няма къде другаде според мен.
- ///Mpower6967
- кандидат ентусиаст
-
Pavlinius написа:Колега дай да се уговорим да направим една гонка с моята "бегачка"!
Със мойта ли?
- mirko0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 320A
благодаря за разясненията, а относно бензиновия филтър не съм го менял както я докарах от Германия преди година така си е значи ще взема да го сменя, но има ли значение каква марка е
///Mpower6967 написа:Pavlinius написа:Колега дай да се уговорим да направим една гонка с моята "бегачка"!
Със мойта ли?
Ами да . Да видим колко по-малко върви. И аз имам чувството, че някак си се вдигат оборотите по-бързо отколкото върви. Незнам дали е възможно да превърта съединителя във високите - примерно там където въртящия момент е най-висок, след като примерно съм тръгнал с въртене на гуми (тоест съединителя зацепва) .