Благодарности и проблеми....
Модератор: Технически модератори
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Кофти е работата с тоя строшен мотор
Надявам се всичко да приключи своевременно и Зъбчо да не се отказва да дава газ
Георги Пенчев

Надявам се всичко да приключи своевременно и Зъбчо да не се отказва да дава газ

Георги Пенчев
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Такаа сега по въпроса за ремонта. Бутало и биела = 70 лв, глава която утре ще се "снима" 350 лв., клапани от 1 приятел = много черпене и някой лев
Остана да се разбере болтовете, гарнитурата, маслото и веригите колко ще струват. А и за работа колко пари ще трябва да дам също още не знам. По мои сметки 900 лв ще ударя със сигурност пък колко повече не е ясно.

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
SaSo написа:Ми незнам ние с Бисер като се прибирахме от събора аз малко изостанах нарочно той да мине напред... И по едно време зад мене едно Е34 ТДС и тръгва да ме изпреварва между Пловдив и Хасково ... Просто му скъсах гъза...Като тръгна да изпреварва и се прибра кротко отзад...После го пуснах напред .... Бисер може и да го е видял... А мойта кола е зле сега...Работи на 5 цилиндъра... Всеки момент ще я кварвам за ремонт на мотора.... Няма компресия на 6ти цилиндър...И въпреки това ТДСа е по-бавен...
На газ,с пет цилиндъра,може би и с три гуми и без скоростна кутия,само по инерция-сега остава да кажеш и мормота къде седеше.

- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
zvetiko написа:SaSo написа:Ми незнам ние с Бисер като се прибирахме от събора аз малко изостанах нарочно той да мине напред... И по едно време зад мене едно Е34 ТДС и тръгва да ме изпреварва между Пловдив и Хасково ... Просто му скъсах гъза...Като тръгна да изпреварва и се прибра кротко отзад...После го пуснах напред .... Бисер може и да го е видял... А мойта кола е зле сега...Работи на 5 цилиндъра... Всеки момент ще я кварвам за ремонт на мотора.... Няма компресия на 6ти цилиндър...И въпреки това ТДСа е по-бавен...
На газ,с пет цилиндъра,може би и с три гуми и без скоростна кутия,само по инерция-сега остава да кажеш и мормота къде седеше.![]()
![]()
Ами цветинко

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- Penchev
- Сватбаря
-
Зъбчо, така и така двигателя е отворен - новата глава я занеси да й ударят една профилактика,както и на клапаните ! Гледам всичко е в нагари, нормално е като за кола на години и километри - направи си мотора както трябва (ако имаш възможноста де)
Георги Пенчев

Георги Пенчев
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
Новата глава ще я шлайфат и почистят изоснови, клапаните също. Ама парите са кът, та ще видим какво др. може да се направи по двг.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
Разбрах защо е направила проблема колата. Счупил се е клапан и от там е тръгнал целия празник за търговците на части. Не го казвам с лоши чувства това де, да не се обиди някой.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
Стана най-голямата тъпотия. Немога да намеря читава глава за мотора. Вече 2 ходят на проби и двете пукнати. Проблема е много сериозен и единствената светлина в тунела, е на приближаващия се отсреща влак.

- t_andonov
- ентусиаст
-
- Кара: Е 30
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
тия глави на ТДСсите са си консуматив-нова е луда пара.Старата е късмет да я намериш на супер цена.Дано Зъбчо го огрее слънцето отнякъде

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
вие използвате темата да си доказвате колко ви вървят колите,а на момчето хич не му е до това..
а ми стана интересно,къв шум са усетили в софия,как са го хванали,на същия цилиндър ли е проблема...
а ми стана интересно,къв шум са усетили в софия,как са го хванали,на същия цилиндър ли е проблема...
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Penchev
- Сватбаря
-
Ееебаси ,стига бе
Малеее дано всички които четат темата да се ослушват и оглеждат за глава ,та да тръгне колата по-скоро ...
Георги Пенчев

Малеее дано всички които четат темата да се ослушват и оглеждат за глава ,та да тръгне колата по-скоро ...
Георги Пенчев
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Re: Благодарности и проблеми....
Zubcho написа:Здравейте колеги.
Естествено за празниците решихме да се разходим с приятелката и се отправихме към Перперикон (Кърджали). Изкарахме си екстра, разгледахме всичко, което можеше да се види и си тръгнахме днес към София. Малко след Хасково при изпреварване на автобус нещо изтрещя в двигателя и се наложи да отбия щото явно нещо се счупи в него. Проблема е сериозен, защото автомобила не иска да запали повече, ама успях да спра на една отбивка до пътя и се зачудих какво ли е станало. Ясно беше, че нещо застърга в двг. ама какво само мога да гадая. Моля се да не е пробит блок (теч или външна дупка нямаше) и главата да е здрава.Всичко останало е приемливо.
Но целта на тази тема не е да се оплаквам ами да благодаря на bmwfena (Бисер) и на Saso (Сашо). На първия за бързата реакция и помощта, която ми оказа на мястото на повредата, а на втория, че се вдигна и дойде чак от София да ме вземе мен и моята приятелка и ни докара до София.
ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ МОМЧЕТА
Искам да се извиня и на Wenzy, че го отсвирих за ГНП-то, за което ме помоля да му помогна. Шефе сори, но се струпаха сума ти служебни задължения в последните дни и все се сещах за теб в 22:00 ч. Моля приеми моите извинения тук публично и се надявам, че няма лоши чувства.
Поздрави на всички и ще пиша тук да кажа какво е станало с колата.
Иво, чак сега видях темата извинявай, че толкова късно .....
Няма никакъв проблем , братче, аз още същият ден си намерих управление за помпата

Не се притеснявай, Ивак ...... не, че нещо но недочетох темата и си мисля, че или ти се е скъсал болт и някоя пета се разхожда или си счупил сегмент ....... дано да нямаш ръб в цилиндъра...
И в тоя дух да благодаря на Ванката за многобройните телефонни разговори и притеснения, които съм му създал ......
........... глава има в Добрич, но от тук не е препоръчително да пазарите - цените са убийствени - ПЕРФЕКТНА глава, необорудвана - 1000лв.

- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Re: Благодарности и проблеми....
Wenzy написа:Zubcho написа:Здравейте колеги.
Естествено за празниците решихме да се разходим с приятелката и се отправихме към Перперикон (Кърджали). Изкарахме си екстра, разгледахме всичко, което можеше да се види и си тръгнахме днес към София. Малко след Хасково при изпреварване на автобус нещо изтрещя в двигателя и се наложи да отбия щото явно нещо се счупи в него. Проблема е сериозен, защото автомобила не иска да запали повече, ама успях да спра на една отбивка до пътя и се зачудих какво ли е станало. Ясно беше, че нещо застърга в двг. ама какво само мога да гадая. Моля се да не е пробит блок (теч или външна дупка нямаше) и главата да е здрава.Всичко останало е приемливо.
Но целта на тази тема не е да се оплаквам ами да благодаря на bmwfena (Бисер) и на Saso (Сашо). На първия за бързата реакция и помощта, която ми оказа на мястото на повредата, а на втория, че се вдигна и дойде чак от София да ме вземе мен и моята приятелка и ни докара до София.
ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ МОМЧЕТА
Искам да се извиня и на Wenzy, че го отсвирих за ГНП-то, за което ме помоля да му помогна. Шефе сори, но се струпаха сума ти служебни задължения в последните дни и все се сещах за теб в 22:00 ч. Моля приеми моите извинения тук публично и се надявам, че няма лоши чувства.
Поздрави на всички и ще пиша тук да кажа какво е станало с колата.
Иво, чак сега видях темата извинявай, че толкова късно .....
Няма никакъв проблем , братче, аз още същият ден си намерих управление за помпата![]()
Не се притеснявай, Ивак ...... не, че нещо но недочетох темата и си мисля, че или ти се е скъсал болт и някоя пета се разхожда или си счупил сегмент ....... дано да нямаш ръб в цилиндъра...
И в тоя дух да благодаря на Ванката за многобройните телефонни разговори и притеснения, които съм му създал ......
........... глава има в Добрич, но от тук не е препоръчително да пазарите - цените са убийствени - ПЕРФЕКТНА глава, необорудвана - 1000лв.
Аве кви са тия цени... Мнооо скъпо...