Питане за бензинова помпа

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 01 Дек 2007, 21:15

а моята що го няма това уплътнение? и целия бензин минава вътре? :shock:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 01 Дек 2007, 22:15

zvetiko написа:
BMW5820iA написа:
///peter написа:Адаш, помпата е направена така, че тя не може да предизвика взрив във резервоара, хубаво не мога да те убедя, че е така запитай се сам, ако можеше да гръмне защо е потопяема а не външна както другите? Или на бош, бмв и тн им се плащат пари по съдилища :)
Просто самата помпа така е направена и поставена, че запалване на бензина не може да има... :)

остави ги тези дизелджии, те главите им не увират за разлика от тези на колите им ... :mhihi:

аз затова и спрях да пиша по темата де ....

ПП:
колегата много хубаво го е казал - я се замислете ако имаше и най малка опасност от взрив в резервоара предизвикан от бензинова помпа дали нямаше да ги забранят въобще от производство и употреба, дори направени от гиганти като бош.

друго ел устройство с оголени контакти дето се намира в резервоара е нивомера - брей как не сме гръмнали още :roll:

и пак казвам - бензина не гори в течно състояние - няма течност която да гори

горят само парите на тази течност и то при наличието на достатъчно количество кислород :!:

в двигателите бензина като изгаря в цилиндрите не е течен - това са негови пари.

впръсква се течен но се запалва чак като се изпари и при наличие на необходимия му за това кислород.
- просто химично уравнение

когато имаш непълно горене се дължи точно на това че част от бензина не е успял да се изпари и затова не е изгорял .......

колко още факти да давам незнам....

то каква беше темата а каква стана ......

Колеги ,тази газ ви изпи мозъците и пишете странни неща - не всяко гориво е газ,за да трябва да се изпари преди да гори.:mhihi:

Бензина гори,бензиновите пари се взривяват. ;)

Значи по-твойта логика ,понеже съществува вероятност бензиновият резервоар да гръмне при определени условия,не би трябвало изобщо да съществува. :mhihi:

Когато помпата не е направена както трябва,резервоара може да гръмне-точно затова предупреждават гиганти като Бош,но незнам защо много упорито игнорирате това предупреждение и се поставяте над целият научен и производствен потенциал на гигант като Бош. ;)

Изображение ;) :mhihi:

ако си вземеш помпа от бош - ама наистина оригинална след 10-15 години работа никога няма да е като нова . при всички случаи ще е в по-лошо състояние от една чистонова нейна имитация примерно та по твоята логика бош би трябвало да пишат след като използвате помпите 9 години ги сменете че може да гръмнете - да ама това не съм го виждал никъде написано, няма и да го вида, защото помпата можеш да я ползваш докато спре, както става обикновенно ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 01 Дек 2007, 22:20

ще взема да им пратя старата ми помпа - бошовската оригиналната - та токувиш осъдят бош че са били подложени на заплаха вече цели 5 години, ама някакси все им се е разминавало... :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e34
Мечтае да кара: BMWта
Детайли за колата: хубавелка

Мнение от crazy_d » 02 Дек 2007, 1:47

Абе хора стига сте писали глупости че ставате смешни,какви са тия взривове и фоерверки......пълна глупост :mhihi: .Момчето пита дали може да се отвори помпа и да се ремонтира,....е може да се направи и ако има желание да си я отвори,а това че после можело да гръмне,баси ташака:mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 02 Дек 2007, 8:11

ако си вземеш помпа от бош - ама наистина оригинална след 10-15 години работа никога няма да е като нова . при всички случаи ще е в по-лошо състояние от една чистонова нейна имитация примерно та по твоята логика бош би трябвало да пишат след като използвате помпите 9 години ги сменете че може да гръмнете - да ама това не съм го виждал никъде написано, няма и да го вида, защото помпата можеш да я ползваш докато спре, както става обикновенно

Сигурно ще има механично износване,но качеството на уплътняване ще е както трябва.В противен случай Бош щяха да препоръчат да си сменяш помпата през определен период от време. ;)
Вече го казах-колкото и да е малка вероятноста да гръмне резервоара поради некачествено уплътнение на помпата ,аз не искам ,заради 100лв. да съм в тази вероятност.Колкото и да е малка вероятноста да ми се счупи китайски носач или китайска кормилна щанга ,аз не искам да съм в тази вероятност,колкото и да е малка вероятноста да се пребия с 1мм грайфери през зимата ,аз не искам да съм в тази вероятност.
А вие след като считате ,че живота ви струва 100лв. може да слагате само китайски части по колите си и да ремонтирате ,части и възли ,които не се ремонтират ,а подменят с оргинални.

Поне за мен е много просто преди да купиш дадена част за колата си-задаваш си въпроса ,дали можеш да се пребиеш ,ако е некачествена и от отговора определяш дали да купиш оргинална или някаква импровизация или да ремонтираш.

Аватар

Мнение от nikolloff » 02 Дек 2007, 23:27

Значи за да прекратя спора или ако искате продалжете,
помпата си я ремонтирах и си бачка
за запалване и взрив е абсурдно да се говори - цялата е потопена в бензин, изхода и т.е. там от кадето излиза бензина е точно до плюсовата четка - четките си работят постоянно в бензин,така че експлозии не могат да се получат. По скоро проблема е в херметезирането за да може да вдига налягане,чвно съм успял защото клата си работи(между временно трябва да спомена,че си купих нова за6тото колата ми трябваше докато се занимавам с тази)
;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 03 Дек 2007, 9:33

Как ме подведоха тия нещастници от Бош,вече ще си купувам само китайски помпи или ще ремонтирам сам. ;)

Късмет колега. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 03 Дек 2007, 9:36

zvetiko написа:Как ме подведоха тия нещастници от Бош,вече ще си купувам само китайски помпи или ще ремонтирам сам. ;)

Нещастници.че и скъпо продават :lol:
Той колегата си е преценил нещата.Дано всичко да е наред :!:

Аватар

Мнение от nikolloff » 03 Дек 2007, 13:42

Пак ще кажа че междувременно си купих нова Bosh - за любителите на марката
но и старата стана
:winky:

Предишна

Назад към E34