BMW E34 OBC или т.нар. "големия борд"

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
Мечтае да кара: E30 - M3

Мнение от xela » 09 Май 2007, 22:16

Колеги,

Пишете за 20-ките и за по-големите мотори. Не виждам причина да не стане и за моята.
Също така съм с аларма на която има буквите "BMW" , това значи ли че махам малкия и слагам големия :) ?

Поздрави,
Сашо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 12 Май 2007, 16:36

Колеги ,моля помагайте-колата е 525 tds 95г.Ето какво представлява гнездото.Мъжкият куплунг на досегашният малък борд се намира по средата. Трябва ли ми CODING PLUG или не.Мъжкият куплунг на досегашният малък борд се намира по средата-bord
Последна промяна zvetiko на 12 Юли 2007, 9:30, променена общо 2 пъти

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 E39 M52B20

Мнение от Gemar » 13 Май 2007, 15:05

Куплунга се изважда като го изтеглиш надясно от положението на снимката и дъното на конзолата се изрязва внимателно така, че да влезе големия компютър.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 13 Май 2007, 21:57

Gemar написа:Куплунга се изважда като го изтеглиш надясно от положението на снимката и дъното на конзолата се изрязва внимателно така, че да влезе големия компютър.

Това го разбирам-въпроса ми е това ли е куплунга за големият борд и трябва ли да монтирам нещо допълнително или просто вадя куплунга,избивам дъното и големият борд тръгва?Благодаря предварително за отговора.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 18 Май 2007, 21:17

zvetiko написа:
Gemar написа:Куплунга се изважда като го изтеглиш надясно от положението на снимката и дъното на конзолата се изрязва внимателно така, че да влезе големия компютър.

Това го разбирам-въпроса ми е това ли е куплунга за големият борд и трябва ли да монтирам нещо допълнително или просто вадя куплунга,избивам дъното и големият борд тръгва?Благодаря предварително за отговора.

това е куплонга - така като гледам си имаш всички кабели ;)

внай лесно ще разбереш като сложеш борда

- ако не светне дисплея - значи трябва да си сложеш бушончето отзад под седалката

- ако светне дисплея и изпише РРРР значи ти трябва кодинг плуга

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 18 Май 2007, 21:19

xela написа:Колеги,

Пишете за 20-ките и за по-големите мотори. Не виждам причина да не стане и за моята.
Също така съм с аларма на която има буквите "BMW" , това значи ли че махам малкия и слагам големия :) ?

Поздрави,
Сашо.

и при теб ще стане - въпроса е по по-лесния начин или по по-трудния

слагаш борда и ако не тръгне - четеш стъпките по-горе в темата
;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 18 Май 2007, 22:21

BMW5820iA написа:
zvetiko написа:

това е куплонга - така като гледам си имаш всички кабели ;)

внай лесно ще разбереш като сложеш борда

- ако не светне дисплея - значи трябва да си сложеш бушончето отзад под седалката

- ако светне дисплея и изпише РРРР значи ти трябва кодинг плуга

Благодаря ти. :P

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 11 Юли 2007, 16:55

Вече и TDS-ка има с голям борд :D Моя го подкарах и работи безупречно всичко ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 11 Юли 2007, 17:59

dinozab написа:Вече и TDS-ка има с голям борд :D Моя го подкарах и работи безупречно всичко ;)

Колега,честито. ;)
И аз имам отдавна желание за голям борд.Може ли малко помощ от твоя страна-за какви пари да го търся,как да позная ,че е за TDS и в куплунга който съм дал малко по-нагоре ,ще тръгне ли директно или ще трябва да правя някои от нещата споделени в темата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 11 Юли 2007, 19:25

dinozab написа:Вече и TDS-ка има с голям борд :D Моя го подкарах и работи безупречно всичко ;)

браво , браво .... :yes:

най - после пристигна кодинга ...... :mhihi:

друго си е да я имаш тази глезотийка 8)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

ре

Мнение от slavianko » 11 Юли 2007, 19:56

Абе колеги аз моят го сложих всичко си свети и работи обаче нищо не показва вярно освен температурата. За всички функции ми показва едни стойности дето нямат нищо общо с деиствителноста. Примерно средната скорост също ми я отчита обаче аз не падам под 180 а то ми пише че карам средно с 60км/h и такива. Нещо ще трябват ли настроики или не знам там какво. Между другото колата ми е Е34 М50 В25 а борда съм го взел от Е32 ама не знам къв мотор. Отзад всичко си пасна ама ебати стойностите. Иначе разхода на гориво по борда ми харесва не се качва повече от 14 а тя с толкоз няма да иска да запали дори :mhihi: :mhihi:
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

старши ентусиаст
Аватар

Re: ре

Мнение от zvetiko » 11 Юли 2007, 20:06

slavianko написа:Абе колеги аз моят го сложих всичко си свети и работи обаче нищо не показва вярно освен температурата. За всички функции ми показва едни стойности дето нямат нищо общо с деиствителноста. Примерно средната скорост също ми я отчита обаче аз не падам под 180 а то ми пише че карам средно с 60км/h и такива. Нещо ще трябват ли настроики или не знам там какво. Между другото колата ми е Е34 М50 В25 а борда съм го взел от Е32 ама не знам къв мотор. Отзад всичко си пасна ама ебати стойностите. Иначе разхода на гориво по борда ми харесва не се качва повече от 14 а тя с толкоз няма да иска да запали дори :mhihi: :mhihi:

Колега ,може би отговора се крие във въпроса ,който зададох на dinozab-борда е за дизел ,а не за бензин,от там грешна обработка, на грешни дани.Ако излезе така може и да ти го купя. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Re: ре

Мнение от slavianko » 11 Юли 2007, 21:06

zvetiko написа:
slavianko написа:Абе колеги аз моят го сложих всичко си свети и работи обаче нищо не показва вярно освен температурата. За всички функции ми показва едни стойности дето нямат нищо общо с деиствителноста. Примерно средната скорост също ми я отчита обаче аз не падам под 180 а то ми пише че карам средно с 60км/h и такива. Нещо ще трябват ли настроики или не знам там какво. Между другото колата ми е Е34 М50 В25 а борда съм го взел от Е32 ама не знам къв мотор. Отзад всичко си пасна ама ебати стойностите. Иначе разхода на гориво по борда ми харесва не се качва повече от 14 а тя с толкоз няма да иска да запали дори :mhihi: :mhihi:

Колега ,може би отговора се крие във въпроса ,който зададох на dinozab-борда е за дизел ,а не за бензин,от там грешна обработка, на грешни дани.Ако излезе така може и да ти го купя. ;)
Колега то тогава не би ли трябвало да прави разлика и от мотор с 2л обем и такъв с 4л независимо че и двата са бензинови. Има нещо което пропускам и от там идва разликата. Просто се надявам някой тук да ме светне по въпроса. Иначе имам доста познати с дизелови Е34-ки и ми е най лесно за 5 мин да го сложа и ще знам, но съм сигурен че не е това проблема. Просто можеби трябва да се зададат някакви данни или и аз не знам какво точно. Ама там е проблема че и не знам как :mhihi: :mhihi:
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 11 Юли 2007, 21:25

Колега, дано да успееш да си го настроиш.

А знам ,че има разлика ,защото когато питам за голям борд в автоморгите ,винаги се интересуват дали за бензин или дизел става въпрос. ;)
Така ,че ако искаш пробвай го на дизеларка и виж какво ще стане.

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 12 Юли 2007, 8:09

На дизела става по трудния начин иска кодинг плуг да се слага отзад.Номера му е 65818360999 за модели след 09.1993г. и 65818359376 до 09.1993г.Общо взето кодинг плуг трябва за 518,520,524td,525td,525tds.За всички останали не трябва въпросния чип им е в таблото :idea: Ако объркате номера на чипа естествено че ще показва грешни данни затова трябва да се внимава ката се взима:idea:

ПредишнаСледваща

Назад към E34