Разлика м/у чип тунинг и нагласяне на помпа на ТДС

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Разлика м/у чип тунинг и нагласяне на помпа на ТДС

Мнение от @2bar » 27 Май 2010, 20:28

ivan. написа:Болна тема ми е ама спирам с това:
статичната и динамичната центровка на гнп са обратнопропорционални,за да се избегнат някои диалекти за мотора :!:

и аз си мислех, че разбирам от дизели....ама ти направо ме обърка....от диалекта ли е, или от неще друго, нямам идея.

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 27 Май 2010, 20:29

@2bar написа:
ivan. написа:много си прав и много уважавам мненията ти :yes:
но кой би дал 200лв за вериги:
500 лв за плочка:
100лв за умна дуза;
10 лв за вакуми :
100лв за водна помпа;
на кола служила му верно 200 000 км#
ако всеки би го направил нямаше да има нито една проблемна тема за тоя мотор :!:

е така де, дойдохме си на приказката, че козата си сака....пръч. това е. това, че се продват кинефи за почти без пари, не значи, че не искат грижи, даже напротив - искат и то повече.

ся ако се започне да се гледа постояно маслото, водата, температурата и т.н., на всяка бензиностанция капака отворен, да се хвърли едно око.....заеби....то по - добре мохер, поне от него се очаква.
няма да се наложи никога при поддържана кола :!:
Айде здраве да е :bchug: :bchug: :bchug:
Изображение
by ''kompleksa''

Аватар

Мнение от ivan. » 27 Май 2010, 20:32

presko79 написа:
ivan. написа:Най-доброто впръскване на нафта е при 200 бара
прецизното поддаване в горяща среда и нс няколко такта на работен цикъл ----------се нарича коман рейл.
но не това дава силата на мотора-тдс не случайно е с предкамерно впръскване и абсолутно поддържан е по тих от доста бензини :!:
мощта идва от бустта ,икономията от прецизното поддаване на гориво-общо казано.
тдс-а удължавал струята :roll: ..........е не е ли същото при комън рейл-а няколко впръсквания на такт на цилиндът,не се ли стремят и те да удължат струята ;)
ти поне ме разбираш.............

Не си ме разбрал.Казвам че се удьлжава струята в смисьл че при повече гориво(при много по-повече) ГНП не работи адекватно а рьга нафта гьотери(Габровски диалект),вследствие се получва надналягане в прецизната част на разпрськвача което прокапване и закьсняване на затваряне .Така има черен дим,които е бьрникал по ел управлението знае за какво става реч.Не че пречи,но е вьпрос на индивидуална настроика.Имам клиенти които искат да пуши черно отзад.
Скоро един мои ходил на преглед и там се чудили как дизел задьржа оборотите на празен ход :mhihi:

много правилно те разбирам -повярвай ми :bchug:
п.п тдс-ово гнп съм го докарвал до 600 бар-а на стенд........... ;)
Последна промяна ivan. на 27 Май 2010, 20:44, променена общо 1 път
Изображение
by ''kompleksa''

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 525 tds 94
Мечтае да кара: M5

Мнение от Bogdan_Nikolov » 27 Май 2010, 20:37

а нормолано ли е след като е пуснато пове4е гориво колата по4ти да изкарва пу6ек само на пурва при гас на 100 процента защото не 4е се хвала ама моята пе4ка грам не изкарва дим само като я запала и при много агресивен кик даун а гледам 4е някои коман рейл бая попушват особено мерцовете това на лоша нафта ли се дължи

Аватар

Мнение от ivan. » 27 Май 2010, 20:53

Bogdan_Nikolov написа:а нормолано ли е след като е пуснато пове4е гориво колата по4ти да изкарва пу6ек само на пурва при гас на 100 процента защото не 4е се хвала ама моята пе4ка грам не изкарва дим само като я запала и при много агресивен кик даун а гледам 4е някои коман рейл бая попушват особено мерцовете това на лоша нафта ли се дължи

айде бре :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
by ''kompleksa''

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 27 Май 2010, 22:43

Bogdan_Nikolov написа:
ivan. написа:
Bogdan_Nikolov написа:тдс за времето си е най добрия двигател не слу4айно е вграден на омега и на рандж ровер просто е по скъп за подръжка на една кола която струва от 3000-5000 лв но просто дизела не направен за ръчка за това и някои се оплакват,който иска да кара спортно да си вземе бензинка поне 525 ,4е не виждам много разликата с тоя прехвален м50 осбен 4е гори 16/100 а тдс 10. а да не говорим от към звук кои зву4и по добре и недразне6то.не се заяждам просто тома е моето мнение

2.5 бензин не е по бърз от тдс :!:

колега незнам за твоя тдс но 525 е 192 коня и след 130 км/ч мисла 4е има голчма разлика направо май става един ластик поне при моя след 130 -150 ве4е му става по мъка не6то за 525 бие Q7 3.0 d

Ми явно твоя TDS има грижи :( Щото моя на трета като тръгне от 120 км. че до 170 км. и от там четвърта и т.н. Хем при мен сичко си е сток, даже плочката ми е на фабрични настройки а така също и помпата...

P.S. На майтап преди 2 месеца от към 40 км. в движение с 530- ка на втора полвин кола пред нея на трета равни и пуснахме а горката 520-ка с анус просто беше много назад момчето вика ебати как се стрелнахте... :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 TDS
Мечтае да кара: E31 M60B40

Мнение от naki4a » 02 Юни 2010, 21:04

Peter Angelov написа:Ми явно твоя TDS има грижи :( Щото моя на трета като тръгне от 120 км. че до 170 км. и от там четвърта и т.н. Хем при мен сичко си е сток, даже плочката ми е на фабрични настройки а така също и помпата...

P.S. На майтап преди 2 месеца от към 40 км. в движение с 530- ка на втора полвин кола пред нея на трета равни и пуснахме а горката 520-ка с анус просто беше много назад момчето вика ебати как се стрелнахте... :D

Колега, ти с какви скорости си, може би автоматик :?: 170км. на 3-та :shock:
Мойта на 130км. е в червеното на оборотомера, и я бие "ограничителя" на помпата :roll:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 02 Юни 2010, 22:20

naki4a написа:
Peter Angelov написа:Ми явно твоя TDS има грижи :( Щото моя на трета като тръгне от 120 км. че до 170 км. и от там четвърта и т.н. Хем при мен сичко си е сток, даже плочката ми е на фабрични настройки а така също и помпата...

Колега, ти с какви скорости си, може би автоматик :?: 170км. на 3-та :shock:
Мойта на 130км. е в червеното на оборотомера, и я бие "ограничителя" на помпата :roll:

Ами почти на 100 км. съм на втора :D После трета, не знам но без проблем си и вкарвам трета примерно на 130-140 км. и до към 170 км. и после четвърта скоророст. Ръчни скорости съм колега и никога не съм стигал ограничителя, смисъл аз и рядко правя тея морафети нали все пак е TDS :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Мнение от sa_hellrot » 04 Юни 2010, 9:10

На 3-та със 170 км/ч при тдс - трудна работа ...ама ако си сменял нещо(диф, гуми...и т.н. ) сигурно може....

Аватар

Мнение от ivan. » 04 Юни 2010, 16:33

sa_hellrot написа:На 3-та със 170 км/ч при тдс - трудна работа ...ама ако си сменял нещо(диф, гуми...и т.н. ) сигурно може....

160 КМ/ч =2500 ОБОРОТА;
220КМ/ч-3500-600 ОБОРОТА
Изображение
by ''kompleksa''

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA

Мнение от IAV » 04 Юни 2010, 17:58

ivan. написа:
sa_hellrot написа:На 3-та със 170 км/ч при тдс - трудна работа ...ама ако си сменял нещо(диф, гуми...и т.н. ) сигурно може....

160 КМ/ч =2500 ОБОРОТА;
220КМ/ч-3500-600 ОБОРОТА

100% ИСТИНА !!!!
Моята е по същия начин!
BMW Service Team

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E34 525TDS///E38 728IA
Мечтае да кара: E34 M5

Мнение от mitko525tds » 04 Юни 2010, 18:59

колега това с тая 3-та скорост ама никак не ми се вижда възможно не искам да се заяждам ама такъв тдс няма на 3-та скорост сток тдс-и правят максимум 135 км/ч.мойте уважения ама и да го видя няма да го повярвам погледни си километража нещо е повреден.виж вече 4-та си е силна поне при мен е така де на 4-та правя 190км/ч.
Изображение
Внимание...имам нафта в кръвта ;)

Потребител
Аватар
Кара: BMW E34 525TDS TOURING
Мечтае да кара: BMW E34 540 TOURING

Мнение от icaka_88 » 04 Юни 2010, 19:12

искам да питам нещо вие да не сте с бензинови табла бре хора тва ТДС на 3500-600 оборота да дигне 220 км. требе да е неква совалка най-страшна поне карам ТДС тава ако дигне толкова ще се разпадне бе стегнете се не говорете глупости някой ще ви се смее много.И друго как не ти е преврел чайника. Сори за спама ама си е така вие маи много сънувате ми се струва на мене.
Изображение
само настрани

Бобо Дебелия
Аватар
Кара: E30/E36/E34

Мнение от methanol » 04 Юни 2010, 22:45

:ahah: Абе земе си купя и аз тдс бе 170 на 3-та, без лоши чувства ама това няма как да стане :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA

Мнение от IAV » 05 Юни 2010, 7:33

icaka_88 написа:искам да питам нещо вие да не сте с бензинови табла бре хора тва ТДС на 3500-600 оборота да дигне 220 км. требе да е неква совалка най-страшна поне карам ТДС тава ако дигне толкова ще се разпадне бе стегнете се не говорете глупости някой ще ви се смее много.И друго как не ти е преврел чайника. Сори за спама ама си е така вие маи много сънувате ми се струва на мене.

Пич без лоши чувства обаче ако не си разбрал става въпрос за АВТОМАТИК TDS!!!
Има много сериозна разлика в поведението на автоматика и ръчката!
И това което пише иван и дригия колега грам не е измислица ,и аз имам автоматик даже 2 единия е бензинов другия tds и дизела няма нищо общо-200-3000оборота!
Само ще спомена че предвателното число на диференциала е 2.64!
Който не вярва да заповяда!

Поздрави!
BMW Service Team

ПредишнаСледваща

Назад към E34