искам 525 tds
Модератор: Технически модератори
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Zubcho написа:Не знам, защо спорим изобщо. Седя чудя се и се мая. Не виждам никакъв смисъл да се караме за глупости. Къв мотор бил М50 и къв М51. Момчета от едната страна сме на барикадата караме Е34 и дали дизел или бензин ние сме тук за да си помагаме, а не да се караме като малки деца на мегдана.
Който иска ТДС и го кефи максимално - взема 1 за 3000лв купува чисто нова глава за 3500лв., взема водна помпа нова, почиства радиаторите и кара ТДС без да трепери ще му пукне ли глава или няма. Ще му служи колата верно поне 300 000 км.
Който му се кара на газ взима 520, 525, 530 (дали М30 или М60), 535 или 540 и кара на газ и спора приключва. Няма да мисли за глава, а ще мисли за свещи, лули, бобини, дебитомери и тн. 1200-1500лв е поставянето на ГИ и си свирка.
Мисля да приключваме спора, защото файда няма само ще се нагрубим.
За Славянко -> уважавам твоето мнение и щом е такова приемам го ТДС за теб е дърво. ОК няма проблем.
За Zvetiko и др. М51 фенове -> и вас уважавам много заради натрупаните знания и даваните съвети, което не е малко предивид, че като те видят в сервиза с БМВ и хоп цената тройна на работата. Keep up the good work. Помагате на страшно много хора
Пак повтарям колеги тук сме за да си помагаме, а не да спорим кое е по-добро.
Хайде лека нощ и помнете, че караме едни от последните истински коли. След наще всичко е КЕНЕФ (верно лъскав и с много екстри ама пак е нужник)
Поздрави и аз продължавам да си мечтая за М30б35 или М60Б30 или М62Б40 и е34 пък било то и на газ. Следващата кола ще е някой такъв звяр дай боже.
Аз този спор не го взимам на сериозно-щом са BMW двигатели значи са добри и издържат по над 600-700К километра,жалко ,че всички колеги не смятат така.

Zubcho,аз вече поставям пътя на твоята мечта-като начало купувам едно здраво 520 и го регистрирам,след това купувам едно 540 за около 2000 евро с всички екстри и не го регистрирам ,а разчаствам и прехвърлям-с продажбата на някои части ,за 7-8К лева ще имам невероятна кола с различни финансови предимства.

- His Shadow
- младши ентусиаст
-
ама чакайте малко аз тука в целия спор никъде не се нахвърлям върху М50
мотора че е куче куче е ! но не мисля че М51 е слаб мотор... та аз преди 2 години като бях в Швейцария 525TDS под 400 000км нямаше ! и това бяха читавите екземпляри а с такива по над 500 - 600 000км беше пълно а на вид си бяха читави
ако се улучи на екземпляр на малко км-три не мисля че ще има ядове... ний имахме семейно 524TD купено 1999 година
невероятна кола и е баси катъра няма чупене ! карахме го 7 години ( последните 2 аз )
как ли не съм я настъпвал туй стартове туй пилене няма и няма трошене... абе и аз нз кво пиша точно обаче М51 си е здрав мотор спор няма ! а и се пак скоро ще станат 20 години от конструирането му за времето си е бил невероятен... аз като се върна назад във времето не виждам какво може да се купи с такава пъргавина голям въртящ момент и тъй нататък... досещам се за W124 250TD или 300TD обаче и 2-та са някак си по скупени от М51-то

- kumo82
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525тдс
- Мечтае да кара: 730d
Колеги виждам че надълго и нашироко разисквате темата за покупката на 525БМВ
Та аз искам да попитам колко горе-долу е реалната цена на 525ТДС с почти всички екстри
става въпрос за моята кола
че данъците и са доста високи а и нафтата вече започна да става проблем и може да искам да я сменя?
Колата е с климатроник
2аербега
големия борд
автопилот
ел стъкла и ел огледела
подгр.седалки
идр ся немога да се сетя
а и два чифта лети джанти
ЕЕеЕЕЕЕ немога да кача снимките на джантите иначе едните са 17/225/45
Колко горе долу трябва да и е цената
http://store.picbg.net/pubpic/EB/61/f4c ... 0e814e.jpg

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
kumo82 написа:Колеги виждам че надълго и нашироко разисквате темата за покупката на 525БМВТа аз искам да попитам колко горе-долу е реалната цена на 525ТДС с почти всички екстри
става въпрос за моята кола
че данъците и са доста високи а и нафтата вече започна да става проблем и може да искам да я сменя?
Колата е с климатроник
2аербега
големия борд
автопилот
ел стъкла и ел огледела
подгр.седалки
идр ся немога да се сетя
а и два чифта лети джанти
ЕЕеЕЕЕЕ немога да кача снимките на джантите иначе едните са 17/225/45
Колко горе долу трябва да и е цената
![]()
![]()
http://store.picbg.net/pubpic/EB/61/f4c ... 0e814e.jpg
Ами ако всичко й е перфектно 6500лв и те съветвам да не отстъпваш и лев от тази цена.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- kumo82
- кандидат ентусиаст
-
Мерси много сигурно ще я продавам че и е много висок данъка заради киловатите ако е 74киловата данъка е 29лв а бмв- е 105 и данъка е 173.25лв нямам думи това е безобразие
Няма начин продавам я кои колкото даде 

Значи аз съм имал и двата вида мотори между които възникна спора.И с двата не съм имал никакви проблеми.Сега карам М51 .Какво да ви кажа много ме кефи просто.Значи аз мойта 7-ца я взех на улицата без маистори и кво ли оше не
Вярно направих и едно яко облужване за 1300лв.но сега нямам никави ядове.Взех нов радиатор (попринцип не беше спукан но четох че се сменял на 5-6 години)проверих охладителната система,масла ,филтри ,носачи вътрешни и сега си правя само кефа. 

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
kumo82 написа:Мерси много сигурно ще я продавам че и е много висок данъка заради киловатите ако е 74киловата данъка е 29лв а бмв- е 105 и данъка е 173.25лв нямам думи това е безобразиеНяма начин продавам я кои колкото даде
Не се излагай за някакви 173лв. - в нашата община - Добрич - данъка ми е 231лв.

- kumo82
- кандидат ентусиаст
-
Много пари са си колега не ми се продава щото съм си стегнал всичко по нея ама 200лв за данък са си много и застраховката и е по голяма
А ако я продам ще си купя една 318ТДС и малко данък-28лв по-малка застраховка няма автокаско и пак е БМВ 

колега и с право си го казва Славянко-ако на две годишно БМВ спукаш глава,вервам,че ще сте на едно мнение.Vlados написа:swh_bmw написа:Здравейте,
то темата както винаги стана бензина срещу дизела, за съжеление. Поне темата се руши да извлечем малко инфо от нея.
......
Той колегата си е пуснал темата конкретно за ТДС-а, ама на колегата slavianko плюенето срещу ТДС-ите е основата на всичките му постове. Надали има тема за ТДС и той да не е изходил "компетентното" си мнение в нея.
ТДС-а за мене е много хубав мотор със всичките си недостатъци-повече пари за подръжка,но си заслужава-динамиката е супер и никой в тоя форум не успорва

by ''kompleksa''
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
ivan. написа:колега и с право си го казва Славянко-ако на две годишно БМВ спукаш глава,вервам,че ще сте на едно мнение.
ТДС-а за мене е много хубав мотор със всичките си недостатъци-повече пари за подръжка,но си заслужава-динамиката е супер и никой в тоя форум не успорва
Защо тогава всички не пукат на две годишните си коли главите, то като има да се случва, ще се случи... но не е в това въпроса - като има толкова голяяям опит с ТДС-а, нека го споделя. Кратки словосъчетания от рода "Не си купувай", "Приготви си още 3000 лв." и тем подобни изхвърляния не са споделяне на опит, а си е акане по темите... В крайна сметка, човек отваря тема, за да попита как да си реши даден проблем и последното, което би искал да прочете е някакво злорадство или ако, което няма нищо общо с проблема му. Сигурно не си успял да видиш каква хубава тема беше пуснал за ТДС-те, същия този разбирач, добре че му я изтриха на следващата минута. Иначе и аз не бих си сменил колата с бензинова (още повече пък тази), въпреки недостатъците.
Идеята на всичките ми писания беше, че като не ти харесва нещо, не би трябвало все в него да гледаш. Ако го правиш...
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Vlados написа:ivan. написа:колега и с право си го казва Славянко-ако на две годишно БМВ спукаш глава,вервам,че ще сте на едно мнение.
Защо тогава всички не пукат на две годишните си коли главите, то като има да се случва, ще се случи... но не е в това въпроса - като има толкова голяяям опит с ТДС-а, нека го споделя. Кратки словосъчетания от рода "Не си купувай", "Приготви си още 3000 лв." и тем подобни изхвърляния не са споделяне на опит, а си е акане по темите... В крайна сметка, човек отваря тема, за да попита как да си реши даден проблем и последното, което би искал да прочете е някакво злорадство или ако, което няма нищо общо с проблема му. Сигурно не си успял да видиш каква хубава тема беше пуснал за ТДС-те, същия този разбирач, добре че му я изтриха на следващата минута. Иначе и аз не бих си сменил колата с бензинова (още повече пък тази), въпреки недостатъците.
Идеята на всичките ми писания беше, че като не ти харесва нещо, не би трябвало все в него да гледаш. Ако го правиш...
За мен TDS-са няма никакви недостатъци,но има голями предимства-само това ,че за 10минути можеш да му вдигнеш к.с. до 180 е достатъчно.Единственият недостатък е цената на нафтата ,ако не можеш да я намираш на черно.

А проблема на TDS-са не е в двигателя а в човека ,който го купува.Отива в Германия и си купува кола за 500евро или за 3000лв.в България и после"спука се главата".Е ще се спука-за да ти я дадат на тази цена значи има някаква причина и тя се нарича-700-800К километра.Ама ти нали си мислиш ,че си голям тарикат и богоизбран си казваш-нека глупаците да си купуват скъпи коли,а аз ще я взема тази,хем евтина,хем лъскава,да обаче германеца не е тъп и когато ти дава нещо за без пари знае защо го прави.

- His Shadow
- младши ентусиаст
-
то при всички коли е така
аз като бях в Швейцария за малолитражка имаше 3 броя Hyundai Accent
единия 200 евро другия 500 евро моя го взех за 1400 евро... защо ли избрах него
но г-н джамбаз щеше да вземе тоя за 200 сигурен съм ! външно всичко бяха ОК но от там нататък...

- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
ре
Нещо не ти схванах поста ??? Аз съм втори собственик на тази кола дето е на снимките ми. Първият е мъжът на сестрами. С чиста съвест мога да се похваля че колата ми е уникално запазена и едва ли има по читава Е34-ка.klintan66 написа:Колега Славянко , това "сране " много грубо . То като ти гледам колата ,и в нея май бая са с...и
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
Re: ре
slavianko написа:Нещо не ти схванах поста ??? Аз съм втори собственик на тази кола дето е на снимките ми. Първият е мъжът на сестрами. С чиста съвест мога да се похваля че колата ми е уникално запазена и едва ли има по читава Е34-ка.klintan66 написа:Колега Славянко , това "сране " много грубо . То като ти гледам колата ,и в нея май бая са с...и
Има има ......Айде да ги сравняваме ааааааа