e34 520i - реставрация - човъркане - закърпване на положение
Модератор: Технически модератори
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
- leTransporteur
- младши ентусиаст
-
Re: e34 520i - реставрация - човъркане - закърпване на полож
Преди малко това му казах на змея, загледах се един рейндж, докато ходих да обядвам, ма имаше човек вътре дето ме гледаше лошо че му оглеждам колата и не можах да снимам. Та и неговата боя изглеждаше подобно. Може би излишно се паникьосвам. Не мисля че е толкова зле в крайна сметка. Незнам как до го обясна, просто си личи лек портокалов ефект, пак казвам не мога да преценя доколко е приемлив. Долу в подземния гараж в работата огледах една чисто нова а6-ца комби - еми и при нея като погледнеш под ъгъл отражението на лампите и то е леко на вълнички.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Карай бързо
Стигни 'пръв
Стигни 'пръв
- host
- старши ентусиаст
-
Масово колите са на портокал
тва е нещо нормално , освен ако не са някакви спец поръчки и т.н.
Според мен си помисли да я погледне някой на ТИ с полирането - щото много хора полират ама малко са сериозни - , примерно във форума има платена тема на един специалист ... мисля доста му е високо нивото, ще знае какво да те посъветва.
Иначе има тук в Плд един небезизвестен автобояджийски сервиз до квартал Прослав ... там човека съм чувал, че и водно, и още ръце и водно и пак пръскане и пак водно + полиране = огледало ... ама цените там не са сиромашки, но пък имаше и на последния събор кола/и пръскана от него , едно е46 ...
(смяна на цвят дори)

Според мен си помисли да я погледне някой на ТИ с полирането - щото много хора полират ама малко са сериозни - , примерно във форума има платена тема на един специалист ... мисля доста му е високо нивото, ще знае какво да те посъветва.
Иначе има тук в Плд един небезизвестен автобояджийски сервиз до квартал Прослав ... там човека съм чувал, че и водно, и още ръце и водно и пак пръскане и пак водно + полиране = огледало ... ама цените там не са сиромашки, но пък имаше и на последния събор кола/и пръскана от него , едно е46 ...

Алфа Ромеото за 70 евра също е зверски портокал от завода.
Така си идват, предполагам това е запас за полирания с годините.
Така си идват, предполагам това е запас за полирания с годините.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- host
- старши ентусиаст
-
Просто не си струва да се занимават за перфектен финиш на масови коли, дето трябва да бълват сумати бройки на ден. Даже Крис Харис преди години с разочарование беше показвал, как бялото му М3 е90 е на портокал, хем беше по поръчка и бая екстри и не готов автомобил да е взел ама ...
Не е нормално да има ефект "портокал". Боаджията е слаб. При новите коли е така, ама само при масовите, (хикс 6-ици и други подобни се броят за такива)
В миналото защо не ги издаваха така новите коли, да не би да са забравили как се прави?
В днешно време 95% от всички сервизи(независимо какъв тип) са измекяри и на първо място е да вземат парите. Друг е въпросът, че по-голямата част от тях, дори и да искат, нямат необходимите умения, понеже неща като допълнителни обучения и семинари са табу.
Имам приятел бояджия и съм виждал доста пребоядисани коли при него.
Тази е36-ца(която е на друг мой приятел), я боядисва той.
Моят съвет е да направиш рекламация. Не искам да ти съсипвам ентусиазма, знам, че правиш колата с голям мерак, но очаквай след няколко години набъбване като младежки пъпки от вътре навън. Особено, ако я караш зимата. Тогава ще е още по-скоро.

В днешно време 95% от всички сервизи(независимо какъв тип) са измекяри и на първо място е да вземат парите. Друг е въпросът, че по-голямата част от тях, дори и да искат, нямат необходимите умения, понеже неща като допълнителни обучения и семинари са табу.
Имам приятел бояджия и съм виждал доста пребоядисани коли при него.
Тази е36-ца(която е на друг мой приятел), я боядисва той.
Моят съвет е да направиш рекламация. Не искам да ти съсипвам ентусиазма, знам, че правиш колата с голям мерак, но очаквай след няколко години набъбване като младежки пъпки от вътре навън. Особено, ако я караш зимата. Тогава ще е още по-скоро.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- leTransporteur
- младши ентусиаст
-
Делян, огледало е тази е36 наистина. За моята днес пак не я изкарах , заради снега. Ако иможеш дай контакти на твоя човек, ако е в София да му закарам моята да я погледне само да даде мнение за изпълнението и да каже дали да я пипам или не?
Карай бързо
Стигни 'пръв
Стигни 'пръв
- leTransporteur
- младши ентусиаст
-
Ето няколко снимки на коли от улицата.
Е39 заден калник. Не се вижда добре но бих я определил като моята боя. Просто не е огледално има, като леки неравности. Според мен си е оригналната боя.

Врата задна,според мен пребоядисана. Отражението е по- размазно от калника:

И преден калник, който е на пъпки за които Делян спомена. При мен няма такова нещо:

Едно ауди а6, отново с неравно отражение:

И А класа, която е без коментар. Това за което аз говоря е подобно, но в мноого много по лек вариант.

Е39 заден калник. Не се вижда добре но бих я определил като моята боя. Просто не е огледално има, като леки неравности. Според мен си е оригналната боя.

Врата задна,според мен пребоядисана. Отражението е по- размазно от калника:

И преден калник, който е на пъпки за които Делян спомена. При мен няма такова нещо:

Едно ауди а6, отново с неравно отражение:

И А класа, която е без коментар. Това за което аз говоря е подобно, но в мноого много по лек вариант.

Карай бързо
Стигни 'пръв
Стигни 'пръв
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
При новите коли, метода на нанасяне на боята просто е различен. Като се вгледаш отблизо изглежда портокалов ефект, но цялата кола е така, не само отделни детайли. От далеч не си личи. Където работя в шоурума почти на всяка кола си личи, но на по-тъмните цветове си личи повече, докато най не си личи на тъмно сиво и на червено.
http://www.m3post.com/forums/attachment ... 1196144821
- leTransporteur
- младши ентусиаст
-
А колега, точно затова говоря. Затова искам да я види човек дето разбира, че май май се филмирам и дигам паника съвсем излишно.
PS за Делян. Виж като зуумна твоята снимка така както съм зуумнал на моята кола, какво се получава(отражението на дървото, в смисъл че зуума размазва снимката яко на квадрати). Аз съм си за бой май, че само надух свирката излишно. Извинявам се за което. Май всичко си е наред.

PS за Делян. Виж като зуумна твоята снимка така както съм зуумнал на моята кола, какво се получава(отражението на дървото, в смисъл че зуума размазва снимката яко на квадрати). Аз съм си за бой май, че само надух свирката излишно. Извинявам се за което. Май всичко си е наред.

Карай бързо
Стигни 'пръв
Стигни 'пръв
- 325_TDS
- младши ентусиаст
-
- Кара: 120L/E28
- Мечтае да кара: E24
- Детайли за колата: 05.82 Balticblau metallic
Нещо такова трябва да се получи https://www.youtube.com/watch?v=BgCmrGMhvss https://www.youtube.com/watch?v=TUdnj4CVFmQ
Oo=00=oO Roses are red, violets are blue, I love my bimmer more than you.
leTransporteur написа:Делян, огледало е тази е36 наистина. За моята днес пак не я изкарах , заради снега. Ако иможеш дай контакти на твоя човек, ако е в София да му закарам моята да я погледне само да даде мнение за изпълнението и да каже дали да я пипам или не?
От Варна е...
Относно снимките, не мога да преценя коректно по тях. Но е факт, че "портокал" ефекта е често срещано явление и не е нормално да го има.
И не е никак приятно да дадеш голяма сума пари и ефекта да е такъв.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Доста бояджии минаха през тази тема и никой не изказа "професионално" мнение.
Поразгледай колите по улиците и после се притеснявай за портокала на твоята.
Пак казвам, не съм бояджия, но съм виждал как се заглажда "портокала". Използват се шкурки, понякога доста едри и ако търкащия не е много в час или те мрази, че си му я върнал, може да я изтърка повече, а по ръбовете си е доста зор.
С течение на времето "любителските" бои поизсъхват и се поизпъват
leTransporteur написа:....
Поразгледай колите по улиците и после се притеснявай за портокала на твоята.
Пак казвам, не съм бояджия, но съм виждал как се заглажда "портокала". Използват се шкурки, понякога доста едри и ако търкащия не е много в час или те мрази, че си му я върнал, може да я изтърка повече, а по ръбовете си е доста зор.
С течение на времето "любителските" бои поизсъхват и се поизпъват

- leTransporteur
- младши ентусиаст
-
Няма портокал. Сега съм в служебия сервиз, майсторитр казаха - ти си луд. Добре са ти я направили колата. Видяха други дребни забележки, но като цяло казаха че е супер и че много пари са ми зели 

Карай бързо
Стигни 'пръв
Стигни 'пръв
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Има едно правило, не връщай на готвача супата в заведение, че му е паднал косъм от главата, ще тия върне с малко косъмче от гъз@.
Ако можеш да си върнеш парите
, ако не, здраве да е.
Ако можеш да си върнеш парите