e34 520i - реставрация - човъркане - закърпване на положение

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Re: e34 520i - реставрация - човъркане - закърпване на полож

Мнение от KPETEH » 26 Яну 2017, 15:58

Митко Стоянов написа:По цигански стопове за Е34 със сигурност няма, няколко пъти съм засичал една тъмна 34ка из града, толкова грозно стои, че на моменти ми се приисквало да го ударя отзад :oops:

И с стил 5, ма пръснати с черния спрей и фолио отзад. Всеки град си има такава :mhihi:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 26 Яну 2017, 16:40

Така така бели икристални стопове забравяме, сиромашки стопове също, черните джанти и тех ги оставям в Бургас и така :)

Ходих до сервиза, на пръв поглед колата е уау! Понеже пбаче още не е в готово състояние не мога да я възприема като готова :) Боята ми хареса. Доста даже. Докато са слагали вратите са ужулили ъгъла на едната врата в другата и сега ще трябва да си го оправят. Дясното огледало не е станало добре и също ще го преправят. Забравили са че искам черни прагове и са ги пръснали сини, но ще ги оправят. На места по капака и тавана има прашинки, но ме посъветваха да не ги оправят сега, да си събера колата, защото са сигурни, че докато я събирам ще се появят нови драскотини и забележки и като съм готов да им я закарам да я изчистят от забележки.

Притесниха ме 3 неща:
Отпред калниците се разминават леко с предния капак, но в основата при стклото и вратите линията върви перфектно. Някакви идеи?

Другото, задната броня седи като разкачена. Така седеше и преди. Мислех си че ще се оправи, но уви пак си е така. Гледах преди време в ютуб, някакви руснаци май бяха го оправиха това за 2 минути, но не помня какъв беше проблема. Някакви идеи? В снимките се вижда как седи.

Предната броня също не седи добре и бяга по краищата. Възможно ли е да се напасне хубаво?

Задавам въпросите, тук защото според тях не могат да се фиксират тези неща. А както е я ясно, няма начин да не може. Явно е или голяма игра или има някакъв пиниз.

ТЪРСЯ хубави хромирани лайсни по покрива, защото тези които аз имам са зле и двата комплекта. Търся и декоратвината лайсна на предния джам в добро състояние. Пускам обявата и по фейсбука.

Ето и снимков матрял :)

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Карай бързо
Стигни 'пръв

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 4iko » 26 Яну 2017, 21:06

Бързо го решихме за стоповете. Оригиналното си е оригинално, а "грозно синьо" и оранжево се връзват по условие. И аз съм син, но затова ще се бъзикам друг път. Не му е тук мястото :bchug:

За напасването: при калниците и капака, може проблема да е от капака. При броните - може да е от държачите. Не съм капацитет по темата, гледал съм 2-3 клипчета в тубата.

Жантите със сигурност трябва да ги играеш. При мен става, но при теб след боята стои неестествено. Задължително читави тасове или смяна. Ако ще сменяш, пиши на лс. Имам една идея, но не е за темата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 26 Яну 2017, 21:11

тасове имам, намерих чисто нови неупотребявани от 91г :D , но ме е страх, че ще ги свалят на момента. Ще ги слагам само по специални поводи хаха. Всички дразнещи избелели пласмаски също ще ги мина черно, за да не прават така контраст :yes:

тя затова още не мога да я възприема, щото седи някак никак в момента. полу неестествено :)
Карай бързо
Стигни 'пръв

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 26 Яну 2017, 22:24

Браво колега ! Благородно ти завиждам, аз не можах да събера волята за това :mhihi:
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 26 Яну 2017, 22:58

Предната броня също не седи добре и бяга по краищата. Възможно ли е да се напасне хубаво?

И предната и зданата броня в краищата влизат на едни водачи , от там ти провисва . Трябва да се свали и да се огледа какво представлява оригиналния елемент и какво липсва или е отчупено при теб .Предния капак също подлежи на регулиране ако разбира се са паралелни ръбовете на калниците и не са разкрачени . Незнам кога е боядисвана колата но мисля че бързаш със сглобката . Ако не е печена в камера и трябва поне десетина дена лака да стегне а след поне месец два ще добие истинска здравина и устойчивост .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 26 Яну 2017, 23:47

Знам ги водачите, ама те били фиксирани дет се вика .. и няма много опции за настройка? Иначе не бързам хич. Хората бързат да си зимам колата. 6 дена са минали от боята. Не знам колко са я пекли, но по принцип ако не я бях оставил за доуправяне утре искаха да ми я дават

Карай бързо
Стигни 'пръв

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 27 Яну 2017, 16:07

Тфа с напасването, не си ли го направиш сам, нема кой да ти го направи!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 28 Яну 2017, 16:55

KPETEH написа:Тфа с напасването, не си ли го направиш сам, нема кой да ти го направи!

интересно ми е откъм стъклото, че всичко иглежда перфектно, а откъм фаровете се разминава, да не би калниците примерно да са се изкривили някъде незабележимо и съответно да излизат малко напред ... , а за броните не знам .. нали там уж е фиксирано влиза в тия лайсни/водачи, какво може да се пипа направо не ми е ясно, но вчера се загледах в 2 доста неугледни е34ки, като и на двете и предните и задните калници си бяха съвсем на място, да не кажа перфектни.

Търся заден десен подкалник, че моя беше спукан и май съм го изхвърлил :paranoid:
Карай бързо
Стигни 'пръв

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 29 Яну 2017, 16:29

Колеги, бях при колата луфтовете в предната и задната броня сигурно идват оттам, че не са сложени гумените уплътнения по ръба. На задната броня, го намерих прибрано в багажника, но на предната не го видях. в оем-а не мога да се ориентирам дали е 1 цяло или 2 отделни части, че не си спомням дали въобще ги имаше по колата преди? още няколко неща са хванали крака или са се позагубили, та някой ако има следните части моля да ми пише:

1. уплътнение предна броня.
2. здрави задни подкалници ляв и десен (по спомен всички бяха в багажника, единия заден липсва, а другия е спукан и искам да го сменя).
3. уплътненията на вратата при предното шофьорско стъкло и вътрешното и външното - тези върху, които се поставят хромираните лайсни от двете страни на стъклото(по спомен си бяха на вратата, но са избяагали).
4. шофьорски халоген, оригинал. (бях си намерил чудесен, но къде се в дянал...)
Карай бързо
Стигни 'пръв

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 30 Яну 2017, 8:39

leTransporteur написа:
KPETEH написа:Тфа с напасването, не си ли го направиш сам, нема кой да ти го направи!

интересно ми е откъм стъклото, че всичко иглежда перфектно, а откъм фаровете се разминава, да не би калниците примерно да са се изкривили някъде незабележимо и съответно да излизат малко напред ... , а за броните не знам .. нали там уж е фиксирано влиза в тия лайсни/водачи, какво може да се пипа направо не ми е ясно, но вчера се загледах в 2 доста неугледни е34ки, като и на двете и предните и задните калници си бяха съвсем на място, да не кажа перфектни.

Търся заден десен подкалник, че моя беше спукан и май съм го изхвърлил :paranoid:

За да напаснеш калниците трябва да си играеш с винтовете, да ги развиваш и стягаш всички без последния от към стъклото, да отваряш и затваряш капака, некой да ти държи и тнт. Таа работа отнема време и поне двама души, че да стане. Едва ли са се старали толкова. Сам ще го оправиш, не се коси!
Иначе, толко много лайсни свалих, толко време ги кътках и местих, са вече кой знае къде са... може и да са на боклука! Събирай си там квото имаш и я прибирай таа кола. Лошо е, че има забележки по боята...

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: на Игор колите

Мнение от Mitko_Bs1 » 30 Яну 2017, 13:08

мда .Дано не те одерът и за поправката на ТЕХНИТЕ грешки ,че и тва съм го виждал. :D с напасването малко майстори им се занимава обикновено гледат да те изпратят по-бързичко
Баварец вадя от гараж...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 30 Яну 2017, 14:47

Мерси кретен, разбрах каква е процедурата за напасването и явно ще се прави напролет. За грешките сме се разбрали да си ги оправят. Вратата се боядисва отново. Капаците на огледалата, прашинките и една стечка на задната броня си ги махат. Живи и здрави утре или в други ден я зимам, минавам и каското заплаквам я отдолу и я прибирам в подземен паркинг за 1-2 месеца докато е снега. Там вече какво ще мога какво няма да мога да правя не се знае. Иначе вртатите гледам че добре са ги напаснали, задния капак се затваря с поглед :)

Ps. Това което е належащо да направя е да я пръсна с парафин. Може ли съвет къде се пръска?
Аз си го представям така:
1. От вътрешната страна на калниците и предни и задни.
2. От вътрешната страна на панелите при багажника.
3. Вътрешната страна на вратите и краищата, там където се закрепят гумените уплътнения.
4. Праговете? Но там нямам идея къде се пръска.

С течния парафин, понеже никога не съм пръскал, могат ли да се запушат отводняващите каналчета? Да внимавам :)

Карай бързо
Стигни 'пръв

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 30 Яну 2017, 18:02

С парафина пръскаш навсякъде, където има кухина! Гредите на пода и тези отпред на коша също, не знам как е на Е34, но на 30-ката имат гумени тапи, говоря тези на пода, задните вежди от вътре на багажника също.Праговете на 36-цата пръсках през отворите на щипките за вътрешните лайстни на прага, но пък и дюзата, която ползвах точно влизаше там, не знам дали твоята е с такъв диаметър. Парафина е нещо много важно за запазването на колата, лично аз напръсках дори и пода отдолу, та и вътре в калниците, на старателно измит автомобил разбира се.
only rear wheel drive

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: на Игор колите

Мнение от Mitko_Bs1 » 31 Яну 2017, 2:08

аз скоро си метнах подкалниците на 34ката.Свалих пластмасовите капаци и се молех да нямам ръжда (е имах ама вече е отстранена)..
111.jpg
измивам хубаво до напълно чиста ламарина цялото пространство ,подсушавам ,Чакам малко и мятам с черно шагре 2 3 ръце и става чук
В гаража осветлението е малко дроб и слагам снимките от чуждия форум .Резултата е задоволителен.
222.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Баварец вадя от гараж...

ПредишнаСледваща

Назад към E34