Придърпва и пука при рязко ускорение

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 27 Мар 2008, 14:42

Лелееееееее колега кво са ти правили с колата тия газаджии ???? :shock: :shock: Тоя да не прави москвич на газ бе кви са тия тиксота... Ужас... Мойта плочка хич не изглежда така..Другото което е! Тоя майстор нормален ли е да сложи плочката вътре...Нали ще намали притока на въздух бе... Дебитомера ти и на бензин ще дава грешни стойности...Абе ужас направо....
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е46 320d 2003

Мнение от markovsky » 27 Мар 2008, 20:57

нали! и аз съм съгласен с теб много нескупосана работа и това всичкото е правено в италия. поръчах си бобини един приятел ме свърза с негов приятел който продава авточасти за бмв и той ми обади много добра цена за две бобини около 50лв втора ръка за двете и сега чакам да ми ги прати по куриер и да ги слагам чак след това ще правя гаста защото газаджиято при който ходих ми каза че ще пука ако сега направи газовата а бобините не ги сменя. като направя всичко ще пиша и ще кача пак снимка на новия монтаж

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 27 Мар 2008, 21:54

markovsky написа:нали! и аз съм съгласен с теб много нескупосана работа и това всичкото е правено в италия. поръчах си бобини един приятел ме свърза с негов приятел който продава авточасти за бмв и той ми обади много добра цена за две бобини около 50лв втора ръка за двете и сега чакам да ми ги прати по куриер и да ги слагам чак след това ще правя гаста защото газаджиято при който ходих ми каза че ще пука ако сега направи газовата а бобините не ги сменя. като направя всичко ще пиша и ще кача пак снимка на новия монтаж

А как газаджията ти разбра че 2 от бубините ти не работят !!! :evil: Мисля че няма да може да постави такава диагноза просто така...Плюс това 2 бубини наведнъж да ти сдадът багажа... По принцип още след първата трябва да почне да ти гърми колата...Другото което провери ли си лулите...Все ме навежда на мисълта че може би лулите ти са зле? 2 лули е по вероятно да са напукали от колкото да са спрели да работят 2 бубини едновременно....Провери я тая работа...И да ходиш веднага просто да ти оправят системата...То това е просто смотана работа...Не е възможно да са толко нескопосни тия италианци....
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от markovsky » 27 Мар 2008, 22:26

аз му казъх на газаджията че две от бобините не ми работят защото от скоро имам тази кола но като я взех веднага ходих в бош сервиз на диагностика и там ми казъха че са ми за смяна бобините на 2-ри и на 6-ти цилиндър, защото не че са изгорели ами дават много голяма амплитуда. преди малко говоирих с един познат който също разбира доста от ел и ми каза, че тези големи пикове се дължат на късо съединение между първичната и вторичната намотка в бобината или нещо такова, неразбирам много но той ми каза, че дори е виждал при такъв случай и разцепени на две такива бобини. а за пукането незнам защото колата не върви на газ в момента и така си я взех и затова ходих при газаджия и той каза, че испарителя е за смяна и ще преправи системата. та това е не че невърви с тези бобини но в ниските обороти леко се зачудва но е много по добре от както залепих маншона където е плочката, защо там смучеше възух. преди направо пукаше и на бензин.

Потребител
Аватар

Мнение от markovsky » 27 Мар 2008, 22:35

това ми е старото бмв и с тази газова го взех, но съм нямал никакви проблеми колата си вървеше гореше перфектно и пукаше само ако я палиш на газ студена иначе топла няма проблеми. някой ако разбира от газови нека каже дали е поставена правилно Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 27 Мар 2008, 23:57

Е кво да видиш :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 28 Мар 2008, 2:25

ми газовата на старата ти е много по кадърно поставена от на новата ти кола
ти фактически нямаш плочка в момента а един маркуч дет е забит в тоя маншон
което е адската селяния
зимай да ти сложат една истинска плочка и да ти направят всичко като хората
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 28 Мар 2008, 13:04

Според мен газовата на старата ти кола е много добре направена - харесва ми къде е сложен изпарителя-пътя на газта до мотора е много малък!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 28 Мар 2008, 13:11

И пак нещо не ми харесва...Що плочката е сложена след филтърната кутия а не след дебитомера...Ейййй тия пишман майстори бе....Както и да е ...Оправяй тази с която си сега...Че големи ядове ще ядеш...Почти на 100% съм сигурен че дебитомера ти е заминал... Абе лудница...Вкарали плочката в гофрирания маркуч...Ебати идиотите...
Изображение

Предишна

Назад към E34