Въпрос за 525TDS
Модератор: Технически модератори
73 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
SaSo написа:zvetiko написа:SaSo написа:Не че споря ама ето фабрични данни :
Е34 525ТДС Туринг :
http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/1324.html
Е34 520и Седан :
http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/1290.html
Мисля че нещо 1 секунда не е малко...
Другото което е на 520и също може да се сложи чип... Който няма да му преебе турбината от свръх налягане.. Мойта си е с чип и до са нищо не и е станало... Като си превключа на Супер 100 и можеш да мечтаеш с нагласяния да успееш да постигнеш нещо... Пък колкото и да си нагласяте трибуквените АГРи , ГНПта... А иначе колега незнам ква 525и си карал ама щом ТДС ти се струва адски динамичен мотор... Смятай как са я юркали тая кола преди тебе и колко живот и е останал... 525и М50 мога да ти кажа и 10 чипа и нагласяния да правиш на тоя ТДС няма му видиш и задния номер... А за климатиците... Кво да ти кажа... Нормално е след като имаш със 70 Нм въртящ момент повече да вървиш по-добре на климатик...
525i го бях взел от Швейцария на 120К,на 4 години, за 25К DM от първи собственик със сервизна книжка.
Виждам ,че не познаваш М51-турбото има механичен байпас и с чип не можеш да промениш режима му на работа.Това ,което прави чипа мога да го направя и аз за 10 минути със съответните инструменти.AGR е клапан свързан с определени екологични норми.Към "недостатъците" може и да добавиш ,че колата е с петстепенен автоматик ,но когато я кача до около 170 к.с. и въртящ момент около 320....Между другото не знаех ,че 520i има турбо.Колега ,ти си с чип,ръчна скоростна кутия и колата ти е седан ,затова ти е толкова голямо самочувствието,когато искаш да се състезаваш с кола без чип,автоматична скоростна кутия,комби
Да се оправи времето и може да се пробваме,а ако те мина,вече знам какъв ще е коментара-по-бърза е ,ама пуши.
Като гледам и за 520 има доста теми:
Странно загряване на М50
Проблем с мотора(нали М50 не пукаше глава)![]()
М50B20 Вече не гьрми на газ !!!(какво щастие само)![]()
Работи като трактор
счупих си двигателя и искам да ви питам
Не виждам да съм казал, че 520и има турбо незнам къде си го прочел това... За турбината го казах метафорично отнасяйки се към ТДС-ите.. Верно не съм много запознат с М51... И не искам да се запознавам точно с този мотор на БМВ... Другото което е можем да се пробваме... Нека се оправи времето няма лошо... А темите които ми показваш се сещаш че се получават от страшно ама страшно немърливо отношение спрямо М50 и М20... Които са адски много здрави.. А ТДС си има детски болести колкото и да не искаш да го признаеш... Верно можеш да си пипаш колата... ОК няма лошо... Виждал съм ТДС верно много пуши... Верно като за дизел за годините си върви много... Но просто е много стар дизел.. И е от епохата когато бензиновите мотори бяха просто недостижими за дизеловите... Евала на БМВ че са направили такова нещо... Но честно казано тоя мотор е чуплив и капризен и не издържа много километри... Бил е добър като чисто нов... Знаеш го и незнам как може да го отричаш пред себе си... Другото което е ... С днешните цени на горивата въпреки всичко ми се струва че не е изобщо икономичен... Скъпо гориво... Скъпи консумативи... Ремонт скъп... Накратко нерантабилен мотор...
Колега ,не разбрах ,че говориш метафорично за 520 и турбото-не можеш да знаеш ако имаше дали ще се преебе или не.

- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Нямам какво да кажа повече... Чисто и просто мисълта ми е че вече в ТДС няма далавера... Нафтата е прекалено скъпа и тоя мотор гори доволно много... Това е просто... За съжаление стана така че нафтата е по-скъпа от бензина... Което все още не мога да си го обясня как го правят...
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
SaSo написа:Нямам какво да кажа повече... Чисто и просто мисълта ми е че вече в ТДС няма далавера... Нафтата е прекалено скъпа и тоя мотор гори доволно много... Това е просто... За съжаление стана така че нафтата е по-скъпа от бензина... Което все още не мога да си го обясня как го правят...
Е,тук съм напълно съгласен с теб.Когато я взех нафтата беше почти с 15 ст. под бензина и се надявах да намеря нафта втора ръка

За цените какво се чудиш-това не е държава ,а частна фирма на някои хора.Дизела няма производствена и транспортна причина да е по-скъп от бензина ,но поради употребата му за промишлени цели се харчи повече от бензина и хората просто си вдигат печалбата.Виж какво стана с газта-от миналата година руснаците почнаха да ни я продават на много по-високи цени,но на дребно цената се запази и никой не знае докога,утре може да стане и 1.50.А пък ако може някой да ми обясни защо биодизеа е почти на цената на нафтата-нафтата има висок акциз ,заради замърсяването,но биодизела е екологичночист и трябва да е на цената на газта.
Най-вероятно стратегията им я видяхме преди известно време-цените така бяха нагласени ,че с каквото и да караше ти излизаше еднакво.
- SaSo
- старши ентусиаст
-
zvetiko написа:SaSo написа:Нямам какво да кажа повече... Чисто и просто мисълта ми е че вече в ТДС няма далавера... Нафтата е прекалено скъпа и тоя мотор гори доволно много... Това е просто... За съжаление стана така че нафтата е по-скъпа от бензина... Което все още не мога да си го обясня как го правят...
Е,тук съм напълно съгласен с теб.Когато я взех нафтата беше почти с 15 ст. под бензина и се надявах да намеря нафта втора ръка.Сега е с 10ст. по-скъпа и ако ме питаш каква кола бих си взел в момента,бих предпочел 520i на газ.
![]()
За цените какво се чудиш-това не е държава ,а частна фирма на някои хора.Дизела няма производствена и транспортна причина да е по-скъп от бензина ,но поради употребата му за промишлени цели се харчи повече от бензина и хората просто си вдигат печалбата.Виж какво стана с газта-от миналата година руснаците почнаха да ни я продават на много по-високи цени,но на дребно цената се запази и никой не знае докога,утре може да стане и 1.50.А пък ако може някой да ми обясни защо биодизеа е почти на цената на нафтата-нафтата има висок акциз ,заради замърсяването,но биодизела е екологичночист и трябва да е на цената на газта.
Най-вероятно стратегията им я видяхме преди известно време-цените така бяха нагласени ,че с каквото и да караше ти излизаше еднакво.

От крекинга на нефта нафтата е предпоследното което излиза след мазута... Защо трябва да се вдига цената на гориво което вече е доста по-чисто от при изгаряне... Имат си филтри колите... Незнам какво се опитват да ни стимулират...
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
твойта може да е баракуда ама мойта е БЕБЕ...на 16годиниSaSo написа:zvetiko написа:SaSo написа:Нямам какво да кажа повече... Чисто и просто мисълта ми е че вече в ТДС няма далавера... Нафтата е прекалено скъпа и тоя мотор гори доволно много... Това е просто... За съжаление стана така че нафтата е по-скъпа от бензина... Което все още не мога да си го обясня как го правят...
Е,тук съм напълно съгласен с теб.Когато я взех нафтата беше почти с 15 ст. под бензина и се надявах да намеря нафта втора ръка.Сега е с 10ст. по-скъпа и ако ме питаш каква кола бих си взел в момента,бих предпочел 520i на газ.
![]()
Точно за това ти говорих... Кое е от икономическа гледна точка по-добре... Да не забравяме че караме баракуди на по 15г. приблизително и не смятам че колкото и пари да имам трябва да ги давам за тая кола... Незнам но скоро в Унгария заредихме на малко по ниска цена от тук... А това е Унгария не БГ ... Стандарта е по-висок... В Гърция е по-ефтино също... Абе незнам ама просто тук започнаха да си правят таш.к с нас ... Нагласят си цените как си искат... Вдигат им акцизите... От догодина още по-високи акцизи ни чакат... Абе просто имам чувството че тая държава върви към пълна разруха... Нямам думи...
От крекинга на нефта нафтата е предпоследното което излиза след мазута... Защо трябва да се вдига цената на гориво което вече е доста по-чисто от при изгаряне... Имат си филтри колите... Незнам какво се опитват да ни стимулират...

- SaSo
- старши ентусиаст
-
bmwfena написа:твойта може да е баракуда ама мойта е БЕБЕ...на 16годиниSaSo написа:zvetiko написа:SaSo написа:Нямам какво да кажа повече... Чисто и просто мисълта ми е че вече в ТДС няма далавера... Нафтата е прекалено скъпа и тоя мотор гори доволно много... Това е просто... За съжаление стана така че нафтата е по-скъпа от бензина... Което все още не мога да си го обясня как го правят...
![]()
Точно за това ти говорих... Кое е от икономическа гледна точка по-добре... Да не забравяме че караме баракуди на по 15г. приблизително и не смятам че колкото и пари да имам трябва да ги давам за тая кола... Незнам но скоро в Унгария заредихме на малко по ниска цена от тук... А това е Унгария не БГ ... Стандарта е по-висок... В Гърция е по-ефтино също... Абе незнам ама просто тук започнаха да си правят таш.к с нас ... Нагласят си цените как си искат... Вдигат им акцизите... От догодина още по-високи акцизи ни чакат... Абе просто имам чувството че тая държава върви към пълна разруха... Нямам думи...
От крекинга на нефта нафтата е предпоследното което излиза след мазута... Защо трябва да се вдига цената на гориво което вече е доста по-чисто от при изгаряне... Имат си филтри колите... Незнам какво се опитват да ни стимулират...![]()
![]()
![]()
![]()
и върви на газ и не плющи
и главата и е здрава най важното
М50 е маторя
здрав прав редови и корав
![]()
![]()
![]()
Е че мойта тогава още неродена ве

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Re: Въпрос за 525TDS
mpower_ написа:Здравейте! Моля да ми обясните, какви са признаците за спукана глава на 525TDS. Благодаря!
Усраате напълно темата

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Re: Въпрос за 525TDS
dinozab написа:mpower_ написа:Здравейте! Моля да ми обясните, какви са признаците за спукана глава на 525TDS. Благодаря!
Усраате напълно темата![]()
![]()
Не я усрахме-обяснихме му и след това почнахме да философстваме.

Абе това е -след като караме Е34 фактора пари за гориво е важен за нас.Затова ми е странно като почнат някои колеги да обясняват колко срамно била да се кара на газ.
Ще видиш сега какво ще стане и с газта-щяха да я вдигнат още когато руснаците ни вдигнаха цените ,но тогава излезе случая с многомилионните кражби на Вальо Топлото и щеше да стане революция ,ако бяха пипнали цените на газта и от там на парното-тогава просто компенсираха печалбите си като вдигнаха цените на тока.

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Аз съм на 35 км от Румъния и мисля да прескоча да видя как е нафтицата,ако цената е по добра ще си наема цистерна и хайде на тонажа 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Нещата отиват натам-който е комби като мен слага един бидон от 500 литра и ходи един път месечно до Румъния да зареди. 

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
ба си в България е най скъпо от съседните ни държави с изключение на тулчилята
срамна работа--да зареждаме в Гръцко--кви са тиа цени ве

73 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5