Смяна на маслото на автоматична скоростна кутия.
Модератор: Технически модератори
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
такаааа накрая смениха ми маслото с ново филтърче ...старото беше тъмно но не миришеше ...на 2 та магнита които са на картера имаше малко черно ама не много....и да ви кажа --6.5литра масло си пое кутията--всичкото ми струваше 74лв с филтъра аз хвърлих 80кинта-та нема да се излагам иначе картера го чистеха с спец.обезмаслители..много съм доволен
вече съм спокоен и мога да си карам спокойно 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Айде стига бе.
Най-евтиното масло е по десетина лева литъра.Филтъра е около 40,за труд в София вземат 35лв.Значи около 140лв-без пари да го направят,пак енад 100лв..Би ли споделил как ги изкараха старите 6.5 литра
И защо ей така от любопитство ,не си провериш нивото ,на друго място-все пак при повече масло кутията се прецаква.

- bmwfena
- БМВманиачения
-
човека детоми смени маслото има 3 коли БМВ с авт.кутии Е34ки имена не споменавам само ти казвам че като отвъртяха пробката изтека точно 6.5 литра масло --свалиха картера измиха го перфектно и сиго завиха на ново---филтъра е 32лв и маслото беше към42лв---кутията в момента е перфект как включва само---приказкаzvetiko написа:Айде стига бе.Най-евтиното масло е по десетина лева литъра.Филтъра е около 40,за труд в София вземат 35лв.Значи около 140лв-без пари да го направят,пак енад 100лв..Би ли споделил как ги изкараха старите 6.5 литра
И защо ей така от любопитство ,не си провериш нивото ,на друго място-все пак при повече масло кутията се прецаква.

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
bmwfena написа:човека детоми смени маслото има 3 коли БМВ с авт.кутии Е34ки имена не споменавам само ти казвам че като отвъртяха пробката изтека точно 6.5 литра масло --свалиха картера измиха го перфектно и сиго завиха на ново---филтъра е 32лв и маслото беше към42лв---кутията в момента е перфект как включва само---приказкаzvetiko написа:Айде стига бе.Най-евтиното масло е по десетина лева литъра.Филтъра е около 40,за труд в София вземат 35лв.Значи около 140лв-без пари да го направят,пак енад 100лв..Би ли споделил как ги изкараха старите 6.5 литра
незнамв София как ви центроват ама при мен е така
маслото е 6 лв литъра..за смяна не плащам щото съм БМВманиак а там не им взимат пари
![]()
Абе ,то ще ми излезе по-евтино да идвам да си го сменям в Хасково-и пътя ще ми излезе безплатен и ще мога и да почерпя.

В София марковите масла от неизвестен производител са 10-16лв.,минерално оргинално на BMW -20 лв.,синтетично,жълто на цвят-38лв.,с тия 6лв. ме разби

Два литра е огромна разлика-при едни колеги е 4.5 ,при други 6.5 литра.За мен обяснението е едно-има два вида пет степенни ,автоматични скоростни кутии ,без нивомерна пръчка.

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Колега,както винаги информацията ти е безценна.
Много странно-по VIN-а ,съм с кутия A4S 310R с нивомерна пръчка. Мойта е без нивомерна пръчка.И като гледам конфигурацията на пробките,моята не съвпада с никоя от изобразените.

Много странно-по VIN-а ,съм с кутия A4S 310R с нивомерна пръчка. Мойта е без нивомерна пръчка.И като гледам конфигурацията на пробките,моята не съвпада с никоя от изобразените.

- dinozab
-
-
zvetiko написа:Колега,както винаги информацията ти е безценна.![]()
Странно то тая кутия е четери степенна пък ти гледам че си писал че колата ти е 95г.

- dinozab
-
-
То тези кутии A5S 310Z ги дават за всички модификации на TDS и комби и седан и за всички години
Само до 9.92 отзад имат инициал KP а след тази дата ME незнам на теб що ти излиза такава кутия 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
При мен конфигурацията на пробките от долу е като при A5S 310Z,но имам странична пробка както при A4S 310R.
Ето го и VIN- GC84606.По него излиза модел A4S 310R.Ти твърдиш ,че трябва да е петстепенна и тя е такава,но с различна конфигурация на пробките.

Ето го и VIN- GC84606.По него излиза модел A4S 310R.Ти твърдиш ,че трябва да е петстепенна и тя е такава,но с различна конфигурация на пробките.
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- dinozab
-
-
Колеги открих и номерата на щеката за a5s310z
http://bmwfans.info/original/E34/Lim/52 ... l-24_0633/
Който иска може да си я купи и монтира и така доста по-лесно ще става проверката и доливането на масло на кутията направо през щеката
Монтирала се е тая пущина за много кратко от 9.1990 до 2.1991г. на 520 М50 може и на други модели но на тоя я набарах

http://bmwfans.info/original/E34/Lim/52 ... l-24_0633/
Който иска може да си я купи и монтира и така доста по-лесно ще става проверката и доливането на масло на кутията направо през щеката

Монтирала се е тая пущина за много кратко от 9.1990 до 2.1991г. на 520 М50 може и на други модели но на тоя я набарах

- dinozab
-
-
ivan. написа:И като го сметнеш идва към 20евро,а си е голямо удобство.Пробката е на картера нали
Да на картера е пробката и така като гледам щеката трябва да излезе до патерицата горе

така и така кутията ми е долу-ще пробвам какво ще направя с щеката,като я ка4а ще сравня нивото от пробката отдолу(нивомерната)с тази на щеката и ако трябва ще се корегира.Идеята ми харесва много,направо си е гениална,като съм готов ще пусна резултата с снимки.dinozab написа:ivan. написа:И като го сметнеш идва към 20евро,а си е голямо удобство.Пробката е на картера нали
Да на картера е пробката и така като гледам щеката трябва да излезе до патерицата горе