Възможно ли е АСК на Е34 да издържи над 310-330* NM
Модератор: Технически модератори
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Възможно ли е АСК на Е34 да издържи над 310-330* NM
Митко Стоянов написа:Ще импровизираш като си я правиш сам...В случай, че си плащаш за даден ремонт или суап, то тогава нямаш право да импровизираш, защото всяко допълнително сглобяване и разглобяване струват пари. А в случая аз даже не виждам импровизиране, а експериментиране...което означава, че не е ясен крайния резултат. Никога няма да ти тръгне колата, ако не завиеш правилните части!!!zvetiko написа:В темата става въпрос за импровизация- това е част от удоволствието да имаш стара кола-да разсъждаваш и да я правиш , а не да вземеш частите както са по реалоем-а,защото ако тръгнеш по тоя път трябва задължително възлите ,които купуваш 2-ра или 6-та употреба ,да ги прекараш през един основен ремонт в противен случай не може да се каже ,че си изпипал нещата както трябва,а само си ги закрепил. А най-чистият вариант е да ги вземеш от реалоем-а нови или рециклирани ,ако разбира се не предпочиташ да си идеален и да си вземеш нова кола,която да сменяш на всеки 3 години,което е най-добрият вариант защото дори от Дару съм купувал части на безумни цени,които след много кратко време са се разпадали.
Има и вариант при ,който не салагаш правилните части-а те би трябвало да са определените от фирмата разработила съответната кола,слагаш малко по-различни части или пиваш някои настройки,правиш промени в оргиналният софтуер и колата тръгва много по-добре от оргиналната.Нарича се тунинг и е доста разпространен.

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Големи инженери...520 автомат направили , явно не могат да смятат нещо
95та 96та е имало м52ки , на е36 можаха..не можаха ли и на е34? ама пак евала , оставили са някой друг кабел и за бедните мишоци , тоест нас.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:Големи инженери...520 автомат направили , явно не могат да смятат нещо95та 96та е имало м52ки , на е36 можаха..не можаха ли и на е34? ама пак евала , оставили са някой друг кабел и за бедните мишоци , тоест нас.
Пак са се сетили на 518 да не слагат.

По темата-
Възможно ли е АСК на Е34 да издържи над 310-330* NM
Значи NM вече ги уточнихме-310
Стигаме до хидротрансформатора и фрикционните пакети на кутията.Ако кутията с хидротрансформатора се вземе от кола с двигател чиято мощност е близка до исканата -няма да има проблем.Ако хидротрансформатора е от по-мощен двигател , а кутията от по-слаб ще се изпържат пакетите в кутията защото при една и съща кутия ,но по-мощен двигател се слагат повече и усилени пакети-в този случай не знам дали е възможно промяна на пакетите до необходимите за съответната мощност на двигателя,пък и дали си заслужава.Ако се вземе комплект двигател и хидротрансформатор от по-слаб двигател ще се загуби част от мощноста,но ще се запази живота на кутията.
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-

- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Абе то много лесно изглеждало бре - пипваш малко настройки, ония инженери да го духат...Що не пренастрои М50-то да пали от раз? Щото не е като да режеш салам и да мажеш филии с големия томи...То ако ставаше така...всички щяхме да сме тунингисти и нямаше да има сток коли по улиците. Тея 40 коня от плочката ги пропускай за в бъдеще, че има голяма вероятност някой да се позабавлява на твой гръб, както аз в момента. А на Постмана колата хич не трябваше да я споменаваш, щото там нещата са на световно ниво и няма нищо общо с "тунинга", за който споменаваш. Начина ми може да е скучен, ама колата ми върви, спира и пали от раз...за разлика от твоята...zvetiko написа:Митко Стоянов написа:Ще импровизираш като си я правиш сам...В случай, че си плащаш за даден ремонт или суап, то тогава нямаш право да импровизираш, защото всяко допълнително сглобяване и разглобяване струват пари. А в случая аз даже не виждам импровизиране, а експериментиране...което означава, че не е ясен крайния резултат. Никога няма да ти тръгне колата, ако не завиеш правилните части!!!zvetiko написа:В темата става въпрос за импровизация- това е част от удоволствието да имаш стара кола-да разсъждаваш и да я правиш , а не да вземеш частите както са по реалоем-а,защото ако тръгнеш по тоя път трябва задължително възлите ,които купуваш 2-ра или 6-та употреба ,да ги прекараш през един основен ремонт в противен случай не може да се каже ,че си изпипал нещата както трябва,а само си ги закрепил. А най-чистият вариант е да ги вземеш от реалоем-а нови или рециклирани ,ако разбира се не предпочиташ да си идеален и да си вземеш нова кола,която да сменяш на всеки 3 години,което е най-добрият вариант защото дори от Дару съм купувал части на безумни цени,които след много кратко време са се разпадали.
Има и вариант при ,който не салагаш правилните части-а те би трябвало да са определените от фирмата разработила съответната кола,слагаш малко по-различни части или пиваш някои настройки,правиш промени в оргиналният софтуер и колата тръгва много по-добре от оргиналната.Нарича се тунинг и е доста разпространен.Ако във фирмата производител има 10 кадърни инжинера ,които са измислили дадена кола,извън нея има няколко хиляди,които могат да подобрят сътвореното от тях.
Един прост пример от форума-не казвам,че е измислено тук,но с едно просто мръдване на така наречената плочка на тдс-са добавяш още 40 кончета.Да кажем също това ,което е направил Пощальона на своята кола-далече е от оргиналното, но е достойно за уважение.А твоят начин е прекалено скучен и се чудя какво правиш във форума-тук се споделят нестандартни идеи,докато според теб излиза ,че най-правилният начин е да отидеш в Дару,хвърляш ключовете и след няколко часа или дни си вземаш колата без да се занимаваш с глупости,експерименти, импровизации,ровене в нета и форуми и т.н.
Искам да ти пожелая успех с колата, с мунинга и искрено ще ти стискам палци.

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
На теб май най-голямата ти радост е,че не ми пали колата.
Сигурно за твое най-голямо съжаление това ще се промени след 2-3дни.
Между другото е доста нещастно поведение да се подиграваш,че на някой не му пали колата във форум ,който се основава точно на решаването на подобни проблеми.Вече ти казах ,че засягаш и доста други хора ,които по един или друг начин са ми помагали в решаването на проблема.Също засягаш и хора ,които са с доста по-голям умствен капацитет от твоя и освен да отидат като теб до сервиза и магазина могат доста други неща,но въпреки всичко имат подобен на моя проблем.И разбира се всичко може да се ремонтира,но нещата опират до това дали си заслужава да дадеш 2-3000лв. за да оправиш един М50В20.
Да ама няма части за него- http://ru.bmwfans.info/parts/catalog/E3 ... /518i-M43/
Това ме подведе.
Това недоразумени е творение на някой германец на 20-30 халби бира.
Сигурно докато ускориш ще забравиш за къде си тръгнал. 

Сигурен ли си ?
Да ама няма части за него- http://ru.bmwfans.info/parts/catalog/E3 ... /518i-M43/

Това недоразумени е творение на някой германец на 20-30 халби бира.

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
zvetiko написа:Сигурен ли си ?
Да ама няма части за него- http://ru.bmwfans.info/parts/catalog/E3 ... /518i-M43/Това ме подведе.
![]()
Това недоразумени е творение на някой германец на 20-30 халби бира.Сигурно докато ускориш ще забравиш за къде си тръгнал.
Тва е било от новия отдел създаден в БМВ далечната 95та - "Гавра с общественоста"

- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
Като цяло ми е през оная работа за колата ти! Дали пали или не изобщо не ме интересува. Далеч съм от мисълта да засягам хората, които са ти помогнали по един или друг начин да си подкараш колата. Въпроса е в това, че много философстваш, а хал хабер си нямаш. Тунинг, мунинг, пренастройки на заводската електроника...Айде няма нуждаzvetiko написа:На теб май най-голямата ти радост е,че не ми пали колата.Сигурно за твое най-голямо съжаление това ще се промени след 2-3дни.
Между другото е доста нещастно поведение да се подиграваш,че на някой не му пали колата във форум ,който се основава точно на решаването на подобни проблеми.Вече ти казах ,че засягаш и доста други хора ,които по един или друг начин са ми помагали в решаването на проблема.Също засягаш и хора ,които са с доста по-голям умствен капацитет от твоя и освен да отидат като теб до сервиза и магазина могат доста други неща,но въпреки всичко имат подобен на моя проблем.И разбира се всичко може да се ремонтира,но нещата опират до това дали си заслужава да дадеш 2-3000лв. за да оправиш един М50В20.
Сигурен ли си ?
Да ама няма части за него- http://ru.bmwfans.info/parts/catalog/E3 ... /518i-M43/Това ме подведе.
![]()
Това недоразумени е творение на някой германец на 20-30 халби бира.Сигурно докато ускориш ще забравиш за къде си тръгнал.

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Питай хората ,на които съм помогнал през годините или прочети темите ,които съм написал.
Но си прекалено тъп да ги проумееш и затова пишеш глупости.
Ходи си до сервиза да ти правят колата,стой си в Извън Темата и не се бъркай в неща ,от които се нямаш понятие. 

- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
Абе, бастун грешно изкривен, не те знам на кой си помогнал, ама като те гледам колко си зле и технически неграмотен си представям каква помощ си оказал. Къде си правя колата си е моя работа, и не виждам какво те засяга. Факт е, че не спирам да я развивам, а не стоя зад клавиатурата във форума и да се бия в гърдите колко теми съм пуснал. Не съм останал форума да ми прави колата, че да се възползвам от яките ти теми. Ще те помоля да се въздържаш от думички като "тъп" и прочее по мой адрес, защото се съмнявам да можеш да ми го кажеш в очите!!! А за "Извън темата" се обърка жестоко, ма с тоя мозък като на врабче ти е простено.zvetiko написа:Питай хората ,на които съм помогнал през годините или прочети темите ,които съм написал.Но си прекалено тъп да ги проумееш и затова пишеш глупости.
Ходи си до сервиза да ти правят колата,стой си в Извън Темата и не се бъркай в неща ,от които се нямаш понятие.
Edit: Ще се опитам да навия админите да те наградим с тиквен медал за особено големи заслуги

- coresnet
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '94 525tdsA
Винаги се стига до физически заплахи
So low... 

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
coresnet написа:Винаги се стига до физически заплахиSo low...
Само батки сме тука , не разбра ли ?

::: Основни правила :::
12. Ругатни, груб тон, циничен и вулгарен език са абсолютно недопустими!! Не издавайте ниската си култура! Без лични обиди и нападки, били те косвени или преки. Никакви лични кавги няма да бъдат допускани в темите. Всякакви провокации и опити за подклаждане на спорове или омраза към други лица няма да бъдат толерирани!
Ако сметнете, че даден потребител нарушава правилата на форума или по някакъв начин злепоставя Вашата личност, обърнете се към административния екип. Това е единствения начин да бъде разрешен спорът!!!
12. Ругатни, груб тон, циничен и вулгарен език са абсолютно недопустими!! Не издавайте ниската си култура! Без лични обиди и нападки, били те косвени или преки. Никакви лични кавги няма да бъдат допускани в темите. Всякакви провокации и опити за подклаждане на спорове или омраза към други лица няма да бъдат толерирани!
Ако сметнете, че даден потребител нарушава правилата на форума или по някакъв начин злепоставя Вашата личност, обърнете се към административния екип. Това е единствения начин да бъде разрешен спорът!!!
ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:coresnet написа:Винаги се стига до физически заплахиSo low...
затова оня ден като питах един колега с Е34 М5 защо не пише във форума и ме погледна странно...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
Хаос написа:ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:coresnet написа:Винаги се стига до физически заплахиSo low...
затова оня ден като питах един колега с Е34 М5 защо не пише във форума и ме погледна странно...
Ам щото няма какво да пише ,и като пише , кой да му отговори ? Нямам М5 , кво да му отговоря ? ти пишеш ли в бг,мама ?