Нереално ненормален разход !!!!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Re: Нереално ненормален разход !!!!

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 27 Яну 2012, 12:25

DekeR написа:Не кого, а какво...кредити имам!! А ако тегля още един ...ще трябва себе си да ипотекирам !! :D :mhihi: Но вече съм го решил ;)

Нали са разбрахме , като сбереш някой лев ще ми се обадиш.. има из продава сега разни инжекции , абе варианти има много.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525D 163hp 2001г.

Мнение от DekeR » 27 Яну 2012, 13:02

Аз и затова искам първо да си изчистя старите задължения!! После тегля на ново и си изплащам само ГИ-то, пък и за газ ще има!! Тъй като по принцип в момента, не ходя дори и на работа а са мо уикенда!! А с него, не мисля да слизам ;) Обичам да карам, затова мисля че при мен ще си заслужава :yes: ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 520i vanus 94г.

Мнение от CivilWarrior » 28 Яну 2012, 6:55

И аз си мислех че ще смъкна парите за гориво като сложих ГИ ама "дръжки" :roll: само увеличих километрите.Сега пак давам по толква на седмица ама се возя два пъти повече повече :twisted:
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата

Потребител
Аватар
Кара: e34 520i
Детайли за колата: e34 520i 129k.c 90g.

Мнение от bokoooo » 08 Мар 2012, 16:28

нормално ли е 25/градцко сф. 12/извън. :shock: м20б20 520и газожата е обикновенна???

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 09 Мар 2012, 6:43

Не е норамлно!!! След като Стоян отиде до Пловдив със 740ката ми с 9,5/100, а аз не падам под 10,5-11/100 си направи сметка как карам. В момента газовата на 5ицата е абсолютно нерегулирана(когато сменихме мембраните с колегата biem_w само нагласихме "на ухо" да работи без да тресе), върви чудесно, но харчи около 12 навън и 20 градско. Говорим за М50 В20.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лимузина

Мнение от bat_gosho » 09 Мар 2012, 11:36

Леле какви са тия космически разходи,аз като кажа на някой че ми харчи 17 в града и 10 извън и ме гледат така :shock: Ама си я карам за удоволствие де,не я жаля хич :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 09 Мар 2012, 11:39

А бе колко да са космически, аз правя 8,5 извън града (може и по малко) и 15-16 в София.
И съм с автоматични скорости при това.
Това дали гори една кола си е показател за това колко добре работи мотора.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 09 Мар 2012, 12:51

cod-cdbp написа:А бе колко да са космически, аз правя 8,5 извън града (може и по малко) и 15-16 в София.

И колко добре е конструиран двигателя.Когато двигател от 2000 кубика харчи колкото този от 3500 ,при несъизмерими динамични качества на колата ,значи конструкторите на БМВ са се изложили със съответният модел. ;) Естественно ,че имам в предвид М50. ;)

Полковника
Аватар

Мнение от TheBoss » 09 Мар 2012, 17:14

cod-cdbp написа:А бе колко да са космически, аз правя 8,5 извън града (може и по малко) и 15-16 в София.

Забравяш колко ти тежи крака!!! Сам се убеди оня ден, аз такъв разход на същата кола ще докарам само, ако ме теглят на буксир или гася ДВГ по нанадолнището. Обясни им само колко време светеше АСЦто в лапавицата!!! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 09 Мар 2012, 17:19

TheBoss написа:

Забравяш колко ти тежи крака!!! Сам се убеди оня ден, аз такъв разход на същата кола ще докарам само, ако ме теглят на буксир или гася ДВГ по нанадолнището. Обясни им само колко време светеше АСЦто в лапавицата!!! :mhihi: :mhihi: :mhihi:

И на мен ми светеше, но не толкова.
За разхода е ясно че крака си е от значение иначе няма място за сравнение.

Ама дали не е по яко да имаш шперц на такова време :mrgreen:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 10 Мар 2012, 21:41

Аз не разбирам какво се филмирате... ако за сефте се качвате на тази кола с този мотор и се учудвате - ОК, но иначе... 15-18 градско си е напълно нормален разход за тази кола... НЕ казвам, че е оправдан, а че е нормален за модела...

великият шестак
Аватар
Кара: няколко и киселее

Мнение от Turbo_Ted » 12 Мар 2012, 18:57

Ненко Вранков написа:Аз не разбирам какво се филмирате... ако за сефте се качвате на тази кола с този мотор и се учудвате - ОК, но иначе... 15-18 градско си е напълно нормален разход за тази кола... НЕ казвам, че е оправдан, а че е нормален за модела...

кое е нормално? 18/100 ли? значи върви според думите на 90% от хората във форума колкото избушен 1.3 литров атмосферен дизел на фиат, гори 18/100 и обяснявате че е нормално... стегнете се бе хора... има фактори като износване на мотора и прочие, ама като гледам - доста коли имат нужда от сериозна намеса. как може мойта да не гори 18 :roll:
18/100 не съм имал 2.0 мотор на бмв който да е горил толкова някога! не е като да не съм бил в софия 4 години и да не карам всеки ден в пловдив...
има ламбда сонди, дебитомери и милион други неща по мотора които трябва да им се следи състоянието :winky:
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

Полковника
Аватар

Мнение от TheBoss » 12 Мар 2012, 21:33

А как ще обясниш факта, че на дълго гори 10, а в града 18-20? И това е 520ката. 740 дава 11 навън и 20 в града. Сигурно и двете са гробници според теб. Да де, ама 740 е възстановена преди 3 години. Всичко е ревизирано, а доста неща по нея са нови. И пак в града дава дабъл. Ще ти дам пример, по борда има моментен разход 2 литра/час!!! Нямам идея как в сега в Пловдив(живял съм там преди 20 години и тогава москвето ми даваше 10-12 в града), но в София се минават 6 км за 20 минути. Като светфарите са точно 14!!! Искам да видя как ще дадеш разход 10/100 на този маршрут.
Изображение

великият шестак
Аватар
Кара: няколко и киселее

Мнение от Turbo_Ted » 13 Мар 2012, 11:32

TheBoss написа:А как ще обясниш факта, че на дълго гори 10, а в града 18-20? И това е 520ката. 740 дава 11 навън и 20 в града. Сигурно и двете са гробници според теб. Да де, ама 740 е възстановена преди 3 години. Всичко е ревизирано, а доста неща по нея са нови. И пак в града дава дабъл. Ще ти дам пример, по борда има моментен разход 2 литра/час!!! Нямам идея как в сега в Пловдив(живял съм там преди 20 години и тогава москвето ми даваше 10-12 в града), но в София се минават 6 км за 20 минути. Като светфарите са точно 14!!! Искам да видя как ще дадеш разход 10/100 на този маршрут.

за 40ката е съвсем нормално да гори толкова, ама мен не ми се вярва да накаарам 20ката да гори 18 при квото и да е каране ако е в рамките на разумното. ще ти пиша някой път да я засечем по твоя маршрут като съм в софия - да видиш и да повярваш ;) м50б20 ванос на е34 туринг
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 13 Мар 2012, 11:49

На 40ката 18 градско е неква страшна фантазия , ако некараш основно по цариградско.. А 20ките нема кво да ги коментираме , как всички горят 15 само твойта 11 , ама няма значение! НА газ навита разхода пада , ама става мъка безподобна ,правил съм секви експерименти но под 15 градско в софия и 10 вънка несъм виждал.
По вънка разбирам 140 на магистралата.Градскоото до 5 км преходи. не говоря да карам по големите булеварди на 5та и да спра на 3 светофара .
Щото и ся карам 25цата с гъзов инжекцион , ама я карам студентски - обеля вечер и опала.....дава 13.5 14.Ама 20км булевардно -Цариградско , сливница , в момента който не сменяш повече от 3та предавка разхода бичи 18 20.Тва е голата истина , и не моля те ., не ми излизай че имам нещо за смяна , не и на мен.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

ПредишнаСледваща

Назад към E34