въпрос за авто-диагностика

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 07 Мар 2009, 17:23

Скоро един приятел ще се сдобие с много по-напреднала диагностика и ще прииждате на талази там, обещавам :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 07 Мар 2009, 18:15

///peter написа:Скоро един приятел ще се сдобие с много по-напреднала диагностика и ще прииждате на талази там, обещавам :mhihi:

То въпроса е не само да имаш диагностиката, ами да я споделиш със съфорумците и ако можеш да им помогнеш с решение на проблема.

Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 07 Мар 2009, 18:24

Zubcho написа:
///peter написа:Скоро един приятел ще се сдобие с много по-напреднала диагностика и ще прииждате на талази там, обещавам :mhihi:

То въпроса е не само да имаш диагностиката, ами да я споделиш със съфорумците и ако можеш да им помогнеш с решение на проблема.

Поздрави

Бе той има странно качество, веднъж отишъл колега при него, повече не ходи при други :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 07 Мар 2009, 21:19

///peter написа:
Zubcho написа:

Поздрави

Бе той има странно качество, веднъж отишъл колега при него, повече не ходи при други :D

Кой е този магьосник?
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от skylord » 07 Мар 2009, 21:20

Кое е по-добре ИНПА-та или Карсофт-а? :help: гледам, че са на горе долу еднаква цена... за е34 говорим, защото при по новите модели явно всички работят!

Иначе идеята за взаимопомощ ми допада, тъй като няма смисъл 10 човека да имат 10 еднакви диагностики и в крайна сметка нищо да не работи... така, че дайте да развием тази идея :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 07 Мар 2009, 21:46

skylord написа:Кое е по-добре ИНПА-та или Карсофт-а? :help: гледам, че са на горе долу еднаква цена... за е34 говорим, защото при по новите модели явно всички работят!

Иначе идеята за взаимопомощ ми допада, тъй като няма смисъл 10 човека да имат 10 еднакви диагностики и в крайна сметка нищо да не работи... така, че дайте да развием тази идея :D

Явно ИНПА е по добра, защото дава данни в реално време, а карсофта не дава и в повечето случаи не хваща всички модули.

Но аз не разбирам много. Др. хора са вещи по тези въпроси и те да кажат.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 07 Мар 2009, 23:50

Здравейте,
искам да попитам малко по технически относно тези софтуери, някой знае ли, или да има описание на комуникацията. Информацията на пакетите(протокола). Старт, стоп, чек суми и т.н. Програмирам разни scada системи и по някога ми се налага да приграждам протоколите и на различни контролери. Ако има други колеги които се занимават с подобни неща сигурен съм че може да спретнем нещо което да ни върши работа. Може би някой'и колеги ще ме напсуват за това предложение :) но няма невъзможни неща, лично аз до месец, или два ще съм по свободен и мога да опитам да напиша някаква програмка да видим какво ще изкочи. Но по нет'а ако има някакви описания ще е от голяма полза.
Поздрави

Предишна

Назад към E34