КОЛЕГИ, НЕКА СЕ ОБЕДИНИМ, ЗА РЕШАВАНЕ НА ЛИЧНИТЕ СИ ПРОБЛЕМИ

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Според Вас има ли нужда от взаимопомощ в Е34?

Анкетата свършва на 23 Фев 2009, 15:22

ДА
57
98%
НЕ
0
Няма гласували
Не мога да преценя
1
2%

Общо гласове : 58
старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 19 Фев 2009, 22:36

Колеги, аз също съм твърдо ЗА! Знам, че както аз съм готов да помогна, така утре и на мен ще има кой да помогне, евентуално.
Когато човек я закъса наистина много, е добре да знае, че има приятели които биха му помогнали. Когато сме много, сме силни! С по 5-10 лв нищо не можем да направим сами, но когато дадат 30-40 човека по 10, тогава вече е нещо. За някого това може да са нищо пари, но за някои от нас това са пари които не можем да отделим от смешната си заплата, понеже тя просто не стига :(

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Мнение от \MITETO\ DSB » 19 Фев 2009, 23:07

Тази идея е много добра невярвам на някой да му се свидят 5-10 лева. Колеги не съм виждал толкова прекрасни хора като вас.Чуствам се като сред семеиство когато влезна в подфорум Е34. :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Потребител
Аватар
Кара: 320d

Мнение от LBl » 19 Фев 2009, 23:14

В един момент, ентусиазиран от предложението за фонда, забравих, че съм в Е34 и наистина тук не сме 23000. Но това не променя идеята ми за пример. Имам предвид, че много хора ще отделят по малко средства (които не влияят на бюджета им) за добра кауза. Всеки преценява (според възможностите си) с колко да помогне. 1 лев - като нещо минимално, не исках да издребнявам със стотинки. Идеята е важна.
Успех!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw X3 Е83 М47
Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d

ре

Мнение от saint85 » 20 Фев 2009, 10:12

Найстина колеги идеята за фонд е много добра и аз бих дал по 5-10лв на месец и аз ще пуша по -малко. Особенно съм вдъхновен от идеята за тези збирки за ремонти аз в една друга тема бях пуснал пост мислех да се саберем една неделя у младост да правим някакви неща. Според мен е хубаво да има такива ремонтни дни в месеца които ще се сабираме някаде и които с каквото може да помага и тези пари от фонда да отиват за части........

П.С. Еб*л съм я в кризата един за всички всички за един :) Уникален форум е този да знаете
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 20 Фев 2009, 10:41

колеги,

предлагам първо да оправим машината на колегата (мотора дето пука и не върви...) - да намерим майстор - да го ангажираме да я оправи сериозно - карето кормилното също е важно и опасно - и него да намерим...

... Искам да кажа да съберем средства първо за колегата в нужда и ако схемата проработи, тогава да правим фонда...

... все пак тази тема дойде от темата на колегата за продажбата - нека първо да решим тоз проблем...

Просто предложение.

P.S. В предвид, че съм далече от колегата, аз ще помогна финансово - избора на майстор и набавянета на части ще оставим на съгражданите му... ако сте съгласни, разбира се

Поздрави
Д
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw X3 Е83 М47
Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d

Мнение от saint85 » 20 Фев 2009, 10:56

предлагам първо да оправим машината на колегата

Колега много благодаря за подкрепата обаче не съм само аз така не искам да съм егоист тука едни колеги бяха писали в моята тема единия че има син на 7 месеца и има нещо да се прави по колата, и още един колега дето живее на "фотосинтеза" мисля че те са малко по нуждаещи се
Ако колегите чететат тука да пишат и да изкажет мнение големи ли са им проблемите и тн. утре като отида при Геца ще пиша точно да се знае какво и има по колата
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 306 Hp 600 Nm

Мнение от _FIRMATA_ » 20 Фев 2009, 12:38

saint85 написа:
предлагам първо да оправим машината на колегата

Колега много благодаря за подкрепата обаче не съм само аз така не искам да съм егоист тука

Мисля че колегата е прав! За ГОЛЯМО съжаление не е единичен случай! Всеки си има свойте проблеми, и едва ли можем да помогнем на всички! Аз предлагам, като допълнение на основната цел на темата, всеки да помогне безвъзмезно или поне разсрочено на някой колега с части, материали или труд свързан с ремонта на даден автомобил! Това си е мое мнение и не задължавам никой да се съгласява с него, просто предлагам!
Ма мяза на оригиналдъ бря .... не виждам свински опашки, следователно не е измислено във Враца - следователно никъде по света не може да е измислено

Мойта не се кутира по тия параметри, а със сигурност не е от Враца, значи или има други мушингии или вин таблицити ви са перде кириз

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 20 Фев 2009, 17:21

Може ли и аз... искам и аз да се вклИУчаааа....
ИЗВИНЯВАМ СЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!

Не Ви ли се струва, че нещо се "обозиха" нещата... Знам, че 99% от писалите тука са писали "подгонени" от ентусиазма и първичността с цел без всякакво възнаграждение да помогнат ако могат, но съм сигурен, че по стар Български обичай, ще дойде времето за преоценките.... и много от писалите ще си направят "сметката". Идеята на Иван е "чиста и свята", но живота учи, че бяла гарга не оцелява... Така ще стане и с тази идея. Някой ще му се стори, че е недооценен, друг ще злоупотреби и нещата ще излязат извън рамките на морала. Може би е по-добре да се направи "клуб БМВ Е34 България" с членски внос и т.н. и от този (законен) членски внос да се правят "хубави" неща... но незнам как да го формулирам и дори незнам как да се изразя най-точно, но...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 20 Фев 2009, 18:21

predel написа:Може ли и аз... искам и аз да се вклИУчаааа....
ИЗВИНЯВАМ СЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!

Не Ви ли се струва, че нещо се "обозиха" нещата... Знам, че 99% от писалите тука са писали "подгонени" от ентусиазма и първичността с цел без всякакво възнаграждение да помогнат ако могат, но съм сигурен, че по стар Български обичай, ще дойде времето за преоценките.... и много от писалите ще си направят "сметката". Идеята на Иван е "чиста и свята", но живота учи, че бяла гарга не оцелява... Така ще стане и с тази идея. Някой ще му се стори, че е недооценен, друг ще злоупотреби и нещата ще излязат извън рамките на морала. Може би е по-добре да се направи "клуб БМВ Е34 България" с членски внос и т.н. и от този (законен) членски внос да се правят "хубави" неща... но незнам как да го формулирам и дори незнам как да се изразя най-точно, но...
ПОМОщ И ВЗАИМОПОМОщ В тоя подфорум е имало и ще има с или без тази тема.Ако можеше историята на форума да проговори и покаже настроенията на колеги -единия в беда,а другия помагащи настроенията и на двете страни....... то тази тема нямаше да съществува и ще изгубише смисъл.
Поста си за фонда с култово заглавие го написах като съм сигурен ,че никога няма да стане и за да не губя ДУХА на темата,защото всички- знаем като стане въпрос за пари какво се получава.
Именно този дух ни обединява и почне ли да се конкретизира или поставя в някакви граници -тогава става лошо
Малко ли теми има с заглавие-.''благодаря на колегата......''
Нещо много сантиментален стана тоя форум,а темата ........незнам каква цел има :roll: ,човек,който иска да помогне си помага,а този който не,то нищо не може да го накара
Оптимисти и смело напред-това е.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 20 Фев 2009, 18:45

Колеги идеята с фонда не е лоша. За жалост наистина ще се получи така, че ще има сърдити. На никои тук не му пречи да отдели 5-10 лв месечно за една каса. Мисля, че ще е най добре ако се събират пари, да се отделят за организирането на сбирки на форума (за нощувки и тн.) Така ако сбирката е във Варна, ние от Сф, както и колегите от Петрич, Благоевград, Монтана, Лом и тн. ще знаят, че само трябва да си поемат разходите по пътя и останалото е платено (естествено за тях самите)

Ако се внася по сметка, винаги всеки може да докаже колко е внесъл като покаже платежните си нареждания. Така според мен няма да има караници и т.н. и всеки ще си знае на 12.07 има събор на Е34 във Варна - сипвам си 1 резервоар и си вземам пари за ядене. Нощувката е поета.

Относно ремонтните сбирки, които Явор предложи - аз съм ЗА.
Така поне ще си спестим пари от труд за майстори.

В тази връзка искам да благодаря на NikiNikolov за поставянето на DRL модула в моята кола. Ако бях отишал на жичкаджия щеше да ми вземе поне 40лв. за работата. Ники едно голямо МЕРСИ от мен, за това, че вися 2.5 часа на студа да се занимаваш с моята кола. :bowdown:
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 20 Фев 2009, 18:47

_65536_kb_sec_ написа:Аз пък съм софиянче и мога да правя диагностика и да решавам ел проблеми по колите.
По принцип съм системен администратор и се занимавам с решаване на компютърни проблеми но в момента имам малко повече свободно време
0888 308 414
Стояне за ровене в жици на една е34-ка ,което ти е отнело цял ден -какво би струвало на колегата.
Сериозно те питам

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 20 Фев 2009, 19:56

По темата... Строителен инженер съм ... Дори бяхме колеги с ACEMF във Университета... В момента работя като проектов ръководител към Софстрой АД и правим МОЛ Сердика... Ако мога да помогна на някой винаги съм насреща винаги... Мисля че съм го и показвал и преди това....

тел : 0898 432 907
0894 40 80 24 - Александър
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 21 Фев 2009, 11:41

predel написа: ............................................

Е, аз туй казах, ама с по-деликатни думи... :confused:

мисля, че първо трябва да проверим дали схемата работи въобще и после фондовете... ама това си е мое лично мнение... не настоявам.

Ако болшинството каже "първо ФОНД" - ОК, фонд ;)

Важното е да има инициатива, защото колеги кризата ще ни мъчи поне година :evil: и ако сега повечето сме в затруднение - смятай какво ще е септември... :evil:

Поздрави,
Д
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e34
Мечтае да кара: BMWта
Детайли за колата: хубавелка

Мнение от crazy_d » 21 Фев 2009, 11:58

Идеята за клуба със членски внос сякаш повече ми допада,но каквото и да решите съм готов да се включа ;) ,......а по темата,имам шивашка фирма и едва ли ще съм от полза за нещо,а и като гледам съм доста на страни от тука пишещите но все пак!......

В.Преслав
0888754810-Дидо

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е-34 525i, E-39 520i, E-36 320i

Мнение от miro_mcm » 21 Фев 2009, 12:13

Колеги да споделя и моето мнение по въпроса, темата за помощ е прекрасна и ще я подкрепя с 2 ръце, 2 крака и каквото още друго имам.
Казвам се Мирослав и съм воннослужещ, но смея да твърдя, че мога да съм полезен в най-различни области на колеги изпаднали в нужда - тлф. ми номера ги има в темата за номерата който има нужда да се възползва, ще помогна с каквото мога с най-голямо удоволствие.
А сега за предложението за фонда, да подкрепям го и него и с радост бих дарявал колкото ми позволяват силите(финансовите).
Но с най-голямо удовлетворение останах от идеята за тези ремонтни походи(уикенди) или както там си ги кръстим. Тва ще е велико според мен, няколко маймуни качени в 2,3 BMW-та Е-34 естествено и пътуват към колега който е изпаднал в нужда и 2 дена се ровят по колицата в некой гараж, а отпред домакина врътка пържолки на скара и изтудява бира в огромен бидон, а комшийте слисани гледат колко сме задружни. Ех каква ще сме картинка отстарни само, чак се замечтах, а сега сериозно за това парите от дарения може да се ползват и за тези ремонтни сбирки(като тук естествено се мисли и за спането на бандата от помощници). Идей много дайте да ги реализираме, а не като некой други клавиатурни рейсъри само да се надпреварваме с постове :D
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E34