малко инфо за М50 Б30 Е34

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 06 Окт 2008, 9:47

Zubcho написа::OT:

zvetiko написа:
Zubcho написа:Аве ще си карам дизеляка май. Днес дадох 610лв за части. Сменям всичко по предницата с немски части (Лемфьордер и Сваг) и вече колата ми става непродаваема. Ще я чипосам и ще карам докато се разпадне. После вземам следващото е34 за без пари и го правя пак кола и така :)

След като сложиш чипа,който я прави стартова в ниските обороти,трябва да им кажеш да ти регулират ГНП за да стане мощна и във високите и да не почне да грее двигателя.Промененото количество гориво ,което се командва от чипа е във връзка с ъгъла на впръскване,който не се командва от чипа и се задава ръчно,но ако пък ти е разтегната веригата ,когато се намали ъгъла на впръскване, колата ще спре да пали топла-трябва да се намери нужният баланс между мощност и добър топъл старт. ;)Колега,ти вече толкова неща направи за тази кола,че не си заслужава да я продаваш-сложи и още едни електрически кожени седалки за 500лв. ,пръскалки за фаровете,шпер и повече няма какво да и правиш. ;)

Хах днес турих частите за 610лв на колата и платих 150лв за работа. Имам почти свършили накладки предни и задни + дискове за смяна. Още 500лв. баси , кога ще се видя в пари да купя гуми бе. За седалки кожени не ми се мисли, че само разходи идват с колата. Дано заплатите се вдигнат. Ама като гледам криза ни яде. Цената на петрола пада ( в БГ не) всички са в стагнация. Почвам да си джиткам с градския транспорт и колата вечер и събота и неделя. През седмицата не се живее по тези задръствания. 7 км за 1ч. и 20 мин. ЕБАЛ СЪМ ГО в тролея колата ми харчи 0.75 ст. на сто или равностойността на 1 билет. И за капак онзи ден някой пе*ераст ми е забърсал задницата и на ръба на бронята издраскано. Според мен трябва да вдигнат цените на глобите не на данъците и горивото. Да им *ба майките писна ми в тая застреляна държава.

Еми колега тея работи на всички Е34-ки ги има. И аз сега точно през същата процедура минавам - дискове отпред и отзад, накладки отпред и отзад , носачи-горни , биалети отпред и отзад. Може и друго да изкочи. Ами към 4 цифрена сума отива :(. Искат ми 120лв за работа - само за смяна на дискове предни и задни + накладките. Струва ми се доста !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 06 Окт 2008, 15:34

\MITETO\ DSB написа:
stambo_81dg написа:
BMWm5 написа:
Zubcho написа:Аве ще си карам дизеляка май. Днес дадох 610лв за части. Сменям всичко по предницата с немски части (Лемфьордер и Сваг) и вече колата ми става непродаваема. Ще я чипосам и ще карам докато се разпадне. После вземам следващото е34 за без пари и го правя пак кола и така :)

ТДСа е перф автомобил има доста пове4е предимства от 3.5 .. и преди ти казах големия матор не става за ежеднеф.. става само за 4е6ене на краста... или както аз смятам е за по4ит и уважение не може да го търкаля6 секи ден и да го товари6 .. камоли пак да го върти6 на пета ... силата му е да върви на пред с тежката си муцуна :mhihi: тря да ти прата снимки да види6 за кво става съпрос :mhihi:

от към разход 3.5 е на кантар с тдс-а ;) те тдс-те градско харчат по 10-15 нафта :shock: 535 харчи 15 при нормално каране :idea: а ако е на газ бие в разхода тдс-а нафтата е 2.30лв
а за вървене и издържливост няма да коментираме изобщо :idea:

та тдс-а изобщо немога да се съглася че е перфектен автомобил с повече предимства пред 535 ако искаш перфектен автомобил за ежедневие взимаш си нещо наистина икономично с ефтина поддръжка и си свиркаш

+ това тдс ее наи капризния двигател бих казал на БМВ помпи,умни дюзи,демфери,маховици,гнп,загряване,турбини ,глави и тн и тн. всевъзможни бъгове дето и да ти харчи малко като ти се сговняса и ти излиза през носа ;)
Колега ако ТДС а ми гори 15 нафта одавна да съм го изхвърлил :mhihi: това как го измисли

ами измислям си ги еи така като яма кво да правя ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible

Мнение от Djelebov » 10 Окт 2008, 18:48

Pavlinius написа:
Zubcho написа::OT:

zvetiko написа:

След като сложиш чипа,който я прави стартова в ниските обороти,трябва да им кажеш да ти регулират ГНП за да стане мощна и във високите и да не почне да грее двигателя.Промененото количество гориво ,което се командва от чипа е във връзка с ъгъла на впръскване,който не се командва от чипа и се задава ръчно,но ако пък ти е разтегната веригата ,когато се намали ъгъла на впръскване, колата ще спре да пали топла-трябва да се намери нужният баланс между мощност и добър топъл старт. ;)Колега,ти вече толкова неща направи за тази кола,че не си заслужава да я продаваш-сложи и още едни електрически кожени седалки за 500лв. ,пръскалки за фаровете,шпер и повече няма какво да и правиш. ;)

Хах днес турих частите за 610лв на колата и платих 150лв за работа. Имам почти свършили накладки предни и задни + дискове за смяна. Още 500лв. баси , кога ще се видя в пари да купя гуми бе. За седалки кожени не ми се мисли, че само разходи идват с колата. Дано заплатите се вдигнат. Ама като гледам криза ни яде. Цената на петрола пада ( в БГ не) всички са в стагнация. Почвам да си джиткам с градския транспорт и колата вечер и събота и неделя. През седмицата не се живее по тези задръствания. 7 км за 1ч. и 20 мин. ЕБАЛ СЪМ ГО в тролея колата ми харчи 0.75 ст. на сто или равностойността на 1 билет. И за капак онзи ден някой пе*ераст ми е забърсал задницата и на ръба на бронята издраскано. Според мен трябва да вдигнат цените на глобите не на данъците и горивото. Да им *ба майките писна ми в тая застреляна държава.

Еми колега тея работи на всички Е34-ки ги има. И аз сега точно през същата процедура минавам - дискове отпред и отзад, накладки отпред и отзад , носачи-горни , биалети отпред и отзад. Може и друго да изкочи. Ами към 4 цифрена сума отива :(. Искат ми 120лв за работа - само за смяна на дискове предни и задни + накладките. Струва ми се доста !

Качваш колата на крик, сменяш си частите и после 40л. V Power Racing :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 10 Окт 2008, 21:53

темата май се отклони
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Предишна

Назад към E34