Предница- проблем- причината, истинската

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 14 Авг 2008, 20:59

ОК, това са втулките, но къде се намират- това носач ли е, щанга ли е? Трябва да мога да го обясня къде по ходовата част се намират. И така, като гледам, трябва да търся аналог от Е 32, а не от Е 38, както ми бяха казали.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 14 Авг 2008, 23:58

Това са тампоните на задния (крив) носач и е по добре да са от Е32 750 (по-подсилени са)

оптимист-неверник
Аватар

Мнение от ktv » 17 Авг 2008, 12:32

Дайте некви размери на гумените тампони на този носач, че не съм сигурем дали са заменими моите с тия от 750 на Е 32. В риал оем ми се виждат еднакви, ама няма размери :(

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 18 Авг 2008, 20:50

ktv написа:Дайте некви размери на гумените тампони на този носач, че не съм сигурем дали са заменими моите с тия от 750 на Е 32. В риал оем ми се виждат еднакви, ама няма размери :(

Не се притеснявай,не една и две 34-ки сме направили така,на 100% стават

Всичко това е благодарение на г-н Пенчев :bowdown: :bowdown: :bowdown:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=31922

оптимист-неверник
Аватар

Мнение от ktv » 19 Авг 2008, 19:18

Днес бях в един известен сервиз и се "поразходихме" с приемчика по нашите "хубави" варненски улици, където му демонстрирах доста добре какво се случва с предницата. Оказа се след проверка и в сервиза централна / КУРмилна/ :mhihi: щанга и въпросните тампони. Повече притеснения нямам относно причината за тресенето. Притесненията ми вече са за цената на ремонта :mhihi:
Последна промяна ktv на 01 Сеп 2008, 21:55, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kisshunter » 20 Авг 2008, 19:33

щанга-176лв без отстъпка

оптимист-неверник
Аватар

Мнение от ktv » 01 Сеп 2008, 21:54

Нека не ми се сърдят от един реномиран сервиз, но диагонстиката им малко се размина с действителността. Сигурни бяха в централна курмилна щанга и според тях първо трябваше да се смени тя, за да се разбере какво е положението с тампоните на задните носачи. Оказа се, че са разбити въпросните тампони и на единя носач болта- левия, а щангата е без никакви хлабини и луфтове. Смених и нея, щото не можех да я върна, и сега имам една нелоша щанга за продан. Понабутах се, но и си направих и някои изводи. Имах искреното намерение да отида и да платя за диагностиката, щот пари не ми взеха, но при това положение реших да пасувам. Сега, след като сложих тампони от седмица, колата е стабилна и непоклатима.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drmirchev » 02 Сеп 2008, 0:38

Те в нашия регион май така диагностицират повечето севизи, ако не са ти познати или роднини по добре не влизай при тях.Аз така знаех преди време на моята къде и е проблема и отивам в един сервиз д го сменя ама си викам я да ги видя колко разбират и нищо не им казвам и са прая на тъп дето хабер си няма от коли.... ей казвам ти като почнаха за малко да се вържа цялата кола искаха да сменят направо ама и аз им играя по гайдата и се прая на надъхан :mhihi: после им викам "ей обадиха ми се трябва да бягам после ще дойда да ги сменя всичките работи запазете ми час " и си тръгнах и колко съм го разправял това и съм се смял... ако ме питате що отидох там, ми просто в сервиза дето са мойте хора всичко заето за 3 часа на пред пък аз нямах търпение и си викам колко може да е зле съседния сервиз..... :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 02 Сеп 2008, 10:26

Как от тампони ще ти вибрира волана при спиране ??? Аз имам такава вибрация, обаче в момента имам и една крива гума отпред, та не съм сигурен дали не е от нея. Преди няколко месеца съм сменял и тампоните и централната щанга. Предната централна кормилна щанга издържа 1 година, а уж беше германска. Сега си поръчах щанга от американския ибей и ми е интересно колко ще издържи. За тампоните на кривите носачи има няколко вида, аз тогава като търсих за мен сравних на почти всички модели Е34 и Е32 и бях писал, кои според мен са най-хубави, но незнам в коя тема ми е поста. Аз си взех от тях и наистина при спиране няма никакво мърдане на предницата.
Изображение

оптимист-неверник
Аватар

Мнение от ktv » 02 Сеп 2008, 10:58

Pavlinius написа:Как от тампони ще ти вибрира волана при спиране ??? Аз имам такава вибрация, обаче в момента имам и една крива гума отпред, та не съм сигурен дали не е от нея. Преди няколко месеца съм сменял и тампоните и централната щанга. Предната централна кормилна щанга издържа 1 година, а уж беше германска. Сега си поръчах щанга от американския ибей и ми е интересно колко ще издържи. За тампоните на кривите носачи има няколко вида, аз тогава като търсих за мен сравних на почти всички модели Е34 и Е32 и бях писал, кои според мен са най-хубави, но незнам в коя тема ми е поста. Аз си взех от тях и наистина при спиране няма никакво мърдане на предницата.

При теб ще да е от джантата. А иначе вибрациите при мен се бяха "изродили" и се получаваха като при скорост 80 км/ч мина през неравност- направо ще изхвърча от пътя. Колата се оправяше като намаля на 40. Сега всичко е ОК.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 02 Сеп 2008, 11:02

Мойта централна кормилна щанга съм сменил декември 2003 година и няма "мъц" няма "пук" - Лемфьордер от някакъв неизвестен магазин тогава ,сега може и да го няма вече ...

Георги Пенчев
Изображение

оптимист-неверник
Аватар

Мнение от ktv » 02 Сеп 2008, 11:08

Моята, и новата и старата са такива. Даже и тампоните са ми Лемфьордер, от зелените с номер 706 накрая.

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 03 Сеп 2008, 11:41

ktv написа:При теб ще да е от джантата. А иначе вибрациите при мен се бяха "изродили" и се получаваха като при скорост 80 км/ч мина през неравност- направо ще изхвърча от пътя. Колата се оправяше като намаля на 40. Сега всичко е ОК.

Аз джантата я оправих и я сложих все пак на задна гума. Ама предната гума се беше изкривила при изкривяването на джантата и ги смених вчера 2-те предни гуми и сега май нямам проблем при спирането. Поне доколкото успях да усетя по Цариградско.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 03 Сеп 2008, 11:59

Pavlinius написа:Как от тампони ще ти вибрира волана при спиране ???

Ако са омекнали или още по-лошото скъсани,както германците ги наричат гумени лагери, как няма да вибрира-нали това е един от носачите ,които държат колелото.
Жалко ,че колегата не ни послуша и са го одрали с ненужни пари.

Колега ktv ,не знам дали си гледал какво са правили в сервиза,но е много важно преди затягането на винтовете на носачите,колелетата да са стъпили-в противен случай в доста скоро време гумените лагери ще се скъсат отново,защото ще са под напрежение в нормално положение.Ако имаш някакви съмнения,корегирай начина им на монтаж. ;)

Аватар

.

Мнение от nikolloff » 05 Сеп 2008, 15:04

Брат я кажи в кой сервиз да не ходя на диагностика,че и аз имам подобни проблеми
Ако искаш на лична,че да не правим лоша реклама
:)

ПредишнаСледваща

Назад към E34