GAZ t.e AGU
Модератор: Технически модератори
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Не мисля, че има нещо лошо в това да искам хубав и надежден автомобил който да ми предложи невероятна возия, но да не ми допада факта че трябва да спивам по 30лв. за да мина 100км... Това че газта си оказва влияние е така, но все пак караме коли на по 15 години... надявам се да мога да си позволя друго по-ново БМВ в близкото бъдеще, така че не правя сметки от сорта на "с колко газта скъсява живота на мотора"... Не мисля да го карам още 10 години... то и оувърклока скъсява живота на PC компонентите ама всички маняци ги клокват здраво (и аз включително)
А това че който нямал пари за гориво, да не си купува БМВ.... незнам ама малко необмислено ми се струва. Не става въпрос за това какво имаш и колко имаш. Всеки гледа да му е по-изгодно по един или друг начин. Хората си купуват чисто нови джипове Х5, Q7 дизели разни по 3000 кубика... защо? защото вървят повече от бензиновите или щото моторите им работят по-безшумно? ... Така че на който не му е проблем цената на горивото да си кара на бензин...
Няма смисъл от тези спорове тука!

леле ко стана копеле ко стана.секи мисли как да му излезе по танко защо да давам по 2лв като мога да давам по 1 а нз гаста скапвала м ше сложа и ще ви кажа ами си мисля че с моито каране ще ми е добре.и без тва вече ме е страх да карам над 120 че зеха книйките на половината ми приятели за превишена скорост и актове им напраиха за по 150 лв 4е и то4ки таказа затягат положението че да карам с 100 -120 ама аз и толкова си карам де тайче газовото трябва да сварши работа вие представяте ли си с 12-13лв да минавам 100км а баси кефа 

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
имаш едно пиене от мен за тоа постdj_ennsy_1 написа:Не мисля, че има нещо лошо в това да искам хубав и надежден автомобил който да ми предложи невероятна возия, но да не ми допада факта че трябва да спивам по 30лв. за да мина 100км... Това че газта си оказва влияние е така, но все пак караме коли на по 15 години... надявам се да мога да си позволя друго по-ново БМВ в близкото бъдеще, така че не правя сметки от сорта на "с колко газта скъсява живота на мотора"... Не мисля да го карам още 10 години... то и оувърклока скъсява живота на PC компонентите ама всички маняци ги клокват здраво (и аз включително)А това че който нямал пари за гориво, да не си купува БМВ.... незнам ама малко необмислено ми се струва. Не става въпрос за това какво имаш и колко имаш. Всеки гледа да му е по-изгодно по един или друг начин. Хората си купуват чисто нови джипове Х5, Q7 дизели разни по 3000 кубика... защо? защото вървят повече от бензиновите или щото моторите им работят по-безшумно? ... Така че на който не му е проблем цената на горивото да си кара на бензин...

- bmwfena
- БМВманиачения
-
за лозунга БЕНЗИНА Е ЗА ПАЛЕНЕ НЕ ЗА КАРАНЕddevels написа:30%,30% на 100лв са 30 лв щто да не ги изпием примерно@

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
pepo_520i написа:Сравняваме твоя и моя разход:
16/100
11,5/100
Първата разлика е тук - 4,5 литра.
Така, предполагам, че твоята АГУ е 50л, пълни се при цена на газта 1.10 за 55 лева, нали така.
Слагам в моят резервоар 50 литра, за цената от 2.10, това е 105 лева.
Ти минаваш 300 км с 48 литра газ.
Аз минавам 400 км с 46 литра бензин.
След това правим една сметка, ето така 1,10лв х 48 литра = 52.80 лв.
2,10лв Х 46 литра = 96,60 лв.
Така, усети ли къде идва разликата? Тук ти имаш преднина от 43,8 лв., но 300км - 400км.
Ако искаш да направим друго, да спрем сметките на по 300 км за двамата. Ти с алтернативно гориво, аз с бензин.
Или става,
Аз минавам 300 км с 34,50 литра, което в левове е = 72,45
Ти минаваш 300 км с 50,50 литра, което в левове е = 55,55
РАЗЛИКА 16,9 лева, в твоя полза.
Тук трупаме амортизацията и честата смяна на филтри и свещи и какво стана? Минимална преднина на газта пред бензина, но при този разход, който ти си задал. За моя гарантирам с двете си ръце.
------------------------------------------------------------------------------
Така, и тъй като си почнал със сметките колега ще ти задам един въпрос от морето до София и обратно,което разстояние е 1000 км с колко бензинец ще отидеш ?
Защото аз отивам и се връщам със 100 литра ГАЗ, което е около 109 лв. И като се има в предвид ,че аз моета е карам все на дълго и за година си въртя 40 000 км , сам си направи сметката дали съм е избил газовата или не...СМенял съм свещи преди 30 000 км и филтъра си го сменям на всяка смяна -на около 10 000 км. Друго не съм пипал по газовата с изключение на едното уплътнение ,което играе ролята на кихалка и е сложено на колекторните тръби и което е с цена от 10 лв.
Иначе в града разхода на Газ под 15-17 няма ,но и на бензин под 13 не знам някой да има ....
Аз съм правил изчисления при цена на бензина от 2.10 лв. и цена на ГАЗ-1.09 ЛВ.за литър и в момента ми идва с около 38% по-тънко да карам на ГАЗ. Или казано по-просто на всеки 100 км аз давам с 38% по-малко пари от теб ..Така,че сам си направи извода ...
И в заключение ще обобщя :
За градско -на бензин , за извънградско -на ГАЗ !
- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
айде и аз да ви направя една сметка : една моя приятелка кара нисан микра - гори и 6.3л бензин Х 2.10 = 13,23 лв на 100км
мойто кораб да кажем че гори 12 газ (гори по-малко) но така го смятам 12 Х 1.09 = 13,08
правете си сметката кое е по-икономично гориво и къде ги намирате тия 4 литра разлика при бензина и газта
пък и да ви кажа.... пука ми дали ще ми се скапе моторя
ако не се скапе - добре
ако се скапе (което не ми се вярва) - ще отворя работа на някой да ми намери М30Б35 и пак ще го карам на ГАЗ... пък бледо ми пука кой кво си мисли.... кат стане бензина по 20 стинки тогаа ще го подкарам на бенз пак
бутилката ми е в багажника и събира 27 литра, точно до баскасата ми е и не ми заема място
пък БМВ имат багажници - не са като микрите
я се стегнете и мислете трезво - като имате свободни пари да си карате колите на бенз... живи и здрави - предпочитам парите да ги дам за нещо, което ще ми донесе приходи
защо да отивам от т.А до т.Б за 20 кинта, като мога да отида за 10
пък вие си карайте на бенз
КАКТО КАЗА ФЕНА : БЕНЗИНА Е ЗА ПАЛЕНЕ, НЕ ЗА КАРАНЕ
мойто кораб да кажем че гори 12 газ (гори по-малко) но така го смятам 12 Х 1.09 = 13,08

КАКТО КАЗА ФЕНА : БЕНЗИНА Е ЗА ПАЛЕНЕ, НЕ ЗА КАРАНЕ

- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
атоматик написа:Аз мисля, че БМВ не се срамуват от газта. Защо тогава има 518 G ?
Точно за тези дето искат да карат БМВ на цената на спанака. Нищо против ЗАВОДСКАТА газ.
- Nasic
- Манчестър Юнайтед Фен
-
- Местоположение: София Местожителство: Sir Matt Busby Way, Old Trafford, Manchester M16 0RA
- Кара: E39 525d с много кончета
- Мечтае да кара: GT5
- Детайли за колата: Е39
Кво ти пука за двигателя, щял да се скапе, аз да не съм чакал 14г. за тази кола както едно време за Ладите ?Няма да я кара дъщеря ми.Като се счупи next 520 и готово 

| 89' E34 520i |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |
pepo_520i написа:
Абе от луната не падам, и сметката ми е направена отлично. Да го кажа директно, като нямаш пари да поддържаш най-малко горенето на БМВ, не си го купувай, иначе да почнеш да ме убеждаваш как една кола, създадена на бензин работи по-добре на нещо друго е все едно да ми кажеш, че една 7-ца ще се прероди за газ. Така е. Като ти се счупи някоя част, не търсиш, предполагам да пише Made in Turkey. Търсиш оригиналната. Така че, карай си колата на газ и недей се сравнява с бензините.
Абе да не се окаже, че даваме еднакви пари за поддръжка, ама аз карам със 70% повече от теб, а

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Pavlinius написа:pepo_520i написа:Кат падне акциза ще си взема М5 или 540 и пак ще е на газ. Даже днеска се влюбих в едно М5 в германския ибей с ГИ, изглеждаше супер.
ти не къртиш а направо рушиш
честно казано точно М5 няма да ми е всекидневната кола за да я слагам на газ
иначе няма лошо ако съм толкова богат че да ми е евридейка ще и забия газ като стой та гледай