Искам 535 или 540
Модератор: Технически модератори
52 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Другия вариянт е приключенския - твоята кола (хем си я познаваш добре) + нов двигател. 3.5-ца от Е32 да търсиш например (случайно знам къде има
), но след това ще е трудно и скъпо монтирането. Трябва си друг диф, препоръчително други спирачки и окачване. Пак мисля, че е по-изгодно, отколкото нова кола. Ако търсиш частите втора ръка не ми се вярва да стъпи на повече от 2-3000 лева. Съответно трябва ти и механик на щат, а също и 20 тонен кран, който да вдига 3.5-цата 

BMW only!
Вариант да си платя акциза няма. Нямам толкова пари и никога няма да си го простя това, че ги ХВЪРЛЯМ НА ВЯТЪРА !!!
Ако ще слагам друг двигател на 520-ката той ще е макс М50Б25 , щото нагоре трябва да се сменя половината кола, а не смятам че колата ми заслужава това. Ако беше с големия борд, темпомат , шибидах и т.н. може би щях да се замисля.
Така като съм си мислил май ще си седна на гъза и ще изчакам поне до другата пролет като се надявам да се чуе нещо за махане на акциза. Хем идва зима, където даже и на 520-ката й идват в повечко кончетата. Хаха спомням си миналата година как и на 3-та въртях гуми, а с тоя щпер малко да се отплесна и съм в канафката
.
Другото, за което си мисля от време на време е наистина една 535-ца или 540-ка като да я регистрирам в КАТ след смяна на мотора с този от 520-ката. Тоест слагам двулитровия мотор само колкото да я регистрирам. Ще отиде едно 1000-1500лв в смяна на мотори, но в сравнение с другите варианти този ако стане е най-добър, щото след регистрацията си имаш една напълно заводска 540-ка или 535 без преправяния.
Ако ще слагам друг двигател на 520-ката той ще е макс М50Б25 , щото нагоре трябва да се сменя половината кола, а не смятам че колата ми заслужава това. Ако беше с големия борд, темпомат , шибидах и т.н. може би щях да се замисля.
Така като съм си мислил май ще си седна на гъза и ще изчакам поне до другата пролет като се надявам да се чуе нещо за махане на акциза. Хем идва зима, където даже и на 520-ката й идват в повечко кончетата. Хаха спомням си миналата година как и на 3-та въртях гуми, а с тоя щпер малко да се отплесна и съм в канафката

Другото, за което си мисля от време на време е наистина една 535-ца или 540-ка като да я регистрирам в КАТ след смяна на мотора с този от 520-ката. Тоест слагам двулитровия мотор само колкото да я регистрирам. Ще отиде едно 1000-1500лв в смяна на мотори, но в сравнение с другите варианти този ако стане е най-добър, щото след регистрацията си имаш една напълно заводска 540-ка или 535 без преправяния.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
Pavlinius написа:Вариант да си платя акциза няма. Нямам толкова пари и никога няма да си го простя това, че ги ХВЪРЛЯМ НА ВЯТЪРА !!!
Ако ще слагам друг двигател на 520-ката той ще е макс М50Б25 , щото нагоре трябва да се сменя половината кола,
ТО и 525-цата няма много общо с 520

окачване, генерация, спирачки, чек контрол
///peter написа:Не можа да разбереш, че по номера на рамата разбират с къв двигател си и това е....
Ами колега като отидеш с 540-ката и кажеш , че двигателя е сменен и прочетат номера на двигателя и я регистрират като 520-ка, после слагаш пак 4 литровия и общо взето не ти трябва някой да гледа номера на двигателя освен ако не я пререгистрираш. Не е ли така ? Може да сложиш една табела отзад 520и и да кажеш в КАТ, че са ти я продали за 520-ка. Нали в крайна сметка двигателя е важен при регистрирането !
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

- IAV
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528iA
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Ама вие не разбрахте как се прави-най-напред регистрираш 520,още по-добре 518 за да плащаш нисък данък и след това се прехвърля.
От тук нататък най-много някой да ти погледне дали номера на рамата отговоря на номера в талона.Е ,при специални случаи ще ти гледат и двигателя,но едва ли тази кола ще искаш някога да я продадеш-нали я правиш завинаги твоя ,докато смъртта ви раздели,а това няма да е скоро ,ако я направиш както трябва. 

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Аре ве някой няма ли да продава гледаната с любов 535-чка??? или пък 530-ка???
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
БАНСИНГ написа:Zubcho написа:Аре ве някой няма ли да продава гледаната с любов 535-чка??? или пък 530-ка???
АЗ имам една 540ама ми е много скъпа
до тука ми е 20 000![]()
540 няма кой да ми продаде за 5000лв

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
52 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4