За вътрешната циркулация на въздух
Модератор: Технически модератори
53 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
колеги ако всичко останало е наред послушайте ме
имах същия проблем и хвърлих маса пара всичко смених- термостат, виско съмнения за водна помпа че леко превъртала имаше и мнение че е нормално при голяма жега да качва леко - но няма такова нещо стрелката не трябва да мърда изобщо все пак това е BMW
един колега от форума дълго време ме съветваше за това сериозно промиване между радиаторите и всичко се оправи - съжалявам че не го послушах веднага и не започнах първо с това промиване
имах същия проблем и хвърлих маса пара всичко смених- термостат, виско съмнения за водна помпа че леко превъртала имаше и мнение че е нормално при голяма жега да качва леко - но няма такова нещо стрелката не трябва да мърда изобщо все пак това е BMW

един колега от форума дълго време ме съветваше за това сериозно промиване между радиаторите и всичко се оправи - съжалявам че не го послушах веднага и не започнах първо с това промиване
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
колеги , филтъра на климатика го сменявам не 2 а 3 пъти в годината-бош мош -дрън дрън- няма парно и тва е --иначе през лятото студено много...но зимата ..... Та срам не срам -ще споделя -- един колега от форума ми говори едни работи за дамски чорапи ,а аз недоверчив -- та преди седмица се разминах с нов филтър щото не ми се чакаше в наис кар -пловдив обаче нали студено --- и същия ден с колегата пием кафе. Като видях в неговата кола как духа и
...викам ми хайде и на мсята да сложим--той се съгласи -- и сега едва пускам вентилатора да върти , че не се издържа...Знам че ще има шушулки --но аз пък ще го сменям на 2 месеца и ще чистя с прахосмукачка. А вътрешна циркулация --май без клима не може да се пусне а не мисля и ,че е нужно.

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
моита си е без филтър на купето
така че и чоропогащника трябва да върши работа
ама незнам на моита дали не са по дебелли ребрата на радиаторчето да не ссе задръства

ама незнам на моита дали не са по дебелли ребрата на радиаторчето да не ссе задръства

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
stambo_81dg написа:абе много лесно се проверяват тея клапи за циркулацията да са в ред
махаш кората която е под предното стъкло ,в двигателния отсек да се вижда вентилатора и там се виждат те клапи и дали затварят или не,
може уплътненията да са им заминали или да заяждат някаде![]()
някаде пишеше защо се включвал компресора като натиснеш бутона за вътрешна циркулация-нещо там освежаване на въздуха ала бала
при всички бмв-таа е така
Тенкю баба

- BAWARISCHE
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вече Е38 730д 01
момчета даите малко акъл за тези клапи?
продават ли нови?познавали някои добър маистор които работи в дару или е работил и се е занимавал с такова нещо за да го оправи??

продават ли нови?познавали някои добър маистор които работи в дару или е работил и се е занимавал с такова нещо за да го оправи??
- BAWARISCHE
- кандидат ентусиаст
-
- BAWARISCHE
- кандидат ентусиаст
-
- dinozab
-
-
BAWARISCHE написа:момчета даите малко акъл за тези клапи?![]()
![]()
За съжаления не ги продават отделно като гледам вървят май с цялата си конзола която нова е 248лв

- BAWARISCHE
- кандидат ентусиаст
-
- dinozab
-
-
BAWARISCHE написа::(кофти.на мен по4ти спря да ми духа от ляво.само в краката
Колега ти с тоя климатроник имаш бая повече клапи явно при теб трябва да се разглоби и да видиш коя точно не работи и да видиш дали я има като тделна част иначе моторчетата вървят отделно

- BAWARISCHE
- кандидат ентусиаст
-

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Стамбо , помпата на най-високата точка до клапите за парното не работи единствено ,когато колата е на контакт поне и парното е на максимум студено.В момента в който при мен с кръглите врътки(климатик) излезна от положение "ЦЪК" в студеното ,се чува как помпата включва и започва да върти водата
Тази зима от както съм с нови клапи на парното ,на дланта ми пари когато е на максимум горещо и съм на '3" или на "4" на вентилатора.Лява/дясна половина работят перфектно, човек може да си нагласи температурата толкова финно ,че дори когато си подаде ръката на дюзата за въздух не може да разбере дали работи вентилатора освен ако не е включен отново на на '3" или на "4"
Пак да кажа за филтъра ,при мен не може да издаяни 1 месец ,ходя по разни прахоляци,обекти строителни, пък и в това строителство тук
Георги Пенчев

Тази зима от както съм с нови клапи на парното ,на дланта ми пари когато е на максимум горещо и съм на '3" или на "4" на вентилатора.Лява/дясна половина работят перфектно, човек може да си нагласи температурата толкова финно ,че дори когато си подаде ръката на дюзата за въздух не може да разбере дали работи вентилатора освен ако не е включен отново на на '3" или на "4"

Пак да кажа за филтъра ,при мен не може да издаяни 1 месец ,ходя по разни прахоляци,обекти строителни, пък и в това строителство тук

Георги Пенчев
- dinozab
-
-
Оказа се при мен че дясната клапа се криви на една страна и не затваря и затова влиза въздух от вън.Сега трябва да мисля някакво решение на проблема че ни ми се разглабя цялото табло или другият вариант е да я затворя на цяло и да и изключа моторчето и да действа само лявата какво ще кажете вие 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- BAWARISCHE
- кандидат ентусиаст
-
точно така.само втора ръка.но може и да е разцентровано.но мисля 4е без разглабяне за да установиш причината няма да мине6 май
53 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4